Mireczko, moje Leonki zyja w przekonaniu, ze jestesmy darmowymi dostawcami dzdzownic...I rodzynek i innych smakolykow I tak jak tata Leon, podchodzi do nas bardzo blisko, czesto siada na dloni i wyjada ziarenka, tak mama Leonowa, patrzy bardzo podejrzliwym okiem na te wszystkie spoufalania
Dzieciaki panstwa Leonow, Leoniatka czasami, przy nauce latania i wchodzenia w dorosle zycie, obiora nas sobie za przystanek do odpoczynku...Czasami zdazy sie ze taki maluszek, przypadkowo usiadzie nam na ramieniu, albo, gdy cos robie w ziemi w kuckach, nagle usiadzie na plecach......Zasnie, albo cos innego sie mu przydazy
Ten na zdjeciach, byl najslabszy z miotu i musielismy mu troche poniankowac, ale udalo sie i tym razem, polecial w swiat
Dzisiaj przyjechały deski na taras, jestem przeszczesliwa. Wreszcie będzie czysto i schludnie. Stare płytki są okropne, ciągle brud się w nich osadza a przy każdym lepszym deszczu brud odbija sie na szybach.
I od Ciebie ciemiermiki szyują się do kwitnienia
Ciesze się bo głogownik ładnie przetrwał zimę
Nie ma jeszcze dużo koloru ale i tak ja juz czuje wiosnę
No właśnie jutro jadę do sklepu po impregnat nim go zamkną, sa lepsze temperatury i w końcu moge zabrać się za obudowę garaży od strony ogrodu. Zobacze czy jeszcze mają te prymulki.
Kratki pomalowane
O, to już będziesz miała spokój. Szybko się goi. Wróci do siebie i będzie bardziej przylepna
Zdjęcia nie usuwaj, niesamowity masz ten jaśminowiec Ja kupiłam takie mniejsze, one nie będą rosły takie wielkoludy. Ale fajnie że jest opcja bez mszyc. Myślę że silne rośliny sobie poradzą
Też uważam że iglak taki sobie, jeśli miałby zostać
taka wersja
Wymiana cisów kolumnowych na zawarty ekran z cisa Hilli. Te wyglądają nie za bardzo, nigdy nie będzie ładny ekran.
1. Trzmielina na pniu równym i ładnym, kulki formować systemtycznie.
Hortensje jednakowe, takie jakie lubisz. Pod nimi Carex i tulipany, jeden kolor. 50 szt.
Moje rododendrony zaczynają chorować identycznie jak w zeszłym sezonie.
Zrobiłam zdjęcie, może ktoś z Was będzie wiedział, co konkretnie im jest? I czy da sie z tym coś zrobić, czy przyszła pora na pożegnanie... W zeszłym sezonie tak wyglądała większość liści, przez co rodki były 3 razy mniejsze niż w poprzednim...
To jest dobry patent - pod warunkiem, że rabata jest że tak powiem docelowa. Jak już zrobię co trzeba, będę się starała zakrokusić górkę, że hej! A tak poza tym, moje krokusy wychodzą o bardzo różnym czasie, na pewno jest ich więcej, ale kwitną w odległości paru tygodni, więc jeszcze czekam na niektóre.
Żyłkowany to Lily, biały w kropki to Frozen Kristof, ciemnego muszę sprawdzić. Lili jest fajny, bo ma naprawdę spore te kwiaty
Czy ja już mówiłam, że fiolet to mój ulubiony kolor kwiatów? Obok paru innych, oczywiście
Pierwiosnek marketowy, który ma wetknięte patyki derenia. Patyki przyniosłam ze spaceru, ktoś ciął, wyrzucił, ja się ulitowałam, jeszcze żałowałam, że takie wyschnięte. Ożył, listki urosły, jeśli się ukorzeni - będę mieć