Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 10:24, 06 cze 2021

Anda napisał(a)
Ślicznie. Orliki bardzo ładne.
U nas też kiedyś były w ogrodzie wykrojone pszczoły. Zanim pszczelarz po nie przyjechał to już poleciały dalej.
Fajnie, że mleko pomogło

Ładny taki majtkowy róż tych orlików, a biały mnie zaskoczył Zastanawiam się jak to możliwe, że mają taki kolor jak matki były ciemne

Też się cieszę, że mleko pomogło

ajka napisał(a)
Dopiero teraz doczytałam o tym roju pszczół, nie wiedziałabym co robić, nosa bym z domu nie wychyliła Ale przygoda

Wchodziliśmy i wychodziliśmy tarasem , żeby je ominąć.

Magleska napisał(a)
Nie zanudziłaś fotki każdy lubi

Twoje ulubione połączenia jest boskie

To dobrze
Połączenie łąkowe Ale w ubiegłym roku bodziszek kwitł przed kocimiętką

SlonecznyOgrod napisał(a)

To też są głogi , te białe ? Pieknie kwitną

TakDaria, to te białe,takie zwykłe. W tym roku wyjątkowo pięknie zakwitły, wszędzie w okolicy ich pełno i aż świecą z daleka na biało

MiluniaB napisał(a)
Podobają mi się orliki - mają taki ładny delikatny kolor

Myślałam, że wolę ciemne ale takie chyba ładniejsze, no i białe też ładne
Roocika 10:27, 06 cze 2021

Agi2006 napisał(a)
Asia ale Ci się ogród rozkręca! Cudnie juz jest! Mam ta sama tawułe co Ty i dopiero dziś dzięki Tobie dowiedziałam się jak się nazywa Pozdrawiam jeszcze sobotnie

Agnieszka, sama jestem zaskoczona, że roślinki tak przyspieszyły, zdjęcia sprzed dwóch tygodni jeszcze takie łyse
A ta tawuła jest taka skromna, ma swoje 5 minut, a potem jest ładna zielona. No i szybko startuje wiosna, co też jej plusem Trzeba będzie dosadzić.
Agi2006 12:27, 06 cze 2021

Asia ja też planuję jeszcze dokupić te tawułe. I przynajmniej wiem teraz jaką
beamilusia 13:44, 06 cze 2021

pokazuj jak najwięcej zdjęć, ja lubię oglądać, czytam też. U mnie Palibin kwitnie, zapach czuć w całym ogrodzie. Orliki śliczne, lubię je, sieją się, a ja ich nie wyrywam.
SlonecznyOgrod 17:07, 06 cze 2021

No faktycznie a zapomniałam już, że to to są głogi. Gdzieś przy drodze widziałam takie białe. Nie dosyć, że piękne to jeszcze mało wymagające
Roocika 20:35, 06 cze 2021

Agi2006 napisał(a)
Asia ja też planuję jeszcze dokupić te tawułe. I przynajmniej wiem teraz jaką

Dobrze, że się przydałam

beamilusia napisał(a)
pokazuj jak najwięcej zdjęć, ja lubię oglądać, czytam też. U mnie Palibin kwitnie, zapach czuć w całym ogrodzie. Orliki śliczne, lubię je, sieją się, a ja ich nie wyrywam.

Beatko, jak tylko będzie coś wartego pokazania to będę focić Mam nadzieję, że orliki będą się u mnie również siały

SlonecznyOgrod napisał(a)
No faktycznie a zapomniałam już, że to to są głogi. Gdzieś przy drodze widziałam takie białe. Nie dosyć, że piękne to jeszcze mało wymagające

Daria, widzę, że już się szykują zwykłe czarne bzy do kwitnienia, będzie zmiana warty
Roocika 20:38, 06 cze 2021

I trochę smuteczków.
Coś się zaczęło dziać z truskawkami, pąki zaczęły schnąć i odpadać. Łodyżki były wyraźnie podcięte.
Zdiagnozowaliśmy szkodnika: kwieciak malinowiec.
Uszkodził też poziomki

Część truskawek już się zawiązała. Co ja mam teraz robić, na oprysk już chyba za późno, bo wtedy nie zjemy żadnej truskawki

Tyle pąków zebrałam dzisiaj i wyrzuciłam

greg66 21:11, 06 cze 2021

Asiu ja mam jednego głoga też obsypany kwieciem, też pachnie jest o wiele niższy a wykorzystujesz do czegoś kwiaty lub owoce?
Roocika 21:14, 06 cze 2021

greg66 napisał(a)
Asiu ja mam jednego głoga też obsypany kwieciem, też pachnie jest o wiele niższy a wykorzystujesz do czegoś kwiaty lub owoce?

Grzesiek, póki co to nie, brak czasu niestety Może kiedyś.

Za to z kwiatów czarnego bzu moja mama robi syropki , idealne na jesienne i zimowe przeziębienia
ajka 23:02, 06 cze 2021

Roocika napisał(a)
I trochę smuteczków.
Coś się zaczęło dziać z truskawkami, pąki zaczęły schnąć i odpadać. Łodyżki były wyraźnie podcięte.
Zdiagnozowaliśmy szkodnika: kwieciak malinowiec.
Uszkodził też poziomki

Część truskawek już się zawiązała. Co ja mam teraz robić, na oprysk już chyba za późno, bo wtedy nie zjemy żadnej truskawki

Tyle pąków zebrałam dzisiaj i wyrzuciłam

widzę, że sytuacja chyba jeszcze mniej ciekawa niż u mnie