Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Agatorek 21:53, 15 cze 2021

Przepiękne masz już róże . I inne kwitnące. Ogórek też

Biedronka nie wygląda mi na polską
Magleska 22:26, 15 cze 2021

Martka fajnie poszalałaś zakupowo
same piękności zakupiłaś

i właśnie ......-zrób zdjęcie porównawcze przed i po -takie są najfajniejsze

jeszcze poproszę też o nazwę kadzidełka ....wyczytałam ,że od siostry masz się dowiedzieć ,więc poczekam cierpliwie dziś mnie komary żarły na całego
MiluniaB 00:06, 16 cze 2021

Martka zmiany na plus wiadomo

Klon ma fajne listki. Czy on się przebarwia na jesień?

Mnie ogórek zachwycił
Milka 05:58, 16 cze 2021

Martka napisał(a)
Klon Sango Kaku po wiosennych histeriach znów zaczyna zachwycać kolorem.

Paproć, której nazwy nie zdążyłam ustalić, na donicy nie było etykietki ale piękna.

Mam tylko jeden krzak peonii NN, przedstawiciel gatunku jest

Ogórek nie zachwyca, ale cieszy

Ogórek smakowity
Ta paproć to wietlica japońska, też stale zapominam nazwę.
A patrze na klonik, mój ma całkiem inne liście, bardziej żółte i końcowe w czerwień idą.
Yenna 08:04, 16 cze 2021

Martka napisał(a)
Mój ogród jeszcze całkiem niedawno składał się z elementów iglastych plus trawnik. Kwiat był zjawiskiem rzadkim, tak samo jak rabaty. Wyglądało to tak:

Zrób bieżące zdjęcie
Martka 09:52, 16 cze 2021

Coś takiego, ogórek śremski wygrał konkurs

Edi75, ale muszę też powiedzieć, że nie mam jakiegoś szalonego zatrzęsienia mszyc, wstążki nadal wiszą, może sprawdzą się długoterminowo.

Judith, Magleska, Yenna, właśnie pracuję nad sesją przed i po, trwają przygotowania = ręczne usuwanie chwastów, a potem foty i czekam na rzęsisty deszcz oklasków Jednak jakieś zdjęcia z planu porannego cyknęłam, aktualnie odchwaszczanie i kora (urlop trwa w najlepsze, szaleństwo! )

Agatorek, wiele drobnych radości i zachwytów, a to się dopiero rozkręca... Tak myślę, że Irenko Milko w takim ogrodzie jak Twój to człowiek musi być na haju ogrodowym non stop a Ciebie, Aga, też to czeka

Miluniu, Sango Kaku jeszcze nie miał u mnie jesieni, ma szansę, ale widziałam u Nicole na historycznych już niestety fotkach, przebarwia się na kolor żółto-pomarańczowy, obrzeża czerwone. Może jeszcze u Ursy jakieś fotki znajdę. Wciąż tkwię dopiero na 800 stronie

Irenko Milka, być może mój ma więcej słońca i dlatego szybciej przeszedł w zieleń? Zajrzę do Ciebie, wrzucisz w wolnej chwili aktualną fotkę? Miałam Ci właśnie pisać, bo przypomniałam sobie Twoje słowa "jeszcze nas zaskoczy", mnie zaskoczył! Po okresie słabowania zaczął dawać ładną kolorystykę i zwiewność. Dziękuję za nazwę paproci.

Yenno, miało nie być róż i wielu rzeczy, ba, miało nie być nowych rabat, a jednak! Zaraz pokażę, do czego się przymierzam...... Ale traktuję to tylko jako przedłużenie starej, czyli uznajmy, że jestem konsekwentna Przy okazji zachwycam się Twoją powiększającą się kolekcją klonów

Martka 09:56, 16 cze 2021

A oto dowody powyższego od rana działam:

Oraz ustawiam się z nowymi nasadzeniami wokół klona Skeeters Broom. Tu chyba będzie nieźle, w bliskim sąsiedztwie Shirasawy Aureum.
Anda 10:13, 16 cze 2021

No ja bym nie dawala dwoch tak pieknych klonow blisko obok siebie. One sa bardziej soliterowe, solisci ogrodowi Stojac w grupach nie robia takiego efektu. Tez ladnie wygladaja, ale juz nie tak efektownie wlasnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
edi75 10:15, 16 cze 2021

No proszę proszę ogóraski już masz piekne
Martka 10:20, 16 cze 2021

Ewo, solo tak, ale klony cudownie wyglądają też w swoim towarzystwie, znasz ogród Jana… Wokół domu od zachodniej strony mam już kilka klonów i ten mi bardzo dobrze „domyka” rabatę z klonami. Nie znalazłam lepszej miejscówki. Poza tym ten ma pokroj zwarty, dość kolumnowy, gęsty. Shirasawum ma więcej szaleństwa. Będą się uzupełniały. 2 m odległości. Z drugiej strony tak:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies