Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W Gąszczu u Tess 17:41, 13 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Magnolio, aż się zarumieniałam z zadowolenia, jak przeczytałam taką pochwałę z Twych ust.
Ta rabata jest dopiero w trakcie tworzenia. Właśnie myślę, co tam dosadzić. Na pewno będą tawułki białe, bo od dawna szukam im miejsca.
Myślałam, czy hosty (bo ją okropnie ślimaki lubią) nie zastąpić żywopłocikiem z białej trzmieliny.

Białe tawułki- świetnie.
Trzmielina przed nimi?- nie za ciężka do nich?

a może jeszcze punktowo świecznicę?
W Gąszczu u Tess 17:40, 13 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Już kupiłam (jak pewnie doczytałaś). Wprawdzie nie wiem, kiedy toto będzie widać...
Naprawdę masz na zbyciu? To byłoby super!
zorientuję się, czy "miejsce przerzutowe" nie urlopuje, i dam znać, dobrze?

dobra, pewnie
W Gąszczu u Tess 17:33, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
a proso heavy metal mogę Ci dać w prezencie, tylko daj znać kiedy przytargać kępę do 'miejsca przerzutowego'

Już kupiłam (jak pewnie doczytałaś). Wprawdzie nie wiem, kiedy toto będzie widać...
Naprawdę masz na zbyciu? To byłoby super!
zorientuję się, czy "miejsce przerzutowe" nie urlopuje, i dam znać, dobrze?
W Gąszczu u Tess 17:29, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
rodgersję masz cudną- nie da się nie zazdrościć. I całej rabaty cienistej
Ale na widok muru, gabionu drewnianego i okolic aż się zachłysnełam.
ja bym tam nie szukała białego powojnika do bluszczu- hortensje podrosną i dadzą mocne białe plamy a ściana z bluszczu będzie zielonym tłem dla tej bieli i dala brązów drewna.
I jeszcze są białe hosty... można jeszcze białych plam bardziej na wiosnę poszukać

Magnolio, aż się zarumieniałam z zadowolenia, jak przeczytałam taką pochwałę z Twych ust.
Ta rabata jest dopiero w trakcie tworzenia. Właśnie myślę, co tam dosadzić. Na pewno będą tawułki białe, bo od dawna szukam im miejsca.
Myślałam, czy hosty (bo ją okropnie ślimaki lubią) nie zastąpić żywopłocikiem z białej trzmieliny.
W Gąszczu u Tess 17:29, 13 lip 2015

Do góry
a proso heavy metal mogę Ci dać w prezencie, tylko daj znać kiedy przytargać kępę do 'miejsca przerzutowego'
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:28, 13 lip 2015

Do góry
ja też się jednak zachwycam... pięknie jest.
grabowo- bukszpanowa, ognist-zielona ( rzeczywiście połczenie orange passion z przywrotnikiem super), ze żwirową rzeką, przydomowa- śliczne są.
No i różane!- ech
W Gąszczu u Tess 17:23, 13 lip 2015

Do góry
rodgersję masz cudną- nie da się nie zazdrościć. I całej rabaty cienistej
Ale na widok muru, gabionu drewnianego i okolic aż się zachłysnełam.
ja bym tam nie szukała białego powojnika do bluszczu- hortensje podrosną i dadzą mocne białe plamy a ściana z bluszczu będzie zielonym tłem dla tej bieli i dala brązów drewna.
I jeszcze są białe hosty... można jeszcze białych plam bardziej na wiosnę poszukać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:56, 13 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Tesskowe podpórki sa wg mnie cakiem dobre- lekkie i niezwracajace uwagę, a robote zrobią.

też je obstawiam już lukałam w necie. musze jeszcze tylko konsultacje cenowe z mężem poczynić

Twoje baby ładne ale jednak nei za wielkie chyab, myslałam że one większe rosną. jak to masz wsadzone w grunt? czy w donicy? pokaż całość.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:25, 11 lip 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ewcia a jak tam magnolia? Jakieś oznaki życia som?

Magnolia jakby żyje, chociaż wygląda jak zdechlak. Liści jej zostało z 8, takie biedne są i wiszą trochę, ale jak do tej pory wiszą zielone i nie odpadły po prawie 2 miesiącach to chyba żyje nie??? Leje w nią wodę ciągle bo sucho jak diabli jest, reszta sobie radzi, ale jakoś wydaje mi się, że jej trzeba jednak pomagać Jutro ją obfocę, chociaż żałosna z niej modelka teraz

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:49, 11 lip 2015

Do góry
Ewcia a jak tam magnolia? Jakieś oznaki życia som?
Ogród Loczka 19:39, 11 lip 2015

Do góry
Krawędzie trawnika wycięte nożykiem na kolanach oraz obsypane kamykiem magnolia i świerk.
"W kolorze blue" 15:13, 11 lip 2015

Do góry
Magnoliadyskretnie mówisz, ze bajzlownik no jest... ale fajny o tej porze. Powiedz mi kochana, jak jest z tą kostrzewą nieszczęsną. Pic Carlit, to niedzwiedzie futro? U mnie dyskusje akademickie były
Lindsay mam nadzieje tez
Ewa Ty powinnaś tylko leżec i pachnieć i sprawiać sobie przyjemności. Musi być jakaś cholerna równowaga w przyrodzie
Miejsko & sielsko 11:55, 11 lip 2015

Do góry
wg mnie zrywać- to co z przodu foty. Co co zaznaczyłaś z tyłu nie jestem pewna- może masz fote z góry?
Podział na wnętrza z tym będzie mocniejszy,bardziej czytelny- ciekawiej będzie.
Zmykam do ogrodu- zarasta strasznie
"W kolorze blue" 11:41, 11 lip 2015

Do góry
foty ładne bardzo i to co na nich też! Ale masz bujnie baardzo.
I kolory super
"W kolorze blue" 11:38, 11 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
ESATA zamówione i przy okazji kosmatkę sobie tez machnęłam. Ciekawe czy ktos ma?

zwykła kosmatkę?-ja mam i lubię poz amomantem około kwitania kiedy stare listki brzydną nowe dopiero się klują- wtedy ja obrywam i nie patrzę około 2 tygodni. Sieje się
Dla odmiany czas na zmiany... 07:17, 11 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
To teraz....znaczy na wakacjach/urlopie masz czas żeby pomysleć gdzie zrobić rabatę z lawendą i ile sztuk będziesz potrzebować
I jak wrócisz to dasz znać

...będę mysleć intensywnie...buziaki

leon60 napisał(a)
bujnęło oj bujnęło ślicznie jest

noooo....bujnęło...dzięki Olu

magnolia napisał(a)
ślicznie! Rośnie bardzo bujnie.

Jak wyniki córki?- dzisiaj chyba powinny być?

....Marto, wiem, że na jednym z kierunków na który składała nabór jest do 17 lipca....więc chyba po 17 będzie wiadomo....dziwne te terminy...na każdy kierunek inny..pogubiłam się...pozdr
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:34, 10 lip 2015

Do góry
monteverde - trzeba napisać-ładnie wykadrowane

agata19762 - jedna subtelna,a reszta misz masz kolorowy
ewsyg - bylam,to jest First,jest tak ciepło,że nawet ona się otworzyła żeby powietrza zaczerpnąć

lojalna_ - no , czasem te aparaty fotograficzne pokazują ładniej niż jest w rzeczywistości

agatanowa - szałwia już ścięta,ale fakt,spektakularnie zakwitła w tym sezonie.
Nie wiesz czasem jak sie ją rozmnaza ?

iwonadm - jezdem ,jezdem
Nie odpoczywam,tylko zacharowana jestem remonty w chacie do tego te osłabiające upały były...
W pracy tez mam gorąc, bo pracuję w hucie, więc wracałam do domu umęczona masakrycznie
Róże też umęczone upałami i suszą,więdły za szybko,nie nadążałam cyknąć fotki czasem
Zielona - Do doskości,jak stąd do nieba Ale miło,że się podoba,to co jest już.
Miscanty na wysłonę od sąsiada wymyśliła mi Magnolia, na środku są 2 rozdzielone wiosną i przez tę suszę tak słabo rosną,że ich nie widać zza róż.

Urszulla - Eden pnąca,ale nie szaleje ze wzrostem,w tej chwili do 1m dorósł jeden pęd,a mam ją drugi sezon.
First jest dużym krzaczorkiem już w drugim sezonie i długo kwitnie.
Jak zaczęła na początku czerwca,tak niemal do teraz ma jeszcze kilka kwiatów i nie śmieci
Pashmina malutki krzaczek,ale obsypany kwiatami długo.Wszystkie inne już zrzuciły kwiaty, a ona cały czas kwitnie od początku czerwca.Polecam 100%
Świetna do podsadzenia wyższej róży.
Generalnie First Lady, Pashmina i Ascot kwitły niemal miesiąc. Mogę je polecić
wszystkim

Milka - Irenko,Ty wiesz najlepiej jaki Chopin jest piękny

Ale z zrobiłam doświadczenie z tym cięciem radykalnym i słabszym i ten który był tylko lekko przyciety zakwitł fajniej, póki co.

Ala106 - pastelowe są śliczne,ale moim zdaniem potrzebują konkretnej w kolorze oprawy żeby uwydatnić tę delikatność

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:24, 10 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
Magnolia, gratulowałam pięknie zdanych egzaminów ale dostania się na wydział nie?? Zagapiłam się Szczerze gratuluję zdolnej Córki a dla Oli życzę POWODZENIA !!

Taak, dostała się.
dziękuję, bardzo miła jesteś.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:17, 10 lip 2015

Do góry
Magnolia, gratulowałam pięknie zdanych egzaminów ale dostania się na wydział nie?? Zagapiłam się Szczerze gratuluję zdolnej Córki a dla Oli życzę POWODZENIA !!
Dla odmiany czas na zmiany... 20:14, 10 lip 2015

Do góry
ślicznie! Rośnie bardzo bujnie.

Jak wyniki córki?- dzisiaj chyba powinny być?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies