Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Juzia 20:10, 13 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Ukatrupiam rh i klony

I lawendę?
lorka 22:06, 13 maj 2016

Basilikum napisał(a)
no popatrz ja juz Cie obsmarowaly, jeszcze troche i zostaniesz mianowana Ogrodowiskowa Ukatrapiaczka rh hihi

i lavendy
Basilikum 22:13, 13 maj 2016

zaraz nam sie po lapkach dostanie

a lewende to ja tez ukatrupilam. To w czasach jak nie znalam sie nic a nic. Moj M posadzi´l ja w ogrodzie i ja tu przyjechalam na gotowa lewendowo rabatke. No i oprocz lania jej wody nic z nia nie robilam, i tak sobie rosla i rosla az padla a ja sie dziwilam dlaczego.
Madzenka 22:53, 13 maj 2016

Oj tak i lawendy własnie jestem po wymianie kolejnych 20 szt

W oczekiwaniu na deszcz wycielam z jednej rabaty wszytskie tulipany i przesadziłam świecznice czekoladowe na rożanke. Czekałam na deszcz, seidziłam an tarasie... Oj chyba juz bardzo dawno tak długo nie siedziałam
Niech pada, moze jeszcse jakieś trawy sie obudzą.... Bo jak na arzie to amazon mist wyglądaja tragicznie, zyją ale straszą na rabacie... Jedne evergold wybpgnił i bede miała dziurę wśród traw... Frosted curls na rabacie po 4 latach został 1 reszta wygnila.... A hammeln i little wcią nie ruszaja....ale i tak lubie rozplenice. To był jakiś wredny rok dla tarw, najwyzej kupie nowe, ładniejsze
Madzenka 23:12, 13 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Bruzdownica wyjada część pod pąkiem kwiatowym i wierzchołek usycha, a to jakaś zwójkówka. Ja gniotę. bo u mnie tez się pokazały, ale oprysk zrobię jutro, dziś za duży wiatr, Zrobiłam miksturę, pokrzywa, piołun, skrzyp, czosnek, wrotycz zalałam wrzątkiem,może jeszcze dodam kilka kropli decisu, i czeka do jutra, niestety, Tym odwarem będę pryskać na róże. Mszyce gniotę również, póki ich jest mało.

Haniu wygooglałam zwójkówki i bingo! Dzieki wiem z czym walczę! Czytałam, ze jeden oprysk nie wystarczy....
Madzenka 23:13, 13 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Niestety nie zdążyłam. Nie zrobię tego błędu w przyszłym sezonie

Po miedzianie spektakularnych efektów nie widziałam... Dlatego nie zastsowalam wisoną. Ale Treol (olej parafinowy) drugi rok z rzędu bardzo ograniczył mi mszyce i mam nadzieje że wreszcie pozbędę się przędziorków i szpecieli...
Madzenka 23:14, 13 maj 2016

Basilikum napisał(a)
zaraz nam sie po lapkach dostanie

a lewende to ja tez ukatrupilam. To w czasach jak nie znalam sie nic a nic. Moj M posadzi´l ja w ogrodzie i ja tu przyjechalam na gotowa lewendowo rabatke. No i oprocz lania jej wody nic z nia nie robilam, i tak sobie rosla i rosla az padla a ja sie dziwilam dlaczego.

Ja mojej nie podelwam... Mój grunt dobrze wilgoć trzyma.....posadizłam nowe, zobaczymy....
inag 01:20, 14 maj 2016

U Ciebie zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć Dla mnie temat róż to prawie nowość i jestem zupełnym amatorem w ich uprawie. W razie czego będę pukała po pomoc
Jak patrzę na Twoje czosnki to dochodzę do wniosku, że moje jakieś skrzywione rosną. Te które pokazałaś są jak odrysowane od linijki. Ale czemu się dziwić, masz tak dopieszczony ogród, że nawet łodygi czosnków boją się wychylić żeby nie odstawać od reszty otoczenia
Pozdrowienia!!!
Kasya 01:57, 14 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Oj tak i lawendy własnie jestem po wymianie kolejnych 20 szt

W oczekiwaniu na deszcz wycielam z jednej rabaty wszytskie tulipany i przesadziłam świecznice czekoladowe na rożanke. Czekałam na deszcz, seidziłam an tarasie... Oj chyba juz bardzo dawno tak długo nie siedziałam
Niech pada, moze jeszcse jakieś trawy sie obudzą.... Bo jak na arzie to amazon mist wyglądaja tragicznie, zyją ale straszą na rabacie... Jedne evergold wybpgnił i bede miała dziurę wśród traw... Frosted curls na rabacie po 4 latach został 1 reszta wygnila.... A hammeln i little wcią nie ruszaja....ale i tak lubie rozplenice. To był jakiś wredny rok dla tarw, najwyzej kupie nowe, ładniejsze

Myślisz ze to zły rok dla traw ? Bo u mnie pierwszy.
Myślisz ze warto kupować te odmiany które padły ?
lindsay80 07:25, 14 maj 2016

Ja wczoraj mszyce odkryłam na molinii kupionej w Janinie, ależ było moje zdziwienie, ale już popryskalam herbatka tymiankową. Co z ambrowcem o którym u mnie pisalaś?