Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Przetacznik 12:49, 19 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Dziś rozdaję cytrynki. Miłego dnia.

jaki piękny, może i do mojego ogródka czasem zawita?
Bogdzia 12:50, 19 lip 2013

popcarol napisał(a)
piękne masz lilie, Bożenko!

Nie będę skromna i powiem że też tak myślę.Szkoda tylko że sie nie chcą rozmnazac a nawet po kilku latach znikaja i trzeba kupowac nowe.
Bogdzia 12:52, 19 lip 2013

Przetacznik napisał(a)

jaki piękny, może i do mojego ogródka czasem zawita?

Weroniko to wiosną są pierwsze motyle jakie sie pokazują a teraz jest drugi rzut. Są piękne ale które motyle nie sapiękne. Mam nadzieje ze uda Ci sie zrobic mu zdjęcie bo twoje zdjecia są cudne i tak zwiewne jak te motyle.Pozdrówka.
Bogdzia 12:52, 19 lip 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu dzięki za cytrynkę i też przesyłam pozdrowienia. Piękne to zestawienie kolorów cytrynki i kwiatucha.

Miło Cię widziec Zbysiu.
popcorn 12:55, 19 lip 2013

Bożenko, ciekawe jak będzie z moimi liliami, na razie rosną, ale nie dzielą się jeszcze - 3ci rok w gruncie. Zobaczymy Ale cudne są!
pozdrawiam
Bogdzia 13:00, 19 lip 2013

Margarete napisał(a)
Bożenko dzieki za cytrynkę dzisiaj i za motylkowe fotki sprzed kilku dni... jak ty to robisz, że potrafisz uchwycic tylu latających gości u siebie ..i ptaki imotyle...podziwiam twoją umiejetność obserwacji świata. Ja żyje w takim pedzie, ze wpadam do domu, potem do ogrodu, wykonuje najważniejsze prace, przysiade potem na moment na tarasie ale to juz jest na ogół wieczór i latających gosci nie ma.
Twoje makrofotografie sa cudne, ogród jest cudny, kwiaty cudne..... dobrze że jesteś Bogdziu.
Wzajemnie, Tobie tez miłego dnia życzę i poprawy samopoczucia jesli chodzi o oczy... martwi mnie to co pisałas,że masz z nimi problemy. Może jakieś kropelki....tak zapobegawczo ale kapsułki z luteiną..?Rozejrzyj sie w aptece, sa takie "wspomagacze" poprawiające komfort wzrokowy bez recepty, podpytaj farmaceute w dobrej aptece.
Buziaki

Małgosiu ja też mam sporo pracy , pewnie ze mniej niż wtedy kiedy pracowałam zawodowo ale też i sprawnośc już nie ta. Często kosztem pracy robię te zdjecia choc prawde mówiąc wcale mnie dużo wysiłku nie kosztuja. wczoraj napisałam że motyle mogłabym łapac reką , dzis pomyślałam że muszę to sprawdzic i faktycznie złapałam pierwszego z brzegu, one są tak zajęte kwiatami ze można robic zdjęcia ile się chce oczywiście nie wszystkie bo sa wsród nich wiercipięty które chwili spokojnie nie posiedza i wtedy najczęściej mam zdjecia samego kwiatka.Jeśli chodzi o oczy to mam bardzo dobrą lekarkę po zagranicznych studiach i krople do oczu tez mam dobre a mimo to czasem nie mogę na oczy patrzec.Nawet dobry lekarz czasem jest bezradny.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 13:04, 19 lip 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, ciekawe jak będzie z moimi liliami, na razie rosną, ale nie dzielą się jeszcze - 3ci rok w gruncie. Zobaczymy Ale cudne są!
pozdrawiam

Dobrze by było żeby sie rozmnażały tym bardziej że są piękne.
Bogdzia 13:06, 19 lip 2013

Kindzia napisał(a)

Też jest piękny! Dziękuję

Właśnie u nas też tych roślin, które on lubi nie ma..zapodział się, czy co?
Marne szanse, że jeszcze takiego tam zobaczę

Pozdrawiam słonecznie

Rozgladaj sie Kasiu moze spotkasz. I dobrze by było miec wtedy aparat.
popcorn 13:06, 19 lip 2013

dziękuję i na razie tfu tfu nornice im dają spokój

pozdrawiam!
Bogdzia 13:09, 19 lip 2013

To teraz dla wszystkich moich miłych gości gif z kruszczycą złotawką.