Kilka dni pociągnęłabym na tych twoich migawkach Te żurawki (?) pięknie ubogacają wczesną zieleń. Notuję sobie Jak radzi sobie ogród leśny przy znacznych spadkach temperatur?
Piękna jest, widzę po tej mojej przerwie tyle nowych ślicznych roślin i każdą chciałabym mieć. Niestety nie ogarnę w realu tego wszystkiego. Z zakupem też mam problem, bo rzadko gdziekolwiek bywam, a na zamawianych roślinach kilka razy się mocno zawiodłam.
Dziękuję, częstuję deserkiem. Ciasto szpinakowe, owoce w galaretce i krem z bitej śmietany, maskarpone i galaretki. Są tam lilaki, więc prawie ogrodowe zdjęcie
Glicyna w tym roku zapowiada się cudownie. Pąki ma na całym pniu, od samej ziemi, po koniuszki każdego pędu. Cieszę się z tego efektu jak mała dziewczynka, żeby tylko nie było żadnego kataklizmu.
Jak na dziesięć lat ogrodowania to kawał dobrej roboty zrobiliście
Duże przestrzenie, funkcjonalnie zaprojektowane, wspaniały taras, jest co podziwiać i czym oddychać Lubię taki duży oddech w ogrodzie, czego u mnie brakuje Uprawiasz winogrona?
Ja dopiero w tym roku dowiedziałam się o leczniczych walorach forsycji, niestety zimą kazałam mężowi wykopać nasz duży krzak. dobrze, że jeszcze w dwóch miejscach miałam nieduże krzaczki to nazbierałam i ususzyłam.
Dla mnie też, poza tym jest już pełna
Kasiu Susation pięknie kwitnie, gdy narzekałaś na jej kwiaty to nie wiedziałam dlaczego, w ogóle nie widać że mróz ją lizną
Tej drugiej żal, myślisz że ona ma za mokro, przy takim zagęszczeniu drzew ?