Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Figaro 22:57, 03 lis 2018

No juz wstawilam.
ElzbietaFranka 23:11, 03 lis 2018

Figaro napisał(a)
No juz wstawilam.

Lece. Widzialam tylko kontrast bialo grafitowy.
ElzbietaFranka 23:22, 03 lis 2018

Kasia Pestka napisz u Figusi bo tam jest pytanie jak do tych traw sie zainstalowac. Podalas link.
jolanka 08:45, 04 lis 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Wszystkie iglaki mozna uszczykiwac to im nie szkodzi, wrecz przeciwnie zageszczaja sie, ale po co jak niektore sa z natury geste.

Ja moich sosen czarnych nie uszczykiwalam. Podcinalam wtedy jak juz byly duze. Pien nawet nie zauwazylam czy ma chropowaty czy gladki jeszcze za wczesnie aby sie zabliznily miejsca po przycieciu musze popatrzec.

Dzisiaj mgla ale cieplo mozna chodzic.

A ja swoje czarne uszczykuję, himajajkę też
Tylko nie wolno sekatorem bo sklejają się łuski i może nie wypuścić nowych odrostów. Mnie się tak zdarzyło i sosna nie ma jednego piętra
pestka56 09:30, 04 lis 2018

Ela, ze zdjęciem moich traw problem, bo kupowałam strasznie dawno. Wtedy nie zależało mi na nazwach. Nie zapisałam. Miskanty mają wiele bardzo podobnych odmian, więc klops. W tej kępie są: giganteusy, sacchariflorus (ucięłam mu kwiatostany do wazonu i nie widać go), zebrinusy, jakieś hybrydy, gracillimusy. Poza tym prosa rozgowate, spartyny grzebieniaste i 2 odmiany trzcinników. Wszystko ma bardzo ciasno, bo to bardziej przechowalnia niż rabata. Trochę traw czeka w doniczkach. Inne mam zamówione. Wiosną będzie wreszcie powstawać wielka rabata przed oknami salonu. Tę ze zdjęcia porozsadzam, ale też powiększę. Dojdą byliny i niskie trawy.... Eh, ciężko będzie, ale wreszcie tak jak chcę
ElzbietaFranka 10:28, 04 lis 2018

W Wisle piekny poranek mgla opadla jest cieplo.
Idziemy pochodzic jeszcze po gorach. Podobno w Wawie pada.

Kasiu najgorsze sa przerobki tez bede przerabiala tam gdzie wrzosy. Musze je w kepy posadzic bo teraz posadzone roznie ad lasa....
Ma byc jeszcze cy przyszly tydzien cieplo to wszystko przerobie.
eVka 14:35, 04 lis 2018

Gigantyczna ta sosna, ciekawe ile ma lat.
eVka 14:36, 04 lis 2018

jolanka napisał(a)

A ja swoje czarne uszczykuję, himajajkę też
Tylko nie wolno sekatorem bo sklejają się łuski i może nie wypuścić nowych odrostów. Mnie się tak zdarzyło i sosna nie ma jednego piętra

Widzisz nie wiedzialam, że sekator zabroniony, będę jednak robiła ręcznie. Dzięki
pestka56 14:58, 04 lis 2018

effka napisał(a)

Widzisz nie wiedzialam, że sekator zabroniony, będę jednak robiła ręcznie. Dzięki

Effka, a jak uszczykujesz młodziutkie przyrosty na sosnach, to nastaw z nich potem nalewkę. Jest idealna na przeziębienie i kłopoty z gardłem
anabuko1 15:22, 04 lis 2018

Piękne te twoje jesienne klimaty ogrodowe.
Trawy ,rożne przebarwijace się pięknie drzewa i krzewy.
Berberysy wciąż podziwiam