Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 16:55, 15 lip 2013

Do góry
żaden kłopot, po prostu ciachnę i dam do ziemi z piachem, a konkretnie obok dojrzałych winogron i tak dla Kondzia też robię więc jaki problem więcej...
no ja zaczynam zmiany, coś było ok, a potem w praktyce nie wyszło, bo nie pomyślałam o psach i zmieniam...a lilie znowu przesadzam, mam nadzieję, że kiedyś przestanę...bo mi sił ubywa!
liliowce też będę grupować, mus powiększyć rabatę z nimi, bo inne rośliny mi je zarastają, a to wpływa na kwitnienie i to samo z irysami, pies je łamie, muszę wyekspediować w nowe miejsce, ale gdzie nie wiem?
u mnie nie ma deszczu, a przydałby się, sucho!
Rododendronowy ogród II. 16:50, 15 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo

Jak kwitną rh wydaje mi sie ze jest za dużo kolorów ale bardzo mnie to nie razi , jak kwitna byliny to mi koloru za mało ,wiec dosadzam stale nowe ale i tak nie daja tyle koloru co rh a robi się bałagan , nie podoba mi sie to i wydaje mi sie ze nie ma co pokazywac i tak pewnie jest a w tym roku wszystko o wiele brzydsze od deszczu.Z sadzonką nie chce Ci zawracac głowy choc przyznaję że bardzo bym chciała miec tą odmiane od Ciebie.Pozdrawiam Irenko.
Rododendronowy ogród II. 16:14, 15 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To dziśiejsze zdjecia. Dochodzę do wniosku że jednak mam niezły galimatias i ze powinnam wiele zmienic , a już mieliśmy wszystko uporządkowane i w tamtym roku myślelismy ze koniec przesadzania.Chyba nigdy tego końca nie bedzie.

Liliowce (niektóre)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo
Pszczelarnia 14:27, 15 lip 2013

Do góry
Lilie i glyceria (do trzech razy sztuka) razem w połączeniu wyglądają obłędnie ..... może u mnie lilie i trawa variegatus ??? i cis kolumnowy .... pozdrawiam Ewuś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:56, 15 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Tylko Irenko, musze Cię ostrzec, żeby te róże krótko ścinać wiosną, bo inaczej pędy są za dlugie i pokładają się, no i szybko opadają płatki - trzeba często ją czyścić (no ale coś za coś - praca w zamian za długie i prawie ciągłe kwitnienie).

dobrze, ze to napisałąs, muszę jeszcze raz przemyśleć to sobie, bo zmierzam ku roślinom coraz mniej wymagającym, nie wyrabiam się, a potem będzie tylko gorzej

nowe lilie kwitną, na razie pierwszy kwiat....a te ciemne bardzo wysokie i wymagaja podpórek, ale przenosze je...po raz 3!
Pszczelarnia 11:56, 15 lip 2013

Do góry
Błyszczą kwiaty w ogrodzie.
Angela:

Lawenda i antemis nad potokiem

Lilie i glyceria:

Powiódł się eksperyment obsadzenia drzewek owocowych nasturcją:

Ogród Janiny 11:55, 15 lip 2013

Do góry
Ale grzyba dużego znalazł i widze że czerwone kozaki już są
Lilie piękne ,czy pachnąSiedzisz pod lipą jak Kochanowski gości też tam pod lipą przyjmujesz?
Zielony chaos u Dawida 11:34, 15 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piekne róże, a w szczególności lilie Linda zapisana do zeszytu

Dzięki Lilii będzie więcej po powrocie do domu. Mam tylko nadzieję, że jeszcze będą kwitły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:13, 15 lip 2013

Do góry
cudowne te lilie i jakie dorodne!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:08, 15 lip 2013

Do góry
reni napisał(a)

Irenko jak to jest, że my ogrodowo zakręcone nie możemy spokojnie usiedzieć i musimy ciągle coś zmieniać.. jestem ciekawa co wymyślisz

no zapomniałąm o bukach, one też zostają; jeszcze są tam 2 limki, jakieś zawieruszone lilie i róże i rh i horti Vanilia..
coś z bukszpanami i szałwiami będę zmieniać, co nie wiem, muszę sobie poogladać foty z wyprawy angielskiej
bo widzisz, zawsze coś wymyślamy, ale nie zawsze w praktyce się sprawdza z różnych powodów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:04, 15 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Pachną aż głowa boli

Piękne te lilie... pachną z daleka, ba nawet ze zdjęcia
Mój kawałek raju II 11:03, 15 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Mi ślimaki zjadły wychodzące z ziemi jezówki w maju, do cna, nic nie zdołało przetrwać... I lilie też ....

Ojej to szkoda trzeba było wyłożyć w koło szyszki dzięki Marzenko innego wyjścia nie ma , muszę jakoś to przetrzymać
Mój kawałek raju II 10:56, 15 lip 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Piekne zbiory ogórasków
Lilie i Jeżóweczki Cudne. W sobotę sobie jedna kupiłam , potem zrobię fotkę. Miłego dnia życzę !
Jestem na urlopie
Całuje M
a kiedy przyjedziesz po Monikę? buziole
Mój kawałek raju II 09:05, 15 lip 2013

Do góry
Piekne zbiory ogórasków
Lilie i Jeżóweczki Cudne. W sobotę sobie jedna kupiłam , potem zrobię fotkę. Miłego dnia życzę !
Jestem na urlopie
Całuje M
Sosnowo 07:59, 15 lip 2013

Do góry
Lilie i liliowce

Ukochany ogród ;) 07:57, 15 lip 2013

Do góry
Piękna fuksja , mam też kilka ale jeszcze małe ,duże drzewko mi padło tej zimy ,nie dało się jej odratować .. Pięknie pachną lilie i u mnie , różyczki też ładnie wyglądają ja swoje już przycięłam i wypuszczają nowe pąki .. Begonie mi się nie przechowały i w tym roku ich nie kupowałam .. a są śliczne .
Ogród Janiny 07:48, 15 lip 2013

Do góry
Mieszkam w polu za wsią i trochę na górce to wokoło wszystko łanie wygląda .. W nocy popadało to dziś można będzie sadzić zakupione chryzantemy wczesne .. A i przesadzane byliny nie trzeba będzie polewać .. Pokazały się znowu grzybki , wnusio zawsze rano robi obchód swojego lasku i zawsze coś przyniesie

chodzi z mamą albo dziadkiem ..

Rozkwitły następne lilie

pokazały kwiaty również trąbkowe

rozkwitają się krwawniki

pięknie przebarwiają się żółte wrzosy ..

Mam jedną pełną malwę ,jak siałam miały być wszystkie pełne ..

zakwitł tez najładniejszy mój powojnik .. Dzisiaj jest chłodno to i w ogrodzie będzie można popracować bo w upał to lepiej siedzieć pod lipką ..
Rododendronowy ogród II. 06:39, 15 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moim zdaniem tylko pośrednio tak jak pisałam Marzence ale ważne jest by glonów nie było , u mnie nie ma nitkowatych wogóle a sa takie drobne które zmieniają kolor wody ale moim zdaniem tak ma byc bo woda w przyrodzie nie ma byc taka jak w butelce do picia, całkowicie przezroczysta choc niektórym sie to podoba.

Dla mnie może być woda zielona byleby nie wyglądała jak błotniste bagno na dodatek z pianą....
Dziekuję za porady Twoje i Mariusza. Mam lilie, grzybienia, kupię hiacynta. Mam również wlasną żabę!!! Rybek nie kupię bo za płytko i koty z sąsiedztwa by na nie polowaly...
Mój kawałek raju II 06:22, 15 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Przem pierwszy raz słyszę, aby ślimaki jadły jeżówki, u mnie nigdy nie ruszyły, raz wiatr podłamał mi ta najpospolitszą odmianę ale w tamtym roku urosła gdzieś na jakieś 150 cm lub wyżej

Mi ślimaki zjadły wychodzące z ziemi jezówki w maju, do cna, nic nie zdołało przetrwać... I lilie też ....
Bajkowy ogród Weroniki 01:29, 15 lip 2013

Do góry
Pospacerowałam po bajecznym ogrodzie u mnie lilie po deszczu tez maja takie cętki, ciekawie to wygląda, ale czy ładnie? pozdrawiam Weroniko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies