Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Katkak 11:39, 03 lis 2018

Muszelka napisał(a)
Kasiu, ok. 70 m2 -> przed chwilą rozpisywałam się na ten temat u Danusi, poczytaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7407-udany-ogrod?page=547

Fantastyczny. Właśnie od Danusi do Ciebie trafiłam.
Muszelka 16:35, 04 lis 2018

Pozdrawiam, Kasiu
ElzbietaFranka 22:40, 04 lis 2018

Muszelka napisał(a)
Tak sobie teraz myślę, że głowa Bolesława Chrobrego powinna być ruchoma -
raz obracać się w kierunku zachodnim, a raz wschodnim.

Jak panstwem rzadza madrzy ludzie, zgoda w nim panuje, wtedy jest silne i nie potrzebna jest glowa ruchoma.
Jak dalej tak bedzie jak teraz to nie wykluczone ze glowa Chrobrego powinna sie krecic non stop wokol swojej osi.
Bylam w Gnieznie bardzo dawno temu jak ocet krolowal na polkach.
ElzbietaFranka 22:43, 04 lis 2018

72 m2 w podstawie to wcale nie taki maly. A gora tez zagospodarowana widac wiec mozna szalec.
Tylko u Danusi jest jakas granica w wysokosci chyba 5 m.
Muszelka 15:14, 05 lis 2018

Elu, właśnie skończyłam pisać u Danusiu nt. domku. Parter z górą daje ok. 70 m2. Chcesz to zerknij, tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7407-udany-ogrod?page=552
basia3012 21:16, 05 lis 2018

Dzięki Muszelko za odwiedziny w moim ogródku. O tej ziemi po pieczarkach czytałam kiedyś u Ciebie. Nie wiem czy się wpisałam, nie pamiętam. Ja wiem, że to samo dobro. Nawet weszłam na OLX i szukałam. Ale w Warmińsko Mazurskim nic nie było. A z daleka wieżć to nie za bardzo mam jak. Dzisiaj Muszelko kupiłam kompost 4 worki( niestety ale nie mam własnego), 1 worek perlitu ( może zatrzyma trochę wody w piachu) i 2 worki mączki bazaltowej. Będę to mieszała i jako mieszankę wprowadzę to jakoś między gęstwinę jałowca. Bo tam jest cięty jałowiec płożący. Jak byłaś u mnie to może widziałaś tą rabatę przy ulicy tzw. przedpłocie. To tam mam piach. Czymś wąskim na długim trzonku muszę wymieszać to z wierzchnią warstwą ziemi i tyle co mogę zrobić. Resztę może robaczki, dżdżownice zrobią.
Jeszcze raz dziękuję Muszelko. Pozdrawiam.
Karoandherga... 11:38, 07 lis 2018

Muszelka napisał(a)
A tak dzisiaj wyglądają brzozy za płotem.

Bosko Uwielbiam tę jesień coraz bardziej. Nigdy mi się aż tak nie podobała jak w tym roku.
basia3012 20:56, 09 lis 2018

Muszelka napisał(a)
U mnie zawilce rosną pod płotem, przed szpalerem tujek. Mimo że są systematycznie deptane przez zgraje przechodzących tamtędy kotów i kociątek, dość dzielnie dają sobie radę.

Cudne zestawienie. Kolory rwą oczy. Ależ jesień, pięknie.
Pozdrawiam.
Muszelka 13:20, 10 lis 2018

basia3012 napisał(a)
Dzisiaj Muszelko kupiłam kompost 4 worki( niestety ale nie mam własnego), 1 worek perlitu ( może zatrzyma trochę wody w piachu) i 2 worki mączki bazaltowej. Będę to mieszała i jako mieszankę wprowadzę to jakoś między gęstwinę jałowca. Bo tam jest cięty jałowiec płożący. Jak byłaś u mnie to może widziałaś tą rabatę przy ulicy tzw. przedpłocie. To tam mam piach. Czymś wąskim na długim trzonku muszę wymieszać to z wierzchnią warstwą ziemi i tyle co mogę zrobić. Resztę może robaczki, dżdżownice zrobią.
Pozdrawiam.

Basiu, Twoje rośliny dostaną super jedzonko!
Muszelka 13:24, 10 lis 2018

Karoandhergarden napisał(a)

Bosko Uwielbiam tę jesień coraz bardziej. Nigdy mi się aż tak nie podobała jak w tym roku.

W tym roku jesień przez ciepłą i słoneczną aurę, jest wyjątkowo długo malownicza. Cudownie!