Nie planować, zrobić listę konkretnych roślin w tym kolorze plus wypełnienie (delikatne kwiaty, mgiełka) i sadzić powtarzając po kilka szt. Przepleść nieregularnie ostnicę.
Zajrzyj na mój wątek Moja Anglia to od razu załapiesz o co chodzi.
Możesz go robić w ogrodzie lub kupić w kompostowni. To nie jest granulowane, to coś o konsystencji ziemi, tylko zawartość składników odżywczych dla trawnika - ogromna.
Jak nie będziesz kosił, to będzie bardzo wysoka. Pytanie bardzo pokrętne, bo niby do jakiej wysokości rośnie trawa? Do takiej, do jakiej jej pozwolisz. Trawniki kosimy co tydzień co najmniej, więc do jakiej wysokości - nie ma tutaj zastosowania.
Dziękuję za odpowiedź.
Wody akurat nie oszczędzałem, właśnie nawet zastanawiałem się czy przy tej jakości gleby (przepuszczalna) nie wypłukuję za bardzo tego co z niej jeszcze zostało dobrego.
Czy pod pojęciem "dobra ziemia/kompost" mam rozumieć że mam na to co już jest dosypywać ziemi, czy po prostu kupić np. jakiś kompost granulowany i nawozić kompostem ?
Hmmm, jej opis wygląda całkiem nieźle i chyba się skusimy
Trawniki odznaczają się ładną kolorystyką. Znoszą lekkie użytkowanie sportowe.
Nie mają dużych wymagań pielęgnacyjnych i nie wymagają częstego koszenia. Zastosowane w mieszance odmiany dobrze znoszą okresowe niedobory wody.
PRZEZNACZENIE:
Trawniki dekoracyjno-sportowe wytrzymałe na lekkie
użytkowanie sportowe np. siatkówka, badminton itp.
place zabaw dla dzieci
trawniki osiedlowe wytrzymałe na wydeptywanie
trawniki przydomowe
Potem dobra ziemia/kompost, mulczowanie trawnika, grabienie, dosiewka, lanie wody.
A na chwastnicę to nie wiem. Wyrywaj ręcznie z korzeniami, skoro odpuściłeś przy zakładaniu, to teraz masz kolego efekty tego
Trawnik biedny, na wodę też żałowałeś, no to co mam poradzić. Trawnik wymaga i wody i dobrej ziemi, i koszenia i wszystkiego.