Patrzę na fotki i podziwiam ile wysiłku musi Was kosztować taka zieleń tych roślin. Bez podlewania nic nie dałoby rady. Dzielnie walczycie Irenko po wczorajszym oprysku szczawik zaczął się zwijać. Pryskałam STARANE 260 EW ważne: 10 ml na 0,5 l wody, w takich proporcjach! Wcześniej używałam STARANE 250 EC i nie działało. Pozdrówka
szukałam tego wianka z uporem maniaka przez pól Ogrodowiska ...i warto było śliczny wyszedł Kasi i rzeczywiście pięknie pasuje na drzwi imprezowni
Wszystko u Ciebie takie piękne....a anomalie ciekawe, u mnie raczej susza dobiła rośliny
Irenka u mnie też sucho, że aż strach, a mialo od dzisiaj padać w sobotę posadziłam truskawki z rozłogów, stare wywaliłam, a tu wszystkie schną na potęgę mimo wody, gdzie to zapowiadane ochłodzenie od wtorku? ja się pytam. Może jak się ciut schłodzi to z serduszka coś puszczą wodę leję im co dzień. Buziam za to, że się zgodziłaś na paczkę - wiem, że to kłopot. Roślinki u Cię cudnie zieleń pokazują na tle trawy gold
kwitnienia powariowały za to można cieszyć się dwa razy ale tak bywa gdy pogoda nie tutejsza u mnie tamaryszki też dwa razy do roku potrafią kwitnąć tylko nie pamiętam czy jak przytnę czy jak nie przytnę Buziaki
Dzięki Irenko tak się bawię teraz więcej w domu muszę siedzieć wiesz nie chce mi się ta fotka przekręcić na prosto ...no to masz wesoło super widzę że nadal wszystko u Ciebie oko kwitnieniem cieszy ja dziś przyuważyłam pigwowiec będzie kwitł drugi raz
u mnie taka susza, że od dawna rosy nawet nie ma
sliczny i duzy moj ma dopiero ok 1m mam nadzieje ze dobrze przezimuje moja moudry dopiero zaczyna
Milko, dziękuję za rewizytę, zdjęcia i informacje. Ambrowca kupię, ale normalnego, mam jezcze miejce. Mam nadzieję, że będą rozły jak u Ciebie. Moja magnolia kupiona w tym roku też tak wygląda. Mylałam, że pada, a to poparzenia Ulżyło mi. Teraz szukam w rozsądnej cenie gienie i żółtej jak Twoja, bo tego koloru jeszcze nie mam. Z ciemnych traw zrezygnuję, choć piękne, bo jeśli nie zimują, to nie będę się z nimi bawić Pozdrawaim!
Pigwowce chce usunąć, ale patrzac na to jak radza sobie z suszą. ..pomyśle jeszcze...a czemu wiecej w domku?