Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 08:09, 14 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Hej buziol sobotni

I ja pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 08:07, 14 maj 2016

Do góry
Jolu, u mnie dziś nad ranem solidnie popadalo, podlewanie ogrodu odpada w ten weekend, do Ciebie deszcz nie dotarł?
Tu ma być ogród :) 07:57, 14 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Poziomki tam gdzie mowilam ze corce piasku nie nasypaliscie?

Nie, poziomki są pod zjeżdżalnią, a piaskownica pod ścianką wspinaczkową
Tu ma być ogród :) 07:54, 14 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Takie miejsce z poziomkami to dla dziecka będzie radość. Ja dla synka mam maliny

Maliny też planuje posadzić i na pewno będą jak w końcu doprowadzimy tył ogrodu do porządku a idzie nam jak krew z nosa.
Ale mam jeszcze bardzo dorodne krzaczki truskawek, bo sadzone jesienią 2014, są całe w kwiatach więc zapowiada się truskawkowe lato.
Tylko wszystkie 5 krzaczków borówek amerykańskich mi trafiło, ale spróbuję z nimi jeszcze raz.
Tu ma być ogród :) 07:50, 14 maj 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Macham! Pooglądałam, poczytałam . Poziomki śliczne.

Chyba też muszę pomyśleć o czymś na przedpłocie, bo mnie wkurza wyjeżdżanie kosiarką tam. Niestety u mnie problem psów istnieje w wielkim stopniu, więc chyba jedynie berberys.

Ja akurat lubię berberysy i powinny Ci się fajnie sprawdzić w takiej sytuacji.
A może jeszcze suchodrzew, bardzo mi się spodobał na przedpłociu u Ilony z wątku "Na Łowieckiej".
Tu ma być ogród :) 07:47, 14 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Zajrzyj jeszcze do mnie perfekcyjna ogrodniczko,pliss

Dziś zajrze w wolnej chwili, wczoraj przy usypianiu córki sama też się uśpiłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:25, 14 maj 2016

Do góry
Ja wczoraj mszyce odkryłam na molinii kupionej w Janinie, ależ było moje zdziwienie, ale już popryskalam herbatka tymiankową. Co z ambrowcem o którym u mnie pisalaś?
Ogródek Iwony II 23:23, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Imponująca przemiana u Ciebie w ogrodzie zaszła, takie zdjęcia porównawcze jak na dłoni pokazują ile trzeba było włożyć pracy, żeby taki efekt uzyskać!

Edytko, masz rację. Na każdy efekt trzeba zapracować. Samo się nie zrobi.

Ale jeszcze długa droga. Rabatki niedługo zagospodarowane będą, ale jeszcze sporo spraw gospodarczych, podjazd, a w ogrodzie marzy mi się nawadnianie chociaż na rabatach. Trawnik też by mógł kiedyś mieć, ale tego już nie ogarnę. Ręczne podlewanie - nie do końca jest skuteczne, czasami się nie doleje wody, trawa nierówno rośnie. No, takie uroki...
Kilka gorących dni bez deszczu i już widać skutki na trawniku, mimo podlewania ...
Tu ma być ogród :) 20:20, 13 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Zgadnij co dziś robiliśmy na moim zalesionym placu? Nooo, pewnie wiesz.Ale sie cieszę, bo robi sie w końcu widno.Ale dużo roboty z tym będzie!Ale i tak się cieszę.

Wiem, super, to będzie całkiem odmienione podwórko - w związku z tym tematem muszę Ci prive napisać.
Ogród wyrozumiały 19:57, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Widzę, że dalej z tą rabatą się męczysz, kurcze patrzę i jakoś nie bardzo umiem pomóc, bo najchętniej to większość roślin bym stamtąd wyrzuciła i na wstępie pociągnęła żywopłoty, ale wiem, że nie zawsze sie tak da.

Jeśli chodzi o ambrowca, to może tylko w tym roku będzie taki niewydarzony, ja w zeszłym roku tak się napaliłam w jednej szkółce, że chciałam kupić mimo, że tylko część gałazek miała liście, na szczęście w porę znalazłam fajny okaz.

Ambrowce z tej pierwszej szkółki do końca sezonu zostały takie częściowo bezlistne, przypuszczam, że przywiezione z Holandii i u nas przymrozki je załatwiły.

Właśnie chyba będzie miał listki tylko na części gałązek..Wiem ,ze zimował u nas razem ze swoim kolegą (który nadal jest w tamtej szkółce ) i tamten ładnie puszcza listki..

Tak ,żywopłoty przydałyby sie do samego rogu działki,ale w ten trójkąt nie wcisnę..a przynajmniej na razie nie dorosłam do tego by wyrzucić stamtąd jakieś drzewka.
Od leszczyny do początku tego trójkata szmaragdy bedą.Zostawiłam dla nich miejsce .
Typografia ogrodu 18:17, 13 maj 2016

Do góry
Kasia73 napisał(a)

Taką pompę i hydrofor ma chyba lindsay80

Sama jestem zainteresowana takim zestawem i chętnie poczytam co i jak u Ciebie
i ja o tym nie wiem?mus do Edyty napisac
Ogródek Iwony II 17:40, 13 maj 2016

Do góry
Imponująca przemiana u Ciebie w ogrodzie zaszła, takie zdjęcia porównawcze jak na dłoni pokazują ile trzeba było włożyć pracy, żeby taki efekt uzyskać!
Tu ma być ogród :) 16:58, 13 maj 2016

Do góry
Iwula napisał(a)
Super pomysł z tymi poziomkami!!!!
Też je mam drugi rok juz na działce i wiem jedno -potrzebują dużo wody, bo inaczej nie maja smaczku i takie jakieś gąbczasteAle może idzie odmianą...pozdrawiam

to dziękuję za informację, mała ogrodniczka jest bardzo zaaferowana swoją owocową rabatką, jak ją wiozłam z przedszkola to już mówiła, że musi konewką podlać swoje poziomki, więc wody im nie zabraknie, chyba że jej zapał szybko minie
Ogród wyrozumiały 16:56, 13 maj 2016

Do góry
Widzę, że dalej z tą rabatą się męczysz, kurcze patrzę i jakoś nie bardzo umiem pomóc, bo najchętniej to większość roślin bym stamtąd wyrzuciła i na wstępie pociągnęła żywopłoty, ale wiem, że nie zawsze sie tak da.

Jeśli chodzi o ambrowca, to może tylko w tym roku będzie taki niewydarzony, ja w zeszłym roku tak się napaliłam w jednej szkółce, że chciałam kupić mimo, że tylko część gałazek miała liście, na szczęście w porę znalazłam fajny okaz.

Ambrowce z tej pierwszej szkółki do końca sezonu zostały takie częściowo bezlistne, przypuszczam, że przywiezione z Holandii i u nas przymrozki je załatwiły.
No to czas zacząć... 16:39, 13 maj 2016

Do góry
Ojej, jak ja mogłam przegapić Twoje przedpłocie, dobrze, że się u mnie wpisałaś, bo pewnie nie zauważyłam powiadomienia.

Pięknie Ci wyszło!
I tawuły i żurawki rosną szybko, więc szybko będziesz mieć efekt.
Typografia ogrodu 13:45, 13 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
nie taka ktora montuje sie poza woda.na gorze

Taką pompę i hydrofor ma chyba lindsay80

Sama jestem zainteresowana takim zestawem i chętnie poczytam co i jak u Ciebie
Czasem słońce czasem deszcz 12:05, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ojej, szkoda szczególnie tej płyty granitowej. Tobie to chyba ta woda ze zraszaczy trawnikowych tam zacieka, a nie da się ich trochę przestawić?

próbowaliśmy ale wtedy nie podlewa części trawnika, u mnie jest dużo łuków, zakoli i ciężko zraszacze ustawić żeby trawnik w całości był podlany
z drugiej strony co się przebarwiło już musi zostać, więc zostawiliśmy jak jest, byleby nowych miejsc woda już nie barwiła, a że jest to całkiem z tyłu domu, mało kto na to zwraca uwagę
Typografia ogrodu 11:19, 13 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jakie Ty masz piękne lawendy! Co tam jeszcze poza runianka kupiłaś? Swoją drogą piękne sadzonki.
tawule dokupilam no zabraklo i dwie wielkie hameln do donic na lato.pozniej pojda pod altane.mam nadzieje ze na jesien juz bedzie
Lawenda dziekuje
Czasem słońce czasem deszcz 10:52, 13 maj 2016

Do góry
Ojej, szkoda szczególnie tej płyty granitowej. Tobie to chyba ta woda ze zraszaczy trawnikowych tam zacieka, a nie da się ich trochę przestawić?
Typografia ogrodu 10:42, 13 maj 2016

Do góry
Jakie Ty masz piękne lawendy! Co tam jeszcze poza runianka kupiłaś? Swoją drogą piękne sadzonki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies