Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Brzozowadzie... 10:38, 05 wrz 2018

Ha, kupując ostatnio cyklameny w B.od razu pomyślałam o Tobie Ale ten ich kolor czerwonego wina - przepiękny!
Pszczelarnia 11:25, 05 wrz 2018

Czerwony zakątek urokliwy. Już czekam na otwarcie i obeliski. I polską "starą plebanię eltonów".

EDIT: czy zakopywałaś swoje balie w ziemi po posadzeniu w nich cebulowych? Myślisz, że wystarczy wstawić do szklarni nieogrzewanej?
marysiak_020202 14:36, 05 wrz 2018

Pani Danusiu,
ja tak podpytuję i coś tworzę amatorsko i mam prośbę o podpowiedź. Mam posadzone świerki conica na rabacie mają już może 150 cm i chciałam posadzić przed nimi obwódkę, myślałam o berberysie bagatella. Czy to dobry pomysł, czy może mi Pani coś polecić niekosztownego
laurowisnia 17:03, 05 wrz 2018

Unikam dalii o dużych kwiatach ale ta coś w sobie ma, ten układ płatków mnie oczarował, będę jej szukać na wiosnę.
Twoje ostatnie kompozycje za to kuszą by zmienić upodobania.
Jadziulek 18:17, 05 wrz 2018

Danusiu
twój nowy angielski wątek przeczytałam i przeoglądałam parę razy. Mój ogród w większości w cieniu dlatego odpowiednie nasadzenia.
Twoja Anglia jest więc moim niespełnionym marzeniem.
Kompozycje późnego lata w czerwieni bajeczne.
Niektóre rośliny mają niesamowity odcień czerwonego.
Jak zobaczyłam twoje donicowe kompozycje, przypomniało mi się ze już czas sadzić cebulowe do doniczek dlatego mam pytanie. Czy nie przeszkadza cebulowym to że np. twoja balia z białymi cebulowymi nie miała odpływu.
Czekam na dalsze magiczne zdjęcia.

Pozdrawiam
Gardenarium 07:24, 06 wrz 2018

Moje balie są przewiercone, więc odpływy mają. Absolutnie nie nadają się takie bez odpływu
Cebule będą zagniwały

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:26, 06 wrz 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ha, kupując ostatnio cyklameny w B.od razu pomyślałam o Tobie Ale ten ich kolor czerwonego wina - przepiękny!

Mam dwa odcienie czerwieni, ten ciemniejszy jest niesamowity, ale były tylko dwa cyklameny w tym kolorze

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:27, 06 wrz 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Czerwony zakątek urokliwy. Już czekam na otwarcie i obeliski. I polską "starą plebanię eltonów".

EDIT: czy zakopywałaś swoje balie w ziemi po posadzeniu w nich cebulowych? Myślisz, że wystarczy wstawić do szklarni nieogrzewanej?

Ewciu, najgorsze jest to, że budynku nie da się powtórzyć, bo starego od razu się nie zbuduje, ale jakiś domek malutki w stylu "cottage" może się uda
Obeliski już zameldowałam Witkowi

W zeszłym roku zakopywałam pojemniki, w tym roku cebul nie ruszałam, będę testować przemarzanie i zakwitanie ponowne, i także ich nie zakopię. Pozostawiam obłożone workami z korą.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:29, 06 wrz 2018

marysiak_020202 napisał(a)
Pani Danusiu,
ja tak podpytuję i coś tworzę amatorsko i mam prośbę o podpowiedź. Mam posadzone świerki conica na rabacie mają już może 150 cm i chciałam posadzić przed nimi obwódkę, myślałam o berberysie bagatella. Czy to dobry pomysł, czy może mi Pani coś polecić niekosztownego

Tak, tę odmianę warto utrzymywać w "kulkach" i mogą być jako obwódka.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:30, 06 wrz 2018

laurowisnia napisał(a)
Unikam dalii o dużych kwiatach ale ta coś w sobie ma, ten układ płatków mnie oczarował, będę jej szukać na wiosnę.
Twoje ostatnie kompozycje za to kuszą by zmienić upodobania.

Mam też taką "czapę" w odcieniu głębokiej, ciemnej czerwieni Jest niesamowita, dziś postaram się zrobić zdjęcie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies