Kocham takie zamglone

Jak pojawia się taka mgiełka u mnie napatrzeć się nie mogę.
Moje drogie ogrodniczki, zaglądam gdzie tylko mogę do was. Rano tablet specjalnie leży koło łóżka i codziennie zanim nogi postawię na podłodze 15 minut biegam po Ogrodowisku
Danusiu, Ogrody o Zielonych Progach niestety nie wysyłają. Pytałam specjalnie Przemka Godlewskiego, bo ode mnie do nich jest 80 km. Ale mogą dowieźć do szkółki/sklepu, do którego robią dostawę, np. do Łodzi. To wiem, bo jadąc tam mogą lekkiego haka zrobić i przywieść mi zamówienie. Jednak, gdyby się tak złożyło, że zbierzemy się i "kupą" złożymy zamówienie, to mogę odebrać i porozsyłać gdzie trzeba
Oferta jest ogromna, a rośliny w znakomitym stanie. Mają też kilka wyselekcjonowanych przez siebie bardzo ciekawych miskantów, jeżówek i zakupione w tym roku niesamowite sadzonki, które będą rozmnażać i niektóre za rok będą już dostępne.
To było pierwsze spotkanie bylinowe. Godlewski zachęcony obiecał, że następne będzie wiosną, a potem latem. Cel – pokazywać, zarażać miłością do roślin. To można zrobić tylko pokazując jak te rośliny zmieniają się w ciągu roku.
Trochę zdjęć

Przede wszystkim tych z kolorowymi roślinami. Mam nadzieję, że wystarczająco widać nazwy. Obawiam się, że coś mogłam pomylić, bo mnóstwo się działo, a ja tam nie byłam jedynym gościem
Wspaniały
Andropogon hallii 'js Purple Konza' dopiero będzie rozmnażany, ale warto na niego poczekać rok
Niesamowicie kwitnący
rdest (nie pamiętam nazwy, muszę dopytać) i białe wysokie, 150 cm
astry
Bijąca po oczach kolorem
Euforbia polychroma 'Bonfire' PBR
Kocimiętka o biało obrzeżonych liściach
Szokująco pachnący
koper anyżkowy
Jeden z najbardziej barwnych miskantów
Miscanthus sinensis 'Purple Fall'
Szkółka ma sporo odmian, o różnym wzroście