Kasiu kochana, tęskniłam!!! Muszę wpaść do Ciebie zobaczyć do słuchać i widać
Ja właśnie się relaksuję o późnym "poranku" śniadaniem w ogrodzie
Co do elewacji, czekamy na ciepełko bo mury i stropodach muszą wyschnąć po zimie i bierzemy się do dzieła. Do jesieni musimy skończyć żeby rozliczyć dotację
To nie wygląda na 'Frosted Curls'. 'Frosted Curls' jest zielona.
To wygląda raczej na 'Bronze Form', ewentualnie 'Bronzita' albo 'Milk Chocolate'.
Żywe źdźbła powinny być w środku kępy lśniące. Tak mi jakoś kiedyś Toszka tłumaczyła. Tutaj o Bronze Form. https://www.ogrodowisko.pl/watek/6461-ogrod-bez-roweru?page=15#post_3
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość . Wczoraj przeprowadziłem aerację, moim urządzeniem 2w1:
wyczesałem suchą trawę - trzy worki 80l z powierzchni ok. 100m. Mam pytanie co dalej? Jaka kolejność działania, czy teraz mogę zastosować saletrę amonowo-wapniową :
i dosiać od razu trawę? Czy najpierw nawóz, odczekać i później dosiać trawę? Pozdrawiam.
Joann, tu słabo widać, ale widać w prawym rogu to sąsiedztwo, hicksii ma oczywiście ciemną, głęboką zieleń, świerk serbski ma charakterystyczne, białe paski od spodu, razem to bardzo dobrze gra.
Na pierwszym planie jodła koreańską, którą obcięłam w stożek za namową Wioli, tak było przed cięciem i taki wynalazłam patent na cięcie przy pomocy sznurka, kostki i miarki, zrobiłam cyrkiel