Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:23, 10 paź 2018

Dominika11 napisał(a)
jak zawsze u Ciebie pięknie Aniu

Domciu dziękuję i za podwójne pochwałki też

anabuko1 22:32, 10 paź 2018

anpi napisał(a)
Aniu,ja dostałam sadzonki trawy pampasowej ,kwitnącej biało i różowo.Teraz myślę gdzie ją posadzić,bo to raczej kolos rośnie.Pewnie taka wysoka jak te trawy u twojego sąsiada?Może posadzić ją przed tym zbiornikiem na wodę, to trochę go przymaskuje?

Mieczyk zrobił Ci niespodziankęŁadny.A H.Dębolistna łapie już jesienne kolorki widzę...?

O to bardzo fajną roślinkę dostałaś.
Może aż tak na 3 m ta pampasowa nie urośnie jak sąsiada miskanty.
Ale to bardzo dobry pomysł aby właśnie ją tam posadzić.

Zobacz moja brunnera Jack Frost.Całkiem podobna do twojej.Tylko twoja jest większa i ma większe liście.
Dla ciebie sadzonkę przyszykuję .
Mieczyk sobie kwitnie.W pażdzierniku.Sam został.reszta wykopana.
A hortensja Dębolistna już ma takie jesienne kolorki
anabuko1 22:44, 10 paź 2018

Może ktoś wie co to za roślinka ?? Dostałam ją rok temu.rośnie mega szybko.
Ponoć nie zimuje.To zabrałam jedną doniczkę i potem szczepki zrobiłam do innych donic.Przyjmuje się szybko.
Jeszcze trochę znowu trzeba będzie zabrać jedną doniczkę do domu.
Wcześniej była bardziej zielona,Teraz chyba nocne niskie temperatury jej zmieniły kolor .

Kasia_CS 23:12, 10 paź 2018

Aniu, Jakie Ty ładne zdjęcia makro robisz! Cofnęłam się troszke przez oststnie strony i muszę powiedzieć, że ciekawe roślinki u Ciebie - rzadko spotykam w innych wątkach co poniektóre. A mieczyk zwariował
anpi 23:13, 10 paź 2018

Piękne kadry Aniu.Ja za Marcinkami nie przepadam,ale dzięki takim zdjęciom jak Twoje,zaczynam się do nich przekonywać...
ElzbietaFranka 23:17, 10 paź 2018

Czy widziałyście pogodę jaka ma być. Cudowna tak się cieszę, komary gryzą inne bzyki wariują nie ta pora aby nektar zbierać.

Aniu wszystko pięknie wygląda. Kolorowe kwiaty z tymi zółciami i brązem.
Jesień odkryła u ciebie wszystkie detale dekoracje figury których nie dostrzegłam w lecie.
Motyle jakies inne niż u mnie.

Jadę jutro będę przygotowywała grunt pod obwódkę przez całe lata nie mogliśmy zrobić bo za gorąco, a teraz ładna taka w sam raz pogoda.
Jak tu pracować jak tak pięknie.

Może jeszcze wpadnę do anpi, ale chciałam napisać też tutaj u ciebie, że trawa pampasowa to ryzyk fizyk w zimie w naszym klimacie. Trzeba ją dobrze zabezpieczyć aby nie wymarzła nawet 0,5 m nasypać albo liści albo kory.
Posadzić w miejsce aby nie była zalewana wodą.
paulina_ns 06:25, 11 paź 2018

Aniu gdyby nie zdjęcie hortek powiedziałabym, że u Ciebie jesieni nie ma jak zawsze cudownie i kolorowo

Aniu jak długo masz u siebie edenke? Czy ona powtarza kwitnienie? zakupiłam ją wiosną zakwitła trzema kwiatami i tyle w tym sezonie. Urosła już prawie na 2 metry, a nie ma żadnego pąka kwiatowego i się tak zastanawiam, czy u niej tak słabo z kwitnieniem, czy moja jeszcze młoda i się rozkręci.
anabuko1 07:09, 11 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
Aniu, Jakie Ty ładne zdjęcia makro robisz! Cofnęłam się troszke przez oststnie strony i muszę powiedzieć, że ciekawe roślinki u Ciebie - rzadko spotykam w innych wątkach co poniektóre. A mieczyk zwariował

Kasiu witaj!
Cieszę się ,że moja fotografia i patrzenie na rośliny ci się podoba.
Staram się i uczę w tej dziedzinie cały czas.
Ja jestem kwitowa.To mam dużo roślin , kto re kwitną.
To chyba dobrez,że mam rośliny , kto re u innych są w mniejszości.
A , ktore to tak spostrzegłaś ?
Mieczyk zadziwia i kwitnie i cieszy w pażdzierniku.
Hortensja dębolistna w jesiennych przebarwieniach
marba 11:11, 11 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
Może ktoś wie co to za roślinka ?? Dostałam ją rok temu.rośnie mega szybko.
Ponoć nie zimuje.To zabrałam jedną doniczkę i potem szczepki zrobiłam do innych donic.Przyjmuje się szybko.
Jeszcze trochę znowu trzeba będzie zabrać jedną doniczkę do domu.
Wcześniej była bardziej zielona,Teraz chyba nocne niskie temperatury jej zmieniły kolor .

To mi przypomina jakiegoś płożącego rozchodnika. Ale dokładnie nie wiem. Jak zwał, tak zwał, ważne, że fajnie wygląda w tym wózeczku.
anabuko1 21:00, 11 paź 2018

anpi napisał(a)
Piękne kadry Aniu.Ja za Marcinkami nie przepadam,ale dzięki takim zdjęciom jak Twoje,zaczynam się do nich przekonywać...

Aniu, na jesieni to marcinki bardzo ubogacają ogród w kwitnie niech .
A jaki jeszcze ruch owadzi na nich, ummm świetna sprawa moc je obserwować .Ale już z doświadczenia ogrodowego wiem,że to takie ostanie większe owadzie buszowanie
Może jakieś chcesz ??
Umieszczając to zdjęcie przypomniało mi się ,że na początku naszych spotkań , tej rabaty nie było.A ja dopiero ci mówiłam o jej tworzeniu,Jeszcze ją muszę zrewolucjonizować. bo tego roczna nie było całkiem taka jaką chcialabym .

i inne moje
Jeszcze nie duży , raczej niski
Ten jest z wysokich

I biały nie wielki jeszcze ,a może kisi się między innymi roślinami i rozwinąć nie może
Ten bladoniebieski z średnich