Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:44, 13 mar 2021

Do góry
Trochę wiosennych kolorów wniosłam do domu

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:42, 13 mar 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

wykopałam hakone Aureolę,bo zasloniła mi całkiem berberysy a posadziłam seslerię jesienną... podoba mi się...

Tę rabatę widzę z okna,więc ciemierniki będę oglądać codziennie ...

Wiola, pięknie masz, donice obsadzone, wiosna ściągnięta do ogródka czy te zielone kule to berberysy??

Ja za Twoim przykładem przycięłam w stożek jodłę koreańską, nabrała przyzwoitych kształtów, jeszcze raz dziękuję za pomysł!

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:38, 13 mar 2021

Do góry
2 sztuki posadziłam do rosnących Niger, będzie poletko ciemiernikowe przy chodniku

I takie tam pustki po wycince... czekam na cebulowe

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:31, 13 mar 2021

Do góry
Dziś zakupione ostatnio ciemierniki poszły do ziemi...
Tutaj posadziłam 3 sztuki ... dodatkowo przy okazji przekopałam pół rabaty,ha ha
wykopałam hakone Aureolę,bo zasloniła mi całkiem berberysy a posadziłam seslerię jesienną... podoba mi się...

Tę rabatę widzę z okna,więc ciemierniki będę oglądać codziennie ...

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:23, 13 mar 2021

Do góry
Wiosna już za chwilkę ,więc powiesiłam wianek do tych obsadzonych donic

Dołożyłam gałązek derenia...

Ogród w remoncie 15:20, 13 mar 2021

Do góry
Zaczęłam dziś akcję rozdrabniania ściętych gałązek, traw i suchych części bylin. Miałam dziś niestety tylko 2,3 godziny na ogród ale coś tam popchnęłam do przodu

Zrębki na razie trafiają do kompostownika. Mam nadzieję, że tak pocięte szybciutko się rozłożą i zasilą glebę w ogrodzie
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:18, 13 mar 2021

Do góry
Haniu ale fajowe te kurki
Moje takie sa

dzis produkcja ciasteczek do celow reklamowych

System automatycznego nawadniania 15:16, 13 mar 2021

Do góry
Witam, jak większość osób w tym wątku zamierzam podjąć próbę samodzielnego zaprojektowania i wykonania automatycznego nawadniania. Wykonałem trzy szkice rozmieszczenia zraszaczy i mam ogromną prośbę jak by ktoś zerkną fachowym okiem i wskazał który z nich jest zbliżony do poprawnego i jakie korekty należy nanieść.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:44, 13 mar 2021

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:42, 13 mar 2021

Do góry
Mam pierwsze bratki i narcyze

Dla kociarzy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:32, 13 mar 2021

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:25, 13 mar 2021

Do góry
U nas od tygodnia wieje i wietrzna aura, niebo jest ładnie zachmurzone,
Przebłyskuje słońce

Testowe dodawanie zdjęć 14:16, 13 mar 2021

Do góry
Ciekaw czy się uda
Zieleń, drewno i antracyt 12:45, 13 mar 2021

Do góry
Wczoraj udało mi się w końcu przenieść je do doniczek
Ale, żeby nie było nudno jadąc po kompost, nabyłam przy okazji donice pod przyszłe hosty na front, a do nich tymczasowy wypełniacz w postaci kolejnych bratków. Tym razem bardziej na niebiesko

A do tego... ja już chyba jestem uzależniona... znalazłam w spożywczaku różę Climbing Iceberg z gołym korzeniem. Biedna leżała samotnie na półce w wymiętym opakowaniu. Zajrzałam do środka, a tam bardzo ładna, dorodna sadzonka do mnie mruga... normalnie wymusiła na mnie zakup
Rozmnażanie hortensji 12:38, 13 mar 2021

Do góry
Jeśli chodzi o eksperyment z pobieraniem patyków w listopadzie i styczniu to U mnie obecnie wyglada to tak:

Ty widać juz wtórne rozkrzewianie się po dwóch skubnieciach. Jedna uparta gałązka w tle non stop produkuje mi kwiaty - jak je skubię to wystawia 2 kolejne- uparta.

Te mniejsze hortensje w donicy po lewej są z listopada, te większe ze stycznia. W donicy ze stycznia jest bardzo duża ilość korzeni - nie wiem czy nie będę ich musiała rozsadzić jeszcze przed wykopaniem do ziemi bo juz widzę jededincze nitki w dolnych dziurkach doniczki za to liści jest mało, z jednej strony dobry system korzeniowy to podstawa, ale zdziwiłam sie ze jednak liści jest zdecydowanie mniej. Te ze stycznia już 2 razy były skubane w celu rozkrzewienia i wyglądają na 2 letnie sadzonki bo z 3 górnych oczek mam już 6 i to skubnietych wiec jeszcze w tym roku powinno być ze 12 gałązek ale nie mam pojęcia czy te styczniowe maja już dobry system korzeniowy bo na oko w tej donicy nic nie widać. Te z listopada raz były skubane i w niewielu miejscach jak na razie się rozkrzewiły.
Trzeba tez pamiętać ze te patyki listopada były pobrane przy okazji korekty hortensji, a te ze stycznia to były wybrane najmocniejsze, najokazalsze i najdłuższe badyle specjalnie na hortensje na pniu.
W grudniowej doniczce są tez 3 patyki z teraz dla porównania. To by było na tyle - kolejnacrelavja jak juz bedą posadzone w gruncie
Sezon 2017 u Hanusi 12:13, 13 mar 2021

Do góry

Marzą mi się sasanki, a tu ledwie krokusy i przebiśniegi. Och , niech już to zimno precz idzie, chciałabym poleżec tak jak na Florydzie.

Dzisiaj nic z tego, wieje ze wschodu, mus zostać w domu. Na rozweselenie jednak sasanki...

Ogrodowy song 11:51, 13 mar 2021

Do góry
frezja napisał(a)
I moje nowe hobby...mało to ogrodowe, ale równie mocno wciąga

Ewcia te torebki są boskie!!!! I tak od razu tak rowniotko wszystko robisz!!! Woooow!!! Ja zaczęłam szydełkować 2 lata temu tuż przed pandemią, ale się nie wciągnęłam strasznie mi się podobają takie kwadratowe koszyczki że sznurki, ale ciągle miałam albo za mało albo za dużo tych oczek.
Stopa u ciebie piękna i chyba nie wymarza.
A jak tam twoje hortensje ogrodowe? Pokażesz w jakim są teraz stadium? Może z arok wystawie swoje na otwartą część balkonu i nie będę musiała ich tak doglądać
Aaaa Ewa czy ty pryskasz olejem parafinowym swoje krzewu i drzewka?
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:39, 13 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Ale fajna aranżacja ściany z tymi oknami...super to wygląda...taka niby altana...
U nas z powodu ptasiej grypy sporo martwych ptaków...więc kto wie?
Ptasi gaj 11:32, 13 mar 2021

Do góry
ten
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:23, 13 mar 2021

Do góry
Trochę popracowaliśmy, ale fajnie

Wybieg dla kur wygrabiony

I obsiany trawą, patrząc z góry.
Nasiona zeszłoroczne, cholera wie czy wykiełkują...

To ilość brukselki i jarmużu który zjadły kury, głównie. Przez całą zimę...

Igloo posprzątane, bele słomy od północnej strony żeby nadal ocieplać. Kupiłam takie koziołki nogi drewniane żeby stworzyć stół

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies