Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

Anda 16:34, 17 cze 2021

gogo napisał(a)
Zrobiłam więcej zdjęć róży nie Alchymist do rozpoznania przez Ewę.
Ma zmienne kolory, środek ma róż trochę muśnięty pomarańczowym /tablet przekłamuje kolory/, a listki jaśniejsze i raczej matowe, nie pachnie i kwitnie do jesieni i nie jest pnąca.

Trudno rozpoznać, skoro kolory przekłamane. Układ kwiatów podobny jak u Mary Ann i Chippendale. Bardzo ładna, ale szkoda, że nie pachnie. Nie wiem, co ona za jedna. Może ktoś inny ją rozpozna?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gogo 17:47, 17 cze 2021

Ewuniu, dzięki
Już mam wiadomość od Magdy /Mgduska/, ma taką i jest to Chippendale, a Ty potwierdzasz trafność identyfikacji
Też żałuję, że nie pachnie /albo mój nos nie łapie delikatnego zapachu/, ale wybaczam jej.
Dragonka 19:47, 18 cze 2021

Ta wersja jak dla mnie bardzo fajna, pasuje tu do tych miedzianych (?) czy cynowych naczyń na stole

gogo napisał(a)[/img

Ten wysoki przymierzyłam w kąciku, dałabym mu długą białą świeczkę.

I jeszcze tak z lampą /zepsuta/, w dwóch wersjach, z ewentualną zmianą brązowej koronki na białą.
[/img]

z lampą bardziej mi się podoba jak jest jak na tym zdjęciu sprawia wrażenie, że za chwilę ktoś usiądzie z książką i będzie czytać w pięknych okolicznościach
hankaandrus_44 21:35, 18 cze 2021

Ja bym nie zmieniła koronki w lampie na białą. Bieli jest tam wystarczająco.
gogo 22:16, 18 cze 2021

Basiu, Haniu, dzięki za pomoc w wyborze, lampa zostaje z brązową koronką

Dla świecznika znajdę inne miejsce, a jak mi żadne nie podpasuje, to wróci do domu

Na pieńku stoi koszyczek z rojnikiem, podoba mi się

Zostało mi kilka cegieł, to postawiłam na nich kaktusy

I zachwycam się powojnikiem My Darling
gogo 22:23, 18 cze 2021

A to zdjęcie dla Danki, trawa Red Baron tak teraz wygląda

Czekam z utęsknieniem na deszcz i trochę chłodu, bo robota stoi.
Do ogrodu wychodzę wieczorem podlać doniczki i to wszystko.
gogo 15:37, 19 cze 2021

Dziś byłam się szczepić /druga dawka/ i z wyprawy przyjechałam ze zdobyczą i roślinami
Kupiłam sobie dużą balię za całe 10 zł, jeśli nie przecieka, to będzie oczkiem wodnym, jeśli dziurawa to posadzę rośliny
I rośliny: wielkie sadzonki żywokostu /będzie na nawóz/, szałwię Blauhugel, brunnerę Variegata, bylicę luizjańską Valerie Finnis, przetacznik Inspire Rose i miskant nn.

hankaandrus_44 16:19, 19 cze 2021

Takiej balii też szukam, ale chyba w internecie zamówię. Na rynek ostatnio nie chodzę, bo może na szrocie by się taniej znalazła.
Grażynko, odnośnie bananówki, możesz tak zrobić, taka wczesna "nalewka" swoje zrobi, a roślin nie skrzywdzi.

Miłego weekendu.
Anda 16:27, 19 cze 2021

gogo napisał(a)
Ewuniu, dzięki
Już mam wiadomość od Magdy /Mgduska/, ma taką i jest to Chippendale, a Ty potwierdzasz trafność identyfikacji
Też żałuję, że nie pachnie /albo mój nos nie łapie delikatnego zapachu/, ale wybaczam jej.

To fajnie, że się identyfikacja powiodła Chippendale pachnie dość lekko i w zależności od pogody.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:28, 19 cze 2021

Fajne zakupy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies