to super.
Może możesz odjąc kilka sztuk jarzmianek i przesadzic za buksy, miedzy derenie, ale tylko punktowo- po 3 np. jarzmianka skończy się w taki 'rozproszony 'sposób, nie będzie blokiem. Tylko nie wiem czy z czasem nie będzie jej tam za sucho pod brzozami
Właśnie wcześiej miała może i za sucho i ciemnawo. Teraz ma wg mnie idealnie: półcień (ale tak więcej do cienia) i wilgotną fajną ziemię. No i powtarza się historia z czernieniem kłosów. W tym roku nawet spryskałam miedzianem bo pomyślałam, że to grzyb. Ale nie pomogło
Miałam sporą kępę do podziału, dałam część znajomej. Jak będzie możliwość to dowiem się jak u niej z kwitnieniem.
tez mysle zo tym dereniu- tylko tak własnie może by się go dało wcisnąć, żeby wystawał częściowo zza tego łanu po lewej, ale nie dotykał pnia brzozy- te pnie są piękne. Gdyby tak się dało, wszystko by spięte było, ale nie pamietam czy tam jest tyle miejsca.
Miskanty jak zasłaniały pnie i si tam gniotły, powinny dostać karne out- dobra decyzja
molinia nie- za przezroczysta- ta duża, zielona. Chyba że variegata- doda jasnego,nie zasłoni pni, buksy na jej tle będą wyraźne
Zawilce z tyłu myślałam, blisko bluszczu. One bardzo wysokie u mnie rosną. Tylko rzeczywiście, mogą kwitnąc w tej samej porze, co hortensje. Bo ja nie wiem jeszcze, kiedy one - hortensje kwitną w naturze, bo to kupione do donic wczesną wiosną i teraz na rabatkę.
A jarzmianka da radę w cieniu? Bo tam cień przez cały dzień.
zawilce - świetne są i śliczne. Tylko przed same hortensje chcesz je dać?- troszkę za wysoko kwitną jako linia przed nimi i do tego o tej samej porze z grubsza.
A może jarzmianki-taka wstęga wiosnenno- letnia.
A zawilce z boku, po lewej?
świecznica - nie którzy tak mówią że śmierdzi, inni że pachnie pięknie. Mnie się podobał ten zapach, ale krótko go wąchałam