Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 09:40, 11 mar 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)
Witaj Ula Pierwiosnki pod magnolią wyglądają słitaśnie. Rozczulają mnie te maleństwa. Chciałabym kiedyś mieć dużą ich kępę i cieszyć się pierwszymi oznakami wiosny.

Jeśli będzie okazja to Ci dam bo z wszystkich pierwiosnkiów chyba te najbardziej lubię i mam je wszędzie. Szybko przyrastają, lubią być dzielone...wciąż nie mam wielkich kęp bo mnożę co roku
A zeszłoroczne małe sadzonki robione po kwitnieniu są już niezłe- jak na zdjęciu i pięknie kwitną, jak przyjdzie słonko to będą całe w kwiatkach.
Poniżej same zeszłoroczne sadzonki:

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:39, 11 mar 2021

Do góry
Uciekła Mu

Kurczęta

lubią wodę

i trawkę
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:32, 11 mar 2021

Do góry
Ale bym do Was pozaglądała.... a tu doopa , wczoraj ruter wymieniony na nowy, a netu nadal niet tyle co z tel
Papużki wczoraj było ok, nawet już się piórkiem dają dotykać Ciekawe jak dzisiaj bo w nocy -8 było

Maja

Gucio zaleca się
Blaski i cienie nowego życia 09:29, 11 mar 2021

Do góry
an_tre napisał(a)
Dawno u ciebie nie byłam, koniecznie muszę cofnąć się wstecz.
Zostawiam pozdrowienia i życzenia miłej niedzieli

Szkoda u mnie tracić czas za stare dzieje. Wrzucę Ci trochę panoramy z zeszłego sezonu. A jak ogarnę ogród ( nie wiem kiedy) to znów jakąś nową zrobię.

Stara przygoda

Nowa przygoda
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:11, 11 mar 2021

Do góry
A_gawa napisał(a)

Patrz, takie znalazłam.
Wszystko tu znajdziesz - powtarzalne nasadzenia, niesymetryczne. Dokopiesz się do tylu zdjęć, że sama nie będziesz wiedziała czego chcesz.
No, ale tego absolutnie Ci nie życzę.

Oooo... i tego szkieletu będę się trzymała.. fajnie to tak niesymetrycznie rozłożone.. podoba mi się i do tego ten Twój pomysł z różami okrywowymi.. może ze stipą... kurczę zaczyna mi świtać.. DZIĘKUJĘ!!
Ogród w remoncie 07:32, 11 mar 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Też mam takie sterty. Jeszcze przechowalnik ogarnę i biorę się za mielenie. Dziś jeszcze dołożyłam to co z ronda wycięte.
Rondo, aż niewiarygodne, że później tak wygląda

OMG! Niesamowite!
I faktycznie, kulki w sezonie prawie nie widoczne
Ogród z zegarem 07:31, 11 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Te rabaty nie będą przylegać do chodnika/kostki, bo od chodnika/kostki dzieli je skarpa.
Trochę też powiększę tą nowo powstałą rabatę, to nie będzie tak, że tylko połączę te kółka. Mam nadzieję, że wyjdzie tak, jak chcę .
Z góry patrzyłam i wydaje mi się, że to będzie dobrze wyglądać . A jak nie, to będę przerabiać .

Mniej więcej coś takiego

Oczywiście dobrze wymierzone i z ładnym łukiem na podstawie koła

Agnieszka ,

Bardzo lubię takie nowe projekty
czekam na efekt końcowy
i kibicuje
Pomysł bardzo fajny - działaj
System automatycznego nawadniania 07:04, 11 mar 2021

Do góry
franek_1986 napisał(a)

Spójrzcie proszę na sekcję pomarańczową - zwiększyłem tam zasięg jednego ze zraszaczy - czy teraz będzie już okej? Jeśli nie to proszę o info co jeszcze w tej sekcji zmienić.

Co do sekcji czerwonej, zapewne chodzi o to, by od strony rabaty znalazły się dodatkowe zraszacze lejące w stronę domu (?) Chciałbym jednak tego uniknąć, bo jeżeli zdecyduje się kiedyś na założenie studni i woda okaże się zażelaziona, to będę miał rdzawe plamy na domu i kostce. Czy jest jakiś inny sposób poprawy tej sekcji?

Czy pozostałe sekcje - zielona i fioletowa są poprawne?

Hej już Ci pisałem że czerwona sekcja do poprawy.

Kółkami zaznaczyłem miejsca które będą niedolane
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 05:05, 11 mar 2021

Do góry
Proszę się nie śmiać Będzie coś jeszcze z takich wyciągasów, czy zakładać uprawę od nowa w kwietniu?

Sezon 2017 u Hanusi 00:55, 11 mar 2021

Do góry
Karolinko,Maliny jeszcze nie posadzone, ale już lada moment , o ile jutro damy rade znaleźć się na miejscu.

Irenko, coś nie mogę się pozbierać po tej zimie, tak jak i wiosna u mnie. Jesteśmy w zastloju,. Jedyna pociecha- pomidory wzeszły i czas pikować, żeby miec w lipcu już swoje owoce.

Ogród z zegarem 00:46, 11 mar 2021

Do góry
Te rabaty nie będą przylegać do chodnika/kostki, bo od chodnika/kostki dzieli je skarpa.
Trochę też powiększę tą nowo powstałą rabatę, to nie będzie tak, że tylko połączę te kółka. Mam nadzieję, że wyjdzie tak, jak chcę .
Z góry patrzyłam i wydaje mi się, że to będzie dobrze wyglądać . A jak nie, to będę przerabiać .

Mniej więcej coś takiego

Oczywiście dobrze wymierzone i z ładnym łukiem na podstawie koła
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 23:37, 10 mar 2021

Do góry
nyna76 napisał(a)
Dzisiaj kupiłam kilka takich zwiastunów wiosennych .
Renia dziękuję za namiary

Te niższe są przepiękne . Ma to jakąś nazwę?
Czy po prostu pierwiosnek?
Ptasi gaj 23:19, 10 mar 2021

Do góry
Jeżeli chodzi o poskrzypke miałam na 2 liliach ale je przeniosłam.
Złapałam w zeszłym roku 4 sztuki. Nie wiedziałam że to poskrzypka takie ładne czerwone żuczki.

U mnie gleba zmarznięta teraz -4. Dzisiaj ladn pogoda jutro zmiana aż człowieka trzęsie.
Przemielilam na rozdrabniarke miskanty, ciężka praca. Kotki z kwiatostanów fruwały po całym ogrodzie więc w nosie miałam pełno. Narobiłam sobie problemów oddechowych.
Dużo sosny przemielilam, ale jeszcze sporo zostało. Drobne spalałam. Zapach sosnowy się roznosił po calej okolicy. Sosna nawet ta świeżo ścięta się dobrze pali. Nie było specjalnie dymu.
Miałam jeszcze zrobić foty przemielonych miskantow i sosny następnym razem zrobię.

Ogród z fortepianem 23:09, 10 mar 2021

Do góry
Mam ale strasznie kiepskie - muszę poszukać lepszego
Ogród z koniczynką 22:38, 10 mar 2021

Do góry
Sarenki też wyczekują wiosny...
Krowy, staw i my... 22:15, 10 mar 2021

Do góry
Dziś przyszła paczuszka z dobroczynkiem gruszkowym Mam nadzieję, że zadziała i uwolni moje graby od szpecieli. W tamtym roku stosowałam opryski i było nawet ok. Tylko jest mały problem - nie lubię chemii w ogrodzie. Bardzo jestem ciekawa jak dobroczynek się sprawdzi.

Kozłówka długoszyjkowa (Phuopsis stylosa) 22:12, 10 mar 2021

Do góry
9
Bylina, która wydziela zapach korony cesarskiej. W swej naiwności pozwoliłam jej się rozprzestrzeniać obok poletka funkii sądząc, że ochronię je przed nornicami. Nie pomogło
Krowy, staw i my... 22:04, 10 mar 2021

Do góry
A dziś prawie wiosna

Słoneczny Ogród 22:00, 10 mar 2021

Do góry
Teraz już mogę czyścić rabaty

Krowy, staw i my... 22:00, 10 mar 2021

Do góry
Wczoraj rano było tak...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies