Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 13:11, 19 lip 2013

jaki ładny chrząszcz!
Ewa 14:11, 19 lip 2013

Bogdziu jesteś Mistrzem gifów!!!
Syla 14:17, 19 lip 2013

Cudownie kwitnąco i motylkowo u Ciebie .... aż miło popatrzeć i się pozachwycać ..... Bogdziu czy obecnie coś przy rh robisz ....bo zauważyłam na swoich żółknięcie listków .... co prawda gdzie nie gdzie ale pojawiły się również i na innych roślinkach .... na wiśni umbraculifera żółe liście z czarnymi małymi kropeczkami .... może to grzyb ... po tylu dniach ulewy teraz upały .... tak domniemam
Urszulla 15:32, 19 lip 2013

Bogdziu, mnie zauroczył też cytrynek
porozdawałaś go wszędzie
u mnie też dużo cytrynków lata nawet zwabia je zapach petunii żółtych na parapetach, one mają mocny zapach cytrynowy ale tylko przelatują, nie siadają.
a lilie 2-metrowe, ciekawe zjawisko?
Madzenka 18:45, 19 lip 2013

Pozdrawiam Bogdziu
A dla Magarete : bądź szybka ale się nie spiesz... Tę sentencję wdrażam aktualnie
Bogdzia 18:47, 19 lip 2013

popcarol napisał(a)
jaki ładny chrząszcz!

Bogdzia 18:49, 19 lip 2013

Ewa napisał(a)
Bogdziu jesteś Mistrzem gifów!!!

Dzięki za tytuł ale niestety mi sie nie należy..To tylko kilka połączonych zdjęc.Pozdrawiam Ewuś.
Bogdzia 18:56, 19 lip 2013

Syla napisał(a)
Cudownie kwitnąco i motylkowo u Ciebie .... aż miło popatrzeć i się pozachwycać ..... Bogdziu czy obecnie coś przy rh robisz ....bo zauważyłam na swoich żółknięcie listków .... co prawda gdzie nie gdzie ale pojawiły się również i na innych roślinkach .... na wiśni umbraculifera żółe liście z czarnymi małymi kropeczkami .... może to grzyb ... po tylu dniach ulewy teraz upały .... tak domniemam

Sylwia nowe listki już są w pełni wykształcone więc teraz rosliny zaczną gubic stare, taka wymiana jest naturalna. Jeśli by gubiły więcej niż najniższe piętro (łatwo poznac po takich odcinkach łodyg na których widac coroczne przyrosty) to byłby problem. Wiem ze u Was dużo padało więc może też z tego powodu byc problem z roślinami bo one nie lubią stojacej wody . Musisz więc zobaczyc czy żółkną tylko liście z najniższego pietra czy również wyższe.Wiśnie są bardzo wrazliwe na opady więc na wisni na pewno jest grzyb.I jeszcze pytanie co teraz robię przy rh. Odpowiedz -podlewam bo u mnie susza ale nic wiecej.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 18:56, 19 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu
A dla Magarete : bądź szybka ale się nie spiesz... Tę sentencję wdrażam aktualnie

Ja tu widzę jednak sprzecznośc.
Bogdzia 19:08, 19 lip 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, mnie zauroczył też cytrynek
porozdawałaś go wszędzie
u mnie też dużo cytrynków lata nawet zwabia je zapach petunii żółtych na parapetach, one mają mocny zapach cytrynowy ale tylko przelatują, nie siadają.
a lilie 2-metrowe, ciekawe zjawisko?

Motylki rozdawałam całkiem przypadkowo tym którzy byli na pierwszej stronie bo miałam mało czasu więc tylko tym najbardziej dostepnym .One są dośc ,,wiercącymi sie stworzeniami i nie jest łatwo im zrobic zdjecie , trzeba sie bardzo spieszyc a na dodatek wybieraja kwiaty oddalone od czlowieka.
Moje lilie na razie nie mają dwu metrów ale może jeszcze urosna im cebule i osiągną reklamowana wysokośc. Pozdrawiam Ula serdecznie.