Dzień dobry wszystkim
Potrzebuję podpowiedzi w sprawie rabaty przy tarasie. Jestem umówiona z panem w tym tygodniu na wycięcie części trawnika i muszę wiedzieć jak pociągnąć linie rabaty.
Przypomnę jak to wyglądało latem. W części gdzie stoją na zdjęciu leżaki będą ciągnąć się płyty w żwirku prowadzące na ogród z salonu, bo przejście po żwirku bosą stopą jest dość bolesne
Chcę poszerzyć tą część dekoracyjną przy tarasie, tak by również po wyjściu z sypialni było wyjście na ogród z ładnym widokiem. Tam też mogłyby środkiem iść płyty.
Zastanawiam się gdzie skończyć trawnik, czy z linią tarasu, czy może z lawendami.
Przejście nie musi być szerokie wzdłuż lawend, bo tam wzdłuż domu jest już tylko warzywniak i nie zależy mi by prowadziło tam szerokie przejście, ważne jest tylko dla mnie dopasowanie linii i zaplanowanie nasadzeń. A może to nie powinien być prostokąt? Tylko inny kształt? Jakie rośliny mogłabym tam posadzić? Danusiu, liczę szczególnie na Twoją pomoc.
Jeszcze widok od drugiej strony, od warzywniaka i z sypialni
Mam nadzieję, że nie przekroczyłam dozwolonej liczby zdjęć, ale chciałam pokazać tą część z różnej perspektywy.