Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:31, 18 cze 2021

oliwka napisał(a)
Dorotka jak zwykle masz ładnie zaaranżowane wejście do altany, tak elegancko i idealnie pasuje do całego ogrodu. Naparstnicami się zachwycam. Już wiem jak sie z nimi obchodzić za rok będę miała znowu piękne sadzonki w donicach
A mnie przez zimę umarzła naparstnica, która rosła razem z hortensją w dużej misie. Przed zimą urosła na prawdę potężna.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Pozdrawiam wszystkich zaglądających
ewsyg 22:50, 18 cze 2021

miło Cie widzieć Dorotko. Widzę, ze masz nową fryzurę, bardzo twarzowa

Zaczął się wspaniały czas róż i to mnie bardzo cieszy
AniazUroczyska 13:18, 19 cze 2021

Co tu mówić? Ciągle to samo, czyli cud miód, perfekcyjnie, soczyście Dorotko , jaki masz sposób na tak piękne , wypasione naparstnice?
BASIA8 15:11, 19 cze 2021

Dorotko pięknie
SlonecznyOgrod 16:36, 19 cze 2021

Dorotka pięknie masz, róże już zachwycają a dopiero zaczęły Ci kwitnąć, będą rozkwitać kolejne
Po Twoim trawniku suszy nie widać, mój czeka na opady żeby się zregenerować bo go nie podlewam
Magleska 22:43, 19 cze 2021

Dorotko
ślicznie wyglądasz
i ogród też się prezentuje bosko

muszę więcej róż posadzić
daszum 18:32, 20 cze 2021

Dorotko, różę Piruette kupisz tutaj https://agrosklep.pl/produkt/roza-pnaca-pirouette-don-3l/.

Kupiłam wiosną zeszłego roku, teraz wspaniale kwitnie.
Waclaw 20:44, 20 cze 2021

Dorota123 napisał(a)
Niektóre róże wypuszczają bardzo długie pędy i kwitną tylko na wierzchołkach. Jeśli taki pęd przygniesz, aby biegł w miarę poziomo, to w każdym miejscu gdzie jest listek wypuści pęd który zakwitnie.
Pęd przygina się tyle, na ile sam pozwala. Ja przysypałam wierzchołek pędu bo był za długi i nie dał się za drabinką wygiąć do góry, a nie chciałam go obcinać. Przysypałam ziemią i jeszcze przygniotłam doniczką z ziemią. Oprócz tego jest przywiązany do drabinki, żeby się nie odkształcił. Mam nadzieję, że tam wypuści korzenie i będzie dodatkowa sadzonka.

To jest zakulkowana róża, chyba 2 strony wcześniej pokazana jest ta róża zimą jak wygląda przygięty pęd bez liści.

I ja tak zrobiłem wiosną z jedną z róż. Teraz jednak rosną wokół niej inne rośliny i nie dostrzegam efektu. Jednak kwiatów jest więcej niż w ubiegłym roku. I to chyba jest efekt mojego "kulkowania". Zobaczę jesienią po opadnięciu liści.
Basieksp 21:44, 20 cze 2021

Również pozdrawiam Róże mają swój spektakl, szkoda, że prawie ich nie mam, muszę sobie trochę ich posadzić
mirkaka 09:07, 23 cze 2021

Czarujesz już tymi różami