Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Moja działka na Dębowym Lesie 23:17, 10 paź 2018

Do góry
Czy widziałyście pogodę jaka ma być. Cudowna tak się cieszę, komary gryzą inne bzyki wariują nie ta pora aby nektar zbierać.

Aniu wszystko pięknie wygląda. Kolorowe kwiaty z tymi zółciami i brązem.
Jesień odkryła u ciebie wszystkie detale dekoracje figury których nie dostrzegłam w lecie.
Motyle jakies inne niż u mnie.

Jadę jutro będę przygotowywała grunt pod obwódkę przez całe lata nie mogliśmy zrobić bo za gorąco, a teraz ładna taka w sam raz pogoda.
Jak tu pracować jak tak pięknie.

Może jeszcze wpadnę do anpi, ale chciałam napisać też tutaj u ciebie, że trawa pampasowa to ryzyk fizyk w zimie w naszym klimacie. Trzeba ją dobrze zabezpieczyć aby nie wymarzła nawet 0,5 m nasypać albo liści albo kory.
Posadzić w miejsce aby nie była zalewana wodą.
Ptasi gaj 23:06, 10 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)

Siatki nie mam, pisałam o sianku poczekam, masz rację

Rzeczywiście sianko a nie siatka. Coś mi się pomerdało.
Ptasi gaj 17:47, 10 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ewka jeszcze za wczesnie na wertykulacje rocznego trawnika daj mu w stanie nienaruszonym przezimowac.
Zobaczysz wiosna jak bedzie duzo siana. Siatka jak jest dobrze polozona to nie przeszkadza. Moja na ok 10 cm pod trawnikiem.

Siatki nie mam, pisałam o sianku poczekam, masz rację
Ptasi gaj 17:09, 10 paź 2018

Do góry
Kasiu ile to trzeba na to werwy, czasu, samo zaparcia aby to wszystko zrobić. Ja mam dużo suszonych i zamrożonych grzybków z mojej działki i w occie 15 słoiczków ale grzybki dalej jest wysyp więc dobije do 20.

Kupuję węgierki i co uduszenie to zjedzone. W zeszłym roku zrobiłam sporo powideł więc dużo jeszcze zostało.
Ogórków nie robię bo nikt moich nie je. Na bazarku mam pan który ma tak dobre, że moje wysiadają.

Będę robiła dynie z pomarańcza.
Może jutro kupię w Ustanowienie.

200 litrów jedna to dużo dla domowych zrzutów.

Jabłek też bym ususzyla, zdrowe i smakuja przy tv.

Zapomniałam też mam nastawione wino że swoich winogron 5 tydzień stoi jeszcze jeden i przeleje.
Cydr czekam aż u sąsiadów się zrobi jak będzie dobry to też zrobię. Na osiedlu zatrzęsienie pigwy może jutro wybieram.

To tyle

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:46, 10 paź 2018

Do góry
Basiu zajrzyj na priv

Elu bylam i w ogrodzie też ...Piękna jesień u Ciebie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:29, 10 paź 2018

Do góry
Ewa zostaw ten trawnik w spokoju dopiero co nawozilas jesiennym wertykulacja nie wskazana teraz niech odpocznie przez zime trawniczek.
Zobaczysz wiosna ile siana jest to ew grabienie lub wertykulacja. Mysmy tez grabili a po 2 latach dopiero wertykulowali.
Musisz zobaczyc czy dobrze trawka ukorzenjona i korzen dobrze trzyma sie gleby.

Dziękuję Elu za rady, rzeczywiście jestem zbyt narwana z tym trawnikiem, dopiero wczoraj go nawoziłam. Poczekam do wiosny i ocenię sytuację a raczej wy mi pomożecie ocenić
Anna i Ogród 12:23, 10 paź 2018

Do góry
Witam Aniu
Dzieci najwazniejsze. W ogrodzie teraz spokoj wszystko toczy sie wlasnym rytmem. Teraz tylko sie podziwia kolorki i co tam jeszcze rozkwita.
Hortki co nie ktore jeszcze wypuszczaja nowe kwiaty na tym samym krzaku inne juz zasychaja.
Korowo wszedzie trawki swoje pioropusze kolysza.
Tak mi sie zebralo. Piekna pogoda tym sie nalezy cieszyc.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 12:13, 10 paź 2018

Do góry
Jeszcze uroczy klon osiedlowy

Po bokach klon tatarski warto go sadzic

Ptasi gaj 12:09, 10 paź 2018

Do góry
Kasiu ladnie estetycznie to wyglada, ale jaka pojemnosc tego wynalazku. Nie trzeba przerzucac kreca sie widze.
Zawsze mozna przykryc beczki aby nie mokly to soczek nie wycieknie.
Co widze musialabym miec ok 10 takich beczek.

Kompostownik podreczny dla nie wielkiego gospodarstwa bardzo dobty.

A jakie przetwory robisz. Kanie w tym roku nie obrodzily tylko 2 znalazlam a w zeszlym kosa byla potrzebna.

Mam duzo maslakow Kasiu.

Pieknie teraz jutro jade musze tulipy posadzic i jeszcze obwodke bede robic przy palenisku bo chwastami zarasta.

To tyle Pozdrawiam.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:53, 10 paź 2018

Do góry
Ewa zostaw ten trawnik w spokoju dopiero co nawozilas jesiennym wertykulacja nie wskazana teraz niech odpocznie przez zime trawniczek.
Zobaczysz wiosna ile siana jest to ew grabienie lub wertykulacja. Mysmy tez grabili a po 2 latach dopiero wertykulowali.
Musisz zobaczyc czy dobrze trawka ukorzenjona i korzen dobrze trzyma sie gleby.
Ptasi gaj 11:47, 10 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Czy wertykulować trawnik roczny, jest zbity, gruby i trochę sianka jest ale nie wiem, czy nie za młody? Lepiej wiosną jak będzie miał już 1.5 roku?

Ewka jeszcze za wczesnie na wertykulacje rocznego trawnika daj mu w stanie nienaruszonym przezimowac.
Zobaczysz wiosna jak bedzie duzo siana. Siatka jak jest dobrze polozona to nie przeszkadza. Moja na ok 10 cm pod trawnikiem.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:38, 09 paź 2018

Do góry
Też barony kupię w przyszłym roku sąpiękne. Miałam je ale perz się wdał i wszystko wyrzuciłam. Przeczytałam też

Chciałabym je jeszcze nad rowem i w łące
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:12, 09 paź 2018

Do góry
Aniu też nie zaskoczyłam z awatarkiem, że to ty. Myslę Malbork kto to, weszłam tutaj i patrzę a to ty jesteś.

Rób szybko, żeby ten korzeń jeszcze się odbudował po wertykulacji a jak nie to dopiero zrób wiosną ja robię wiosną. Te foty przecież wiosenne.
Robię wiosną dlatego, że trawa jednak zimą marznie i usycha i wiosną więcej jej wytargamy i szybko odrasta.
Waldek robi we wrześniu taki ma tok pracy z trawnikiem. Nie mogę zrobić teraz wertykulacji tak jak pisałam bo jest zielona jak nie ma mrozu to nawet do grudnia.

Piękne te róże na tym murku. Mam Bonica ale wyrzucę je bo mają długie badyle a chciałabym aby były krótkie niskie. I szukam takich niskich cały czas kwitnących.

Zobaczę w necie co to za odmiana Sea Foam.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:02, 09 paź 2018

Do góry
Też barony kupię w przyszłym roku sąpiękne. Miałam je ale perz się wdał i wszystko wyrzuciłam. Przeczytałam też
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:40, 09 paź 2018

Do góry
Sylwia zobacz u mnie ten Fairviev flame też bardzo ładny jest fota u mnie ta czerwień róż kupiłam w połowie września jest drogi za ok metr wysokości.
Gdzie zobacz koniecznie na priv.

Byłam na priv odpisałam.
...uDany ogród 21:31, 09 paź 2018

Do góry

Wszystkie ładne ale ta przepiękna. Nóżki zółte czuprynka wrzosowa i to tło tajemnice we mgle czy dymie.
Taki obraz by mi się przydał. EM jakby zobaczył taki obraz kasy by nie żałował.

Eluniu dziękuję!
Ja uwieczniam na zdjęciach. Malować nie umiem niestety, chociaż kiedyś próbowałam ale to raczej nie była sztuka
Ja mam 2 obrazy w domu i na więcej nie mam miejsca może i dobrze, bo znów popadłabym w jakąś kolekcjonerską chorobę

Uwieczniam świat, a później w długie zimowe wieczory oglądam i marzę

...uDany ogród 21:22, 09 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Elu pojawiła się i mam nadzieję że już będzie się odzywać żebyśmy się nie martwili

Wszystkie ładne ale ta przepiękna. Nóżki zółte czuprynka wrzosowa i to tło tajemnice we mgle czy dymie.
Taki obraz by mi się przydał. EM jakby zobaczył taki obraz kasy by nie żałował.
LeŚnicZaNka 21:10, 09 paź 2018

Do góry
Kasiu pozdrawiam. Czy w Holandii cieplutko tak jak u nas?
Noce chłodne do 5 stopni. Podobno tak ma być przez 2 tygodnie temp powyżej 20 stopni z Afryki nadchodzi.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:50, 09 paź 2018

Do góry
Sylwia zobacz u mnie ten Fairviev flame też bardzo ładny jest fota u mnie ta czerwień róż kupiłam w połowie września jest drogi za ok metr wysokości.
Gdzie zobacz koniecznie na priv.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:14, 09 paź 2018

Do góry
Takimi wawozami chodzilam w Kazimierzu.
Tak sobie mysle jak taka ladna pogoda moze pojechac bo najpiekniejsze sa jesienia.
Kusi mnie tez arboretum w Rogowie zobaczyc przepiekne klony japonskie, ale czy nie za wczesnie.

Dorotko cudowna pogoda oby tak bylo jak najdluzej.
Dziś jechałam do Kielc, drzewa pięknie przebarwione, mamy piękną złotą jesień. W piątek może będę w Kazimierzu Dolnym, ma się jeszcze utrzymać pogoda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies