Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:10, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Słuchajcie jak myślicie wykopać wszystkie berry smoth i przejrzeć im korzenie, czy czekać na nicienie?
Te robele mi spać dzisiaj nie dawały....

W sumie to nie wiem...a ile ich masz?? Dużo będzie tego kopania??
Bo zanim nicienie zaczną działać to troszke czasu minie chyba...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:09, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Słuchajcie jak myślicie wykopać wszystkie berry smoth i przejrzeć im korzenie, czy czekać na nicienie?

A sprawdzałaś czy w ogóle masz robale?
Małymi kroczkami do przodu 11:06, 10 mar 2014

Do góry
Witam Wszystkich! Postanowiłam, że końcu założę swój wątek. Na Ogrodowisko trafiłam w 2011r dzięki znalezionym w inernecie zdjęciom ogrodu Sylwi "Ogród Sylwii od początku" Zafascynował mnie wtedy "Ogód nie tylko bukszpanowy" zaczełam wtedy podglądać wszystkie watki. Później zapał letko ustał ALE NA SZCZĘŚCIE szybko powrócił. Teraz postanowiła zabrać się do roboty. Jak tytuł wątku mówi będą to małe kroczki. Od niecałego roku jestem szćzęśliwą żoną od czterech miesięcy jeszce bardziej szczęśliwszą mamą, dlatego mój czas w ogrodzie bedzie ograniczony ale myślę,że bardzo owocny. Nie bedzie u mnie postępów w pracach jak u Sylwi czy Ana_Art gdzie ogród zmienia się z dnia na dzień - wielkie uznanie dla dziewczyn ogrody zachwycają swą urodą.
Teraz pokarzę ogólny zarys działki .

Literami A B ... oznaczyłam kolejne rabaty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:58, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no jak nie, w dal to w Twoim kierunku uważaj bo wszystko wypacze

Tak daleko sięga Twój wzrok??? Ups...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:58, 10 mar 2014

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 10:51, 10 mar 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Towar macany należy do macanta...Ana wracaj po donice
Ja do lidla jeszcze nie doleciałam...
Chyba się zaraz zerwę z roboty i skoczę zerknąć czy są jeszcze u nas...

a co pomacać sobie nie wolno? Mi one nie pasuje do beży i bieli ale ogólnie fajne i lekkie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:50, 10 mar 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
Aniu masz hortensje na słonku jak mi się wydaje. Podpowiedz proszę, która poradzi sobie na słonku? Właśnie ukorzeniam grandiflorę, vanilkę, limkę, mega pearl, phantom i jakąś bez nazwy i zastanawiam się, czy któraś z nich poradzi sobie na pełnym słonku?

moje hortki praktycznie wszystkie są w pełnym słońcu, ale mają wody pod dostatkiem. Rosną tam Limki i Vanilki, mam jeszcze pinki whinki ale sadzone były w tamtym roku więc nie powiem jak sobię radzą
Aneczkowe marzenia 10:37, 10 mar 2014

Do góry
Czy któraś z tych hortensji da radę na słonku?

ana_art napisał(a)

moje hortki praktycznie wszystkie są w pełnym słońcu, ale mają wody pod dostatkiem. Rosną tam Limki i Vanilki, mam jeszcze pinki whinki ale sadzone były w tamtym roku więc nie powiem jak sobię radzą
Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 10:24, 10 mar 2014

Do góry
dzisiaj w Lidlu widziałam róże i różniste cebule
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:20, 10 mar 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

No ale tak paczysz...że oj...w dal...dobrze, że nie na mnie
Aaaa to sunsiadka paczy...a to luuuuzik...
no jak nie, w dal to w Twoim kierunku uważaj bo wszystko wypacze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 10 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, gdzie zamówiłaś niecienie? Daj na pw.

Cudny awatar
dziękuję , poszło na pw
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:16, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
uwaga pacze i wszystko mam pod kontrolą kobieta zmienną jest - tak mówią...

No ale tak paczysz...że oj...w dal...dobrze, że nie na mnie
Aaaa to sunsiadka paczy...a to luuuuzik...
Ogród u stóp klasztoru 09:52, 10 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Przeczytałam kolejną superową, edukacyjną notke o cięciach
Pergola pięknie będzie wyglądała w Twoim ogrodzie. A co przy niej planujesz posadzić?
pare stron wcześniej Alinka pokazywała różę dla której ta pergola została specjalnie zrobiona bo stara drewniana skończyła swój żywot
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:50, 10 mar 2014

Do góry
Dzięki Aniu. Teraz najlepszy czas na planowanie irysów na przyszły rok bo widać 'pustki'
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:43, 10 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ana z tego co czytałam ważne jest odpowiednie stezenie nicieni, jesli kupie opakowanie na 50 m2 to wystarxzy mi mi na same rh i zurawki, jesli na 250 m2 to polece jeszcze po laurowisniach trzmielinach i innych wygryzionych roslinach. Jesli polejesz za mala dawke moze nie pomoc. Prawdopodobnie zamowie za tydzien , popatrze jeszcze jakie sa prognozy. Mysle jednak o dawce na 250 m2....

zamówiłam dzisiaj te 250m2 do stosowania w niskich temperaturach. Teraz dumam czy lać konewką czy opryskiwaczem.
Na norweskiej pokazują w weekend w ciągu dnia +4 a na TVN +13 bądź człowieku mądry i pisz wiersze
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:39, 10 mar 2014

Do góry
poczytałam o tej facelii i się uśmiałam że też powinna mi się torebka otworzyć na dwie pobliskie działki gdzie chwastowisko totalne
Co z tym ogródeczkiem począć 09:37, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
macałam te donice w lidlu , faktycznie fajne, a obsadzone na pewno będą jeszcze ładniejsze

Macałaś i nie kupiłaś ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:24, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jak myślisz nicieniami polecieć po wszystkich rabatach czy tylko tam gdzie żurawki i rh?

Ana z tego co czytałam ważne jest odpowiednie stezenie nicieni, jesli kupie opakowanie na 50 m2 to wystarxzy mi mi na same rh i zurawki, jesli na 250 m2 to polece jeszcze po laurowisniach trzmielinach i innych wygryzionych roslinach. Jesli polejesz za mala dawke moze nie pomoc. Prawdopodobnie zamowie za tydzien , popatrze jeszcze jakie sa prognozy. Mysle jednak o dawce na 250 m2....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:23, 10 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mnie się wydaje ze runianka za wysoka dla krokusów i za bardzo sie rozrasta , zagłuszy je całkiem . Pozdrówka.
wiem Bożeno, ale zanim runianka się rozrośnie trochę minie. Generealnie u mnie nie ma miejsca na krokusy bo wsędzie na rabatach jest coś
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:59, 09 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
iryski cudniaste od dwóch dni patrze na rabaty u siebie pod kontem ich sadzenia. będę miała duuuużo irysków. Powiedz jaką one mają wysokość

dorastaja do 10 a nawet 15 cm a liście są bardzo długie i rosna jeszcze długo po przekwitnięciu kwiatków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies