Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:20, 21 mar 2021

Do góry
Wokół tarasu pojawia się życie
Te tulipany to właśnie EE

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:15, 21 mar 2021

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:10, 21 mar 2021

Do góry
Od Torunia ciemno

Ale w ogrodzie słonko
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:09, 21 mar 2021

Do góry

Mam tam emperory. Całe pole…. jeszcze miesiąc i będzie tak

Ile one ci tu rosną ? Sezon dwa? Wykopujesz czy nie?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:42, 21 mar 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Mam tam emperory. Całe pole…. jeszcze miesiąc i będzie tak

Zjawiskowe! Wyglądają przepięknie! Też u sobie posadziłam tą odmianę Czekam na efekt.

Czy dobrze kojarzę, że EE to są wczesne tulipany? Czy masz tam po nich jeszcze jakieś czosnki, albo późne tulipany?
Dwa ogrody 16:37, 21 mar 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)
Śliczna wczesna wiosna, kwitną wiosenne kwiaty, kolorowo. Aż mi się cieplej zrobiło, bo u mnie za oknem jeszcze zimowo.

Dziękuję Beatko, dla mnie mógłby już być maj
Kiedy zakwitną przylaszczki, to dla mnie znak, że wiosna zaczęła się na dobre

a potem jest tak

i jest maj
Ogród z uśmiechem 16:30, 21 mar 2021

Do góry
jolanka napisał(a)
Zapomniałam pochwalić się fajnym gadżecikiem do ogrodu :

Piękne ciemierniki, u mnie też sterty traw, ale dopiero sterty gałęzi mam olbrzymie! Mam nadzieję na lepszą pogodę i większe tempo prac ogrodowych.

Śliczne to poidełko, super!
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 16:15, 21 mar 2021

Do góry
WIOSNA 2021

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 16:10, 21 mar 2021

Do góry
Zaczynają spływać zamówienia

4 × bodziszek Azure Rush
2× aster Lady in Blue
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 16:06, 21 mar 2021

Do góry
Przywołujemy wiosnę ...

Hartuję rozmaryn, agapanty rosną przy oknie w maminej donicy.

Przydałoby się trochę słoneczka.
Dwa ogrody 15:56, 21 mar 2021

Do góry
Hanuś, jak miło Cię widziećŻyczenia zdrowia jak najbardziej na czasie, w ogrodzie robię tyle, ile mogę, na wszystko jeszcze jest czas, kiedyś rabaty ozdobne sprzątało się w kwietniu i też wszystko rosło i kwitło.
Wysiałam tylko sałatę i przymiotno Karwińskiego, parapety zajęły kwiaty po przeprowadzce, a ten, na którym zawsze stawiałam siewki zaanektowany przez rośliny owadożerne syna. Muszę zajrzeć do dalii, zimowały w nieogrzewanym garażu. Jak od środy zrobi się cieplej do szklarni wystawię na jakieś dwa tygodnie agapanty. Pelargonii nie przechowywałam w tym roku.
Dla Ciebie owieczki

Ogród z uśmiechem 15:47, 21 mar 2021

Do góry
Zapomniałam pochwalić się fajnym gadżecikiem do ogrodu :

Dwa ogrody 15:44, 21 mar 2021

Do góry
Joasiu, dziękuję za życzenia zdrowia, ono teraz najważniejsze. Wychodzę do ogrodu, ale pilnuję by się nie zgrzać lub zmarznąć. Jestem po pierwszej dawce szczepionki, druga na początku maja. Pracuję cały czas, nie jestem na nauczaniu zdalnym, zatłoczonych miejsc unikam. Po kwiatki byłam rano na ryneczku, jak zaczęło ludzi przybywać, szybciutko zmykałam. Nic więcej zrobić nie mogę.
Kolory są, bo to południowa wystawa i cieplej przed budynkiem. Mielimy na bieżąco to, co natnę. Em na emeryturze, więc mi pomagaCzęść idzie na bio, część kompostuję.
Te rośliny to czosnki bylinowe, przyrastają może nie błyskawicznie, ale już je dzieliłam i są praktycznie bezobsługowe poza wiosennym usunięciem suchych badyli. Niestety, nie podam Ci nazwy, bo kupione na rynku. Myślałam, że to są może te, które kupowały dziewczyny np. Agania, ale nie wiem. Tutaj zdjęcie dokładniejsze, może ktoś podpowie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:40, 21 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sądząc po tych zdjęciach to chyba jednak sianokosów

Witaj Danusiu. Bardzo podoba mi się to zdjęcie. Widać zarośniętą rabatę z trawami, a po przejściu pomocników już czyściutko, kulki cisowe wyzwolone z sianka przez chwilę zdobią same rabatę.

Ślicznie wyglądasz w kolorach, bije od Ciebie szczęście i radość. Pozdrawiam serdecznie
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 15:08, 21 mar 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Jak zobaczyłam to ostatnie zdjęcie, to sobie pomyślałam, że może dołożyć tu jeszcze kule cisowe dla takiego efektu? Tylko, czy cisy dadzą w ogóle radę w słońcu? Kojarzą mi się z roślinami do cienia
Do tego wiosną mnóstwo tulipanów wokół cisów, chyba białych (dla kolorystycznego uspokojenia całości), np. Exotic Emperor, albo Sapporo? Byłoby to coś takiego jak tutaj , a potem między kulkami cisów kilka krzaków białej róży, dla efektu jak tutaj ? Całość obsadzona zieloną hakone.

Dajcie znać co o tym myślicie, bo mam już mętlik w głowie...

Kulki Danica powinny dać radę. Andżela Na zielonej trawce ma ich sporo i wyglądają na słońcolubne.

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:05, 21 mar 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Dziś pierwszy dzień wiosny a pogoda wcale wiosny nie przypomina.... eh...
Ogród przypudrowany ,na termometrze -3. Brr
Ciemierniki okryte doniczkami
Jeszcze kilka dni i zapowiadają iscie wiosenne temp.i tego się trzymajmy...

Świetny pomysł na okrycie ciemierników! Szkoda, że go nie znałam wcześniej. Moje wszystkie klapnięte, jeszcze chyba tylko jedna noc z minusami.. może jakoś przetrwają.

Wiolu, a na tym zdjęciu, te jasne kępiaste trawki to hakone 'Aureola'? Genialnie wygląda z Limelightami!

Wiolka5_7 napisał(a)

Ogród z uśmiechem 15:03, 21 mar 2021

Do góry
jolanka napisał(a)
Pierwsze kolory w ogrodzie:

Kilka dni temu, zanim znowu przyszła zima, zaczęłam ścinać miscanty, takich "górek" mam 5. A to dopiero początek i one są jeszcze młode

Pierwsze kolorki cieszą bardzo.
A jaką masz fajną platanową pierzynkę dla roślin
Górki miskantowe i u mnie w ogrodzie. Tych najbardziej nie lubię sprzątać
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 15:03, 21 mar 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Dziewczyny, dziękuję, coraz bardziej przekonuję się do tych hakone zielonych, faktycznie jest bardzo dużo takich nasadzeń "w internecie", więc wydają się być sprawdzone. Jeszcze jak mówicie, że zielona w słońcu da radę, to już w ogóle super

Na jedną rzecz zwróciła uwagę Iwonka:

No właśnie, u mnie to widok z salonu, w ogóle całego domu (z kuchni, jadalni), wszystkie okna wychodzą na ogród, widać od razu klona. Nie przejmować się tymi zaschniętmi na wiosnę hakonkami? Może posadzę jakieś cebulowe, krokusy, tulipany? Czy coś jeszcze?

Poniżej zdjęcia klona w kwietniu i w maju (zeszły rok), wraz z białą linią nowo projektowanej rabaty.

Nie zgodzę się… U. mnie w tym roku hakone dała najpiękniejszy spektakl jesienią i zimą.
Piękny Słomowo-złoty kolor zdominował ogród. Dla mnie mega!

https://www.instagram.com/p/CH3o0rlhFCO/?utm_source=ig_web_copy_link
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:50, 21 mar 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dobrze, że są bratki.
U mnie niestety zasypało doniczki śniegiem. Twoje na parapecie wyglądają bardziej wiosennie.

Czekały dwa tygodnie na posadzenie
Teraz się odwdzięczają. Ale coś jeszcze muszę posadzić.
Rok temu takie śliczne jaskry miałam.

Ogród z uśmiechem 14:50, 21 mar 2021

Do góry
Obżarciuchy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies