Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 17:09, 10 paź 2018

Kasiu ile to trzeba na to werwy, czasu, samo zaparcia aby to wszystko zrobić. Ja mam dużo suszonych i zamrożonych grzybków z mojej działki i w occie 15 słoiczków ale grzybki dalej jest wysyp więc dobije do 20.

Kupuję węgierki i co uduszenie to zjedzone. W zeszłym roku zrobiłam sporo powideł więc dużo jeszcze zostało.
Ogórków nie robię bo nikt moich nie je. Na bazarku mam pan który ma tak dobre, że moje wysiadają.

Będę robiła dynie z pomarańcza.
Może jutro kupię w Ustanowienie.

200 litrów jedna to dużo dla domowych zrzutów.

Jabłek też bym ususzyla, zdrowe i smakuja przy tv.

Zapomniałam też mam nastawione wino że swoich winogron 5 tydzień stoi jeszcze jeden i przeleje.
Cydr czekam aż u sąsiadów się zrobi jak będzie dobry to też zrobię. Na osiedlu zatrzęsienie pigwy może jutro wybieram.

To tyle

eVka 17:47, 10 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Ewka jeszcze za wczesnie na wertykulacje rocznego trawnika daj mu w stanie nienaruszonym przezimowac.
Zobaczysz wiosna jak bedzie duzo siana. Siatka jak jest dobrze polozona to nie przeszkadza. Moja na ok 10 cm pod trawnikiem.

Siatki nie mam, pisałam o sianku poczekam, masz rację
eVka 17:48, 10 paź 2018

Dziewczyny ale wy robotne, dobrze, że mam mamę i teściową, które dla mnie robią przetwory
ElzbietaFranka 23:06, 10 paź 2018

effka napisał(a)

Siatki nie mam, pisałam o sianku poczekam, masz rację

Rzeczywiście sianko a nie siatka. Coś mi się pomerdało.
anpi 00:06, 11 paź 2018

U ciebie też fajne jesienne kolorki,przebarwienia...a trawy królują teraz!
Brzózki widzę też ścielą Ci już dywanik?Z tych kamyczków jeszcze jesienią je trochę wydmuchujesz odkurzaczem ,czy wiosną?
ElzbietaFranka 08:40, 11 paź 2018

anpi napisał(a)
U ciebie też fajne jesienne kolorki,przebarwienia...a trawy królują teraz!
Brzózki widzę też ścielą Ci już dywanik?Z tych kamyczków jeszcze jesienią je trochę wydmuchujesz odkurzaczem ,czy wiosną?

Jak pogoda pozwoli to jesienią, bo wiosna już rozłożone i przyklejone do kamyków.
Adela 19:03, 11 paź 2018

effka napisał(a)
Dziewczyny ale wy robotne, dobrze, że mam mamę i teściową, które dla mnie robią przetwory

To masz się świetnie
Ja robię przetwory całe moje dorosłe życie - jako córka i synowa, jako matka i teściowa. Narobię się jak głupi osioł, ale fajnie, że można dzieciom i wnukom zrobić radochę
ElzbietaFranka 19:57, 11 paź 2018

Adela napisał(a)

To masz się świetnie
Ja robię przetwory całe moje dorosłe życie - jako córka i synowa, jako matka i teściowa. Narobię się jak głupi osioł, ale fajnie, że można dzieciom i wnukom zrobić radochę

Oj Ela, też robię, ale radochy nie mam. Jesteś wyjątkowa, że radoche masz że się narobisz i wszystkim smakuje.

Idę co roku na łatwiznę aby jak najmniej przetwarzać.
Zaraz usiadłem do obierania jabłek na susz kupiłam 5 kg.
Dynie jeszcze robię. Dużo przetworów robię dla siebie samą je jem bo rodzina nie lubi tego co mnie smakuje. Często zostaje na następny sezon.
eVka 20:02, 11 paź 2018

Ja wybitnie niekuchenna jestem, bliżej mi do łopaty i budowy (również zawodowo), gospodyni ze mnie żadna, dzieci i wnuki nie będą miały ze mnie pożytku pod tym kątem.
anpi 20:19, 11 paź 2018

Ja też niezbyt się cieszę jak robię przetwory,ale cieszę się jak już zrobię i mam takie swojeTak więc co roku robię i jakoś nie wyobrażam sobie pustej spiżarni.Jak to mówią,moja babcia robiła, mama robi,to i ja robię...i moja córka też już robi...sama chciała