Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

danuta_szwajcer 21:57, 11 lip 2013

Piękne zdjecia: Ale i dziekuje Ci za takie zdjęcia bo dostrzegasz i pokazujesz nam to naturalne piękno, które jest wokół nas a my go czasami juz nawet nie dostrzegamy. Taka naturalna łąka jest piękna. Tak jak i ta polna droga i łany zbóż Pięknie: Pozdrawiam serdecznie
Celina 09:23, 12 lip 2013

Odwiedzam miłe kąty. Nie mogłam i nie przyjść do Ciebie Bożenko
kitek81 09:29, 12 lip 2013

Witaj Bozenko
Śliczne masz te lilie, mi by właśnie takie bezwonne pasowały, bo kwiaty mi się podobają, jednak zapach mi się niestety źle kojarzy
A róże to bym Ci wszystkie zabrała, takie są piękne
I jeszcze mam prośbę, jak możesz mi w moim wątku napisać, gdzie w naszych okolicach są jakieś fajne i duże szkółki drzew i krzewow i centra ogrodnicze, to byłabym wdzięczna ?!
Pozdrawiam :*
eda 10:45, 12 lip 2013

witam i pozdrawiam buźiam
bociek 20:58, 12 lip 2013

Bozenko, kwiatki sliczne, ale trawy obledne Fantastycznie Ci rosna A droga mnie urzekla, uwielbiam takie nieskazone krajobrazy, nasze wyprawy rowerowe zazwyczaj maja miejsce w takich zakatkach, jezdzimy przez pola i lasy, tam gdzie rzadko sa zabudowania Wtedy najlepiej sie odpoczywa

Pozdrawiam serdecznie
EPODLAS 21:05, 15 lip 2013

Jak przyjechałam na działkę w piątek to wszystko było skąpane w deszczu, rośliny niektóre leżały pod nadmiarem wilgoci, a w sobotę prawie cały dzień padało. W niedzielę pogoda była ładna, ale ja po południu musiałam wyjeźdżać. Fasolka szparagowa obrodziła znakomicie, zebrałam - a dalsza dojrzewa. Na obiad była mizeria z pierwszych ogórków. Kwiatów na ogórkach masa, mam nadzieję na dobre plony.
A to moje ostatnie migawki z mojego ogrodu.
Dalej kwitną lilie.
.

Pysznogłówki oblegają motyle.

EPODLAS 21:11, 15 lip 2013

Cieszą mnie także przetaczniki, mam nadzieję, że na drugi rok będzie ich jeszcze więcej. Wiosną podzielę te dwie kępy.

W tym roku mam inne niż zwykle cynie, mniejsze i delikatniejsze.

Juki zakwitły dwie, jedna nie, nie wiem dlaczego. Obok już podniesiona położona deszczem gipsówka.

Powojniki fiolet z jasnoniebieskiem. Mnie się podoba - zimne kolory.

Trawy rosną jak szalone, już widać zgrubienia, niedługo wypuszczą kłosy.

Moniika 21:14, 15 lip 2013

Piękne widoki u Ciebie oj piękne
Megi 21:17, 15 lip 2013

Pięknie, a trawy zachwycające
barbara_kraj... 23:13, 15 lip 2013

EPODLAS napisał(a)
Cieszą mnie także przetaczniki, mam nadzieję, że na drugi rok będzie ich jeszcze więcej. Wiosną podzielę te dwie kępy.

Bozenko, Twój przetacznik jest dość wysoki, znasz jego nazwę? To chyba nie jest Christa, bo nie ma tych charakterystycznych grzebieni.