Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:29, 13 lip 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Do jutra kochani. Idę szykować posłanie na styropianie. Dzisiaj jestem niewyspana bo rwa kulszowa dokuczała. Jutro wstanę niewyspana, bo jak można się wyspać na styropianie.
Dobranoc
biedactwo ty moje zdrówka ci posyłam piękne lilie w kroplach wody
Rododendronowy ogród II. 23:36, 12 lip 2013

Do góry
Bożenko to ja też poczekam na zdjęcie stawu a potem na te złote pręciki kiedy lilie zaczną przekwitać O ile nie przepadam w ogóle za liliami to w przypadku wodnych zawsze mnie zachwycały .Żabusie też zawsze lubiłam .Muszę się jeszcze odnieść do tego co napisała Agusia .Bożenko Jurajski ogród jest cudny ale w niczym nie pomniejsza urody twego. To dwa różne Raje od których nie można oderwać oczu Dwa światy w których stałabym w rozkroku trzymając się kurczowo ziemi aby nie utracić żadnego z nich Nie można porównywać piękna,należy je tylko podziwiać Tak jest w przypadku ogrodu nie tylko Agnieszki i Twojego,dołożyłabym jeszcze kilka innych np ogród Akanty.Każdy ma inny styl ale wspólne jest ich piękno.Takie ogrody tworzą wyjątkowi ludzie Nie będę pisała dalej bo wszyscy wiemy co oznacza słowo wyjątkowy .Jeszcze mnie ktoś posądzi o wazeliniarstwo oczywiście żartuję Tak mało jest piękna w naszym życiu niech wasze cudne ogrody umilają nam wszystkim prozę życia. Moje jest więcej warte od kiedy bywam w Waszych ogrodach .Wypada mi jedynie nisko się pokłonić i podziękować Wam za osobiste doznania bez których nie byłabym tak silna Być może sprzedałabym już dom i zrezygnowała ze wszystkiego, ale kiedy patrzę na to co stworzyliście widzę i swój przyszły ogród. Nie wiem jeszcze jak tego dokonam ale nie poddaję się. Nadal marzę i pracuję nad tym marzeniem Kiedy mam gorsze dni spaceruje po waszych ogrodach i żadna z Was nie wie co czuje inna osoba za ekranem. Czym staje się dla niej wasz ogród Nie wiecie jaki wpływ zbawienny w takich momentach one mają na innych. Jest w nich moc która działa cuda.Musiałam to napisać Bożenko abyście były świadome że Wasze ogrody to nie tylko posadzone rosliny. Życzę pięknych snów i przyjemnego weekendu
W cieniu - zacieniona 23:28, 12 lip 2013

Do góry
Bogusiu pozdrawiam.
Jak zawsze wszystkie roślinki w znakomitej formie.Grad nie mamy na to wpływu,ale i tak lilie pięknie się prezentują .
Pozostałe fotografie też cieszą oczy
Ściskam
marta
Liliowo i kolorowo:) 23:20, 12 lip 2013

Do góry
piekne lilie - zastanawiam się gdzie rosną i jak sa wkomponowane bo mam peoblem z moimi trąbkowymi - bo skopmponować do innych roślin wcale nie łatwo -- tak mi się wydaje

pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 23:04, 12 lip 2013

Do góry
Aniu jak widac na zdjeciach, to zalezy bo sadze je w donicach to czasami po trzy cebule a czasami tylko jedna. Tej jesieni bede je przesadzac bo niektore juz mniej urosły i maja za ciasno. Chetnie sie podziele z Toba cebulami jak bedziesz chciała bo mysle, ze beda miały nowe cebulki Liliowce tez mam w donicach i tez bede je dzielic bo juz widze, ze potrzebuja miejsca Jutro powinny sie rozbic ciemno bordowe bardzo duże Mam tyle radosci z tych kwiatów Motyle lubie tez ich kwiaty
Agnieszko nie mam takiego pięknego krajobrazu wokół jak u Ciebie to chiociaz niech bedzie kolorowo
Bogusiu u Ciebie tez podpatruje Twoje cudowne bylyny i lilie
Pozdrawiam wszystkich i słonka życze bo u nas leje co chwile.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:10, 12 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękne, no właśnie, co? Lilie, a może liliowce, jeżówki czy akant, a może hortensje? Chyba jednak wszystko, bo każde z nich ma coś w sobie, co zachwyca. Pozdrawiam wieczornie Aniu

No i włąsnie jest dylemat.... bo się wszytko podoba..... taka kokoszka ze mnie..... wszystkie prezentowane lilie nie maja zapachu , a jak już to słabiutki.... ale te białe z lekkim różem
na końcach.. pachną obłędnie
Żółtego Agnieszko nie lubisz, ale znalazłam jeszcze Citronelki.. też nie pachną
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 12 lip 2013

Do góry
Piękne, no właśnie, co? Lilie, a może liliowce, jeżówki czy akant, a może hortensje? Chyba jednak wszystko, bo każde z nich ma coś w sobie, co zachwyca. Pozdrawiam wieczornie Aniu
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 12 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco ,łatwo nie było. Widzę ze znów się do Mariusza a właściwie z Mariuszem wybierasz, będzie na pewno bardzo ciekawie. zdjecia rob.

By tak łatwo nie było, ale byś nie miała za dużo, to już układam po 4 foty na jedno

Lilie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:59, 12 lip 2013

Do góry
Ło Matko z córko jakie lilie , chyba je nieźle zagadałaś, zresztą ty to pewnie potrafisz!
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:59, 12 lip 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)

I Ty chcesz szukać szczęścia w Przeworsku , takie piękne masz liliowce .
Ale jak chcesz, to jedziemy, nie wiem jeszcze kiedy - niech się słowo w czyn obraca.

Dziękuję...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=87#post_4

Chomik jestem.... i bardziej natura kolekcjonera niż estety

Jeżówki.. i to nie wszystkie odmiany jakie posiadam Kocham liliowce, jeżówki, lilie, piwonie, "rodony i dendrony" (nazawa azalii i rh przez mojego M), tulipanki, krokusy i narcyze, orliki, ostróżki. Tak, to chyba moje ulubione kwiaty
Czerwone, niby podobne, ale każdy inna odmiana..

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 12 lip 2013

Do góry
Kalamandyna napisał(a)

Okrywowe - tak jest!! qcze.... ale uperdliwa jesteś

Kiedyś ja byłam neptuś do nazw.. wiec teraz mogę sobie odbić to , że ze mnie się śmieli... hortensja i chryzantema były nie do opanowania

Na pociechę może nie róże, ale lilie.. olbrzymki.. dziś pierwsze kwiaty się pokazały

Rododendronowy ogród II. 21:30, 12 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I jeszcze inne lilie

Witaj,
te nakrapiane najbardziej mi sie podobaja, szczególnie te pierwsze, jasne... takie eleganckie sa i dostojne.
slicznie tam musi byc u ciebie Bogdziu, i lilie i pysznogłówki, i róże, i hortensje... znów masz kolorowo w ogrodzie. Pozdrawiam
Ogród, a może coś więcej..... 21:14, 12 lip 2013

Do góry
Miło słyszeć, że jeszcze komuś podobają się takie wygibasy z drewna.
Teraz kwitnące lilie.

Liliowo i kolorowo:) 21:03, 12 lip 2013

Do góry
Jeszcze raz napiszę: przepiękne lilie.
Liliowo i kolorowo:) 21:01, 12 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ale piękny spektakl, cudowny. Lilie są zjawiskowe...
Danusiu w jakich odstępach sadzisz cebule? i czy Ty je czasami wykopujesz? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś ale nie pamiętam tyle tu wiadomości różnych...
Pozdrawiam i słonka życzę
Rododendronowy ogród II. 20:55, 12 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pierwsza rzecz którą zrobiłam w moim ogrodzie to kazałam dla nich wykopac jeziorko i co rok sie nimi zachwycam , ciągle mi sie nie znudziły. Szczególnie pod koniec kwitnienia ich pręciki staja sie złote a kolory intensywne o wtedy sa najiękniejsze. Pozdrawiam Dajanko.

Mammma .. Żebym ja tak mogła .. .. Ale lilie wodne , w takim mikro oczku , jak moje to już by była przesada
W cieniu - zacieniona 20:48, 12 lip 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Bogusiu, to czas lili
Bardzo wdzięczne rośliny w naszym klimacie, prawda?
U mnie lilie dobrze rosną,dopiero zaczyna się ich czas.W tym roku nie będą zbyt reprezentacyjne...pąki i liście uszkodzone przez grad nie dodadzą im urody.
Jestem jednak zadowolona,że chociaż zakwitną,pomimo poutrącanych pąków.
Rododendronowy ogród II. 20:44, 12 lip 2013

Do góry
Bogdziu, bardzo dziękuję za pomoc w sprawie rh, masz duże doświadczenie i Twoje rady są na wagę złota.
Twój ogród piękny nie tylko w maju, ale przez cały rok. Lilie i liliowce cudne, zwłaszcza te wodne.
Nie mam stawu w ogrodzie, tym bardziej Twoja woda mnie urzeka i rosnące w nim rośliny, o żabkach nie wspomnę
Rododendronowy ogród II. 20:33, 12 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Lilie, róże, liliowce, pysznogłówki i inne - nie wiem, co piękniejsze. Wspaniały festiwal barw, kształtów i zapachów (to ostatnie tylko do wyobrażenia sobie). Pozdrawiam Bogdziu

U Ciebie i tak ciekawiej. Pozdrawiam Agnieszko.
Rododendronowy ogród II. 20:22, 12 lip 2013

Do góry
Lilie, róże, liliowce, pysznogłówki i inne - nie wiem, co piękniejsze. Wspaniały festiwal barw, kształtów i zapachów (to ostatnie tylko do wyobrażenia sobie). Pozdrawiam Bogdziu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies