Tyle wysiłku i efekt głaskania tylko Jak widzę, że całe źdźbła wychodzą z korzeniami, to jakoś żal. Popróbujemy jeszcze z ukosa nowa trawa już czeka na dosiewki.
Moze i zasiadala, nie jezdze na te targi, nie lubie tloku, znajoma jezdzi jest maniaczka tlumow zawsze mnie ciagnie, ale to nie dla mnie.
Lubie chodzic sama i sie przygladsc kazdej roslinie od razu mysle gdzie ew by pasowala. Okres napalania sie juz przeszlam wiec teraz do wszystkiego podchodze spokojnie nie spieszac sie.
Napisalam na priv gdzie kupowalam.
Reczna wertykulacja to glaskanie trawki. Jak juz grabic bo moze sie nie oplaca sprowadzac wertykulatora mechanicznego (za malo m2) to trzeba tym nowoczesnym mechanizmem grabic krzyzowo wzdluz i wszerz i jeszcze z ukosa.
Waldek jestes dokladny masz racje, ze w 2016 r., zapomnialam postawic przecinka i wyszlo jakby w 2017. Tak to jest, ze pisanie nie nadaza za mysleniem.
To normalne aby go pokazac musi wyrosnac gdzies w szkolce. 2 lata liczmy 2017 i 2018 to malo aby cos konkretnego powiedziec jak sie zachowuje.
Wlasciwie od tego roku wielki bum w sprzedazowy w szkolkach i to nie w kazdej.
Danusiu dzieki za odwiedziny.
Chyba mentalnie cie sciagnelam do mnie wczoraj bylam ogladac co u ciebie sie dzieje mialam sie wpisac, ale Em Przyjechal i koniec ogladania.
Wiec tak kazdy ogrod zielony z trawami, krzakami lisciastymi jesienia przepieknie wyglada. Jeszcze tak piekna jesien jak obecnie to sama radocha.
Ja na swoj moge patrzec non stop. Gapie sie w te trawy jak sroka i na moich oczach zmieniaja kolor.
Te cudowne liscie kiedys opadna i bedzie szaro i ponuro i roboty kupa przy sprzataniu.
Masz trawe cukrowa piekne miotelki i zolci sie pieknie. Chcialam nawet kupic ale ktos z forum napisal, ze to trawa ekspansywna wiec sie przestraszylam. Kiedys posadzilam trzcine dwukolorowa i randap ledwo ja ujarzmił.
Twoje fotki jak zwykle przepiekne artyzm. Masz piekny ogrod widze, ze inwestycje przeprowadzasz na dzialce. To bedzie duza ulga dla was nie trzeba sie wozic z narzedziami zawsze to domek.
Tez mam duzo grzybow na dzialce szczegolnie maslakow bo i sosny mam, kozaczki brazowe juz sie koncza bo juz chlodno ale dzisiaj znalazlam 2 szt.
Elu w donicach bo to miscant cukrowy rozłazi się okropnie, a dosadziłam jeszcze rozplenic, prosa i innych miscantów Gdyby się rozlazły eM nie miałby jak łąki kosić, a tak trawy będą mogły zostać do wiosny W tle brzeziniak
Sylwia a dlaczego w donicach? Czy sa ekspansywne.
W rzedzie beda pieknie wygladaly na kolorowym tle. Za 2-3 lata beda duze kepy. Widze, ze tam brzozka w tyle posadzona.
Moje trawy zolkna wyglada to imponujaco sprawia to cudowna jesien a wlasciwie lato.
Sadz trawiszcza masz duzy teren jak spojrzysz z doliny bedzie cudo.
Wczoraj zaniedbane wrzosy, ale w najbliższym czasie będzie przeróbka.
Tutaj o zachodzie słońca główna rolę gra świerk oświetlony z każdej strony przepiękny widok fota tego nie oddaje.
W tym roku wszystkie iglaki duza opadzine maja. Moje tuje podlewaneca w srodku zolte.
Jeszcze chce tuje opryskac nawozem jesiennym, ale musze wytrzepac je z opadziny. Sosny, tuje i modrzewie bardzo opadaja taki rok zrzucaja igliwie aby przetrwac zime. Taka jest natura.
Aurelia ale sie dzisiaj urobilam z brzozami, i wycinalam zmarzniete cynie i kosmos. Na wlasne zyczenie posialam kosmosna ziemi kompostowej i wyrosl na 2 metry nieza bardzo kwitl. Przyszla wichura poprzewracal lezal wiec trzeba to bylo usunac 6 taczek.
Oj tak przepiekna pogoda. Najwyzszemu trzeba dziekowac i prosic aby takbylo jak najdłużej.
Brzozyjuz byly wysokie i trzeba bylo przyciac to ostatni gwizdek bo w przyszlym roku trzeba by bylo podnosnik z koszem gorzej, ze nie mialby jak wjechac na dzialke.
Galazki brzozy bardzo gietkie inie ma jak stanac na odnogach wzzystko z drabiny.
Teraz trzeba wszystko przemielic jak troche przeschnie.
Robisz Goniu pkekne foty. Nawet z chwastu potrafisz go tak sfocic ze wyglads nak arcydzielo. Nie potrafie fot robic z detalami. Ja to macham cale okolice.
Warta to sie mreci po Polsce, jechałam z eMem do Czestochowy i mowi jedziemy przez Warte, nedziemy do Wroclawia tez przez Warte, do Poznania tak samo.
Pieknie meandruje po Polsce.
Dzisiaj piekna pogoda w slonku lato. Narobilam sie dzisiaj znowu przy cieciu brzoz i nie tylko. Gdzie masz Memory zrob fote.