O tak, ten majtkowy róz jest bardzo ładny.
W ogrodzie jeszcze hiacyntów nie widziałam.
Te w domu i w pracy już mi przekwitły. Dziś posadziłam bratusie.
Witaj Halinko.Chyba swoimi obrazami mnie zainspirowałaś. Teraz coraz mnie ciągnie do malowania. Ale wiesz, czasu na to hobby nie zawsze jest wystarczająco. Oj dopiero się ociepla. Czasu mało na prace w ogrodzie. A tu i święta za pasem..
I inne rzeczy na głowie.Ej,,zycie, życie
U nas nie sprawdzają czym się opala domy.
Ale my mamy też i inny wariant. Grzanie podłogowe podłączone.
Pozdrawiam cieplutko
Elu ona jest wieloletnia kwitła u mnie już trzeci sezon ale ta zima była mroźna i nie wiem czy nie zmarzła dlatego nasionka wysiałam.
Z trawą zrób jak ci pisałam
Jak przekwitnie też fajnie wygląda.
Zwracam się do Państwa z prośbą o udzielenie informacji, gdyż również jesienią ubiegłego roku zmagałem się z zółknięciem szmaragda. Zrobiłem oprysk, zaprzestałem podlewania, oberwałem zeschnięte igły i się zatrzymało. No i właśnie tutaj rodzi się pytanie. Od dołu tuje miały brązowe całe gałązki tak więc wyciąłem je sekatorem. W związku z tym mam pytanie, czy w miejscach gdzie zaznaczyłem na zdjęciu, gałązki jeszcze odbiją od łodygi czy ratuje mnie tylko wymiana ? Tuje posadzone na początku zeszłego roku.
Dla Kasi aus Bayern moje begonie:
Ta zazwyczaj dość dobrze znosi zimę
Druga z kolei na zimę gubi sporo liści, pozostają jakieś niedobitki ale rusza ponownie wiosną. Na razie wygląda nieszczególnie ale liczę że się postara przesadzona do większej doniczki
Wiosennej pogody c.d. Wczoraj przekopałam ziemię pod podciętą sosną, dzisiaj przesadziłam ostrokrzew wegetujący w miejscu pomiędzy większym ostrokrzewem i sporym cyprysikiem. Zatkał dziurę po usuniętych kilka dni temu żółtych pęcherznicach. Biedak miejsca nadal będzie miał ograniczoną ilość a wydawało mi się że będzie lepiej. Kolejna dziura się pojawiła z drugiej strony dużego ostrokrzewu. I znowu się głowię co tam posadzić . Może ze dwa powojniki na wspólnej podporze, bo za kilka lat miejsce wypełnią sąsiedzi.
Tymczasem zdjęcie bratków na miejscach dla nich przeznaczonych dla Agnieszki z Jurajskiego
Kolejny pracowity dzień
Przy okazji plewienia znalazłam kwitnące krokusy, o których zapomniałam, że je mam
A wśród liści ciemierników /nowe/ takie kiełki, nie wiem, czy to będą kwiaty.