uhh nadrobiłam zobaczylam pieknie posadzone sliwy w sieci i wieeelkie szmaragdy
ja do rady Toszki o korze pod szmaragdy dorzuciłabym jeszcze skoszona trawę pod korę bo mi chwasty i tak wyszły...teraz w swierkach robimy rewolucję bo nornice zalewam to własnie zanim ponownie wysypę korę to trawy dam.
sama nie wiedziałam co się dzieje - czy to po zimie, czy coś je podsikało, czy może podgryzło - wszystko brałam pod uwagę - psiknij może je dolistnie nawozem do iglaków, ja psikałam pinivitem
jak ta padnie też tak zrobię, a moze nornica mi ją podgryzła??
wszystkie z donic od jednego ogrodnika, sadzonki idealne..nie podejrzewam błedu sadzenia czy sadzonki bo zaczęła by schnąć szybciej a nie po 9 m-cach..zaczęło się po rzuceniu nawozem dlugodzialającym i sucho bylo ostatnio bardzo
szmata raczej nie jest szkodliwa, ja tak przynajmniej nie uwazam. mam spore dziury wycięte na tuje. poza tym wszystkie by schly a nie tylko jedna bardziej...niewiem może ja troche spaliłam, jak woda nie pomoze do jesieni to ja wymienie i tyle.
różanka rzeczywiście jest wielka prawie 8x6, dosadzam byliny i trawy bo widzisz jakie pustki. mysle jeszcze o floksie okrywowym bo by kolor teraz był