Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 14:38, 01 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Piękny dorodny krzak tej MW. Też mam, ale posądzony w maju tego roku jak tylko się przyjęła kwitnie bez przerwy a jaki zapach. Mój krzaczek jeszcze mały, zdrowy, ciemne lśniące liście. Bardzo jestem zadowolona z jej kupna.

Też bardzo ją lubię, pomimo że plamki łapie i jest najbardziej kolczastym potworem jakiego znam

Munstead Wood
jeszcze raz:

LeŚnicZaNka 12:02, 01 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Nikita tak w Holandii jest super ale ten jezyk mnie dobija niedam rady nic sie nauczyc he he kocham sheweningen i sklepy w centrum ekskluzywnie tam piekne ubrania itp w polsce niema takiego poziomu co tu

Kasiu co ja widze zmienas kraj. To na stale napisz cos na priv. Jezyk ich ciezki, ale nasz POLSKI DLA NICH JESZCZE GORSZY.
Piszesz o sklepach w Holandii, u nas tez sa bardzo eleganckie niczym sie nie ro, niace od holenderskich jak bedziesz kiedys w Wawie to trzeba sie przejsc po bocznych uliczkach od Marszalkowskiej i wielu innych oczy z orbit wychodza.
Nie pisze o duzych molochach centrach handlowych.

Tak sobie myslalam czego nie piszesz a tu masz wyjechalas.

Pozdrawiam
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:21, 01 paź 2018

Do góry
Kasiu dzięki za wiadomość. Powiedziałam sobie dosyć z zakupami w tym sezonie jeszcze jak znajdę to trawę Menory i na tym koniec.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:19, 01 paź 2018

Do góry
Dzisiaj piekny dzien sloneczny. Czy znalazlas miskanta Memory. Jutro jezeli znajde to kupie jeszcze dwie szt bo jest przepiekny. Wart nagrody jaka otrzymal.
Stalam dzisiaj przy nim i patrzylam na jego wiechy delikatne mieniace sie w sloncu. Jeszcze dokupie pare traw innych bo to teraz najlepiej kupowac bo kwitna i przebarwiaja sie.

U mnje tez jeszcze pojedyncze kwiaty na rozach jesta duzo paczkow moze nie bedzie mrozu to sie rozwina.
Poprzedniej nocy byl mroz zmarzly kosmosy i cynie.

Nie kupuj już go znalazłam koło siebie Dzięki Ci wielkie za dobre chęci
Ptasi gaj 08:16, 01 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Trawy teraz robią ogrod
Niech żałuje kto nie ma

Kasiu to prawda. Wiosenne tulipany, narcyzy, rozaneczniki następnie róże w czerwcu potem hortensje i na końcu trawy z przepięknymi pióropuszami.
Dopełnieniem jesieni przebarwiające się krzaki derenie, irgi, tawuly, trzmieliny.
Drzewa brzozy, deby, klony, tulipanowce.
Kupiłam ambrowca on żółknie to kiedy czerwienienie?

Połowa działki - czyli mam powoli dość 23:55, 30 wrz 2018

Do góry
Dzisiaj piekny dzien sloneczny. Czy znalazlas miskanta Memory. Jutro jezeli znajde to kupie jeszcze dwie szt bo jest przepiekny. Wart nagrody jaka otrzymal.
Stalam dzisiaj przy nim i patrzylam na jego wiechy delikatne mieniace sie w sloncu. Jeszcze dokupie pare traw innych bo to teraz najlepiej kupowac bo kwitna i przebarwiaja sie.

U mnje tez jeszcze pojedyncze kwiaty na rozach jesta duzo paczkow moze nie bedzie mrozu to sie rozwina.
Poprzedniej nocy byl mroz zmarzly kosmosy i cynie.

Ptasi gaj 23:32, 30 wrz 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:27, 30 wrz 2018

Do góry
Ta sama trawa

Ptasi gaj 22:06, 30 wrz 2018

Do góry
Trzmielina z dereniem

Liście dębu się przebarwiają

Ptasi gaj 18:27, 30 wrz 2018

Do góry
Piękny dzień dzisiaj, ale był u mnie przymrozek i np cynie i kosmos przymrozki.

Tak wygląda młoda wiecha Menory piekna

Z ogródka na wsi 11:11, 30 wrz 2018

Do góry

Radziu historie traktuj jako hobby. Nie daj Bog jej studiowac zawod tylko nauczyciel.
Pisalam ci na priv w domu mam historyka co z tego ze dyplom bd, pracy brak i teraz konczy po dyplomowe studia w innym kierunku.
Chyba, ze prawo bedziesz studiowal to historia bardzo potrzebna.

Wypalenie bo pogoda byla letnia teraz wraca norma. A sport jakis uprawiasz?
Albo masz. Poprostu lenia i trudno ci sie zebrac w garsc.

Powodzenia Radziu

Nie Elu, historii studiować nie mam zamiaru Jest mi potrzebna na prawo...ostatnio mieliśmy spotkanie ze studentami prawa-absolwentami naszej szkoły, którzy mówili, że na pierwszym roku jest ona bardzo ważna i trzeba dużo wiedzieć w tym zakresie bo bez tego jest ciężko...

Na inne kierunki humanistyczne też mi się przyda...

Biegam tak 3 razy w tygodniu...no, w ostatnim się opuściłem...

Dziękuję
Z ogródka na wsi 23:46, 29 wrz 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Tak Elu...jest priorytetem...ale choć dopiero miesiąc mija to czuję wypalenie...dlatego szukam inspiracji i motywacji, żeby za bardzo do takiej sytuacji nie dopuścić

Historię lubię...rozszerzam

Pewnie...ogródek nie zając, nie ucieknie...ale po całym tygodniu, dopaść się do grabii, ziemi i kwiatów...to dopiero prawdziwy reset...

Pozdrawiam

Radziu historie traktuj jako hobby. Nie daj Bog jej studiowac zawod tylko nauczyciel.
Pisalam ci na priv w domu mam historyka co z tego ze dyplom bd, pracy brak i teraz konczy po dyplomowe studia w innym kierunku.
Chyba, ze prawo bedziesz studiowal to historia bardzo potrzebna.

Wypalenie bo pogoda byla letnia teraz wraca norma. A sport jakis uprawiasz?
Albo masz. Poprostu lenia i trudno ci sie zebrac w garsc.

Powodzenia Radziu
Ptasi gaj 23:33, 29 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Podglądam rabatę trawiastą, jest bezkonkurencyjna Druga rabata z czerwonymi berberysami przy tujach też bardzo mi się podoba. Taki ład z niej bije, że aż zazdrość, że tak można. Ja bym tam zaraz nawtykała byle czego, brak mi samodyscypliny.

Oj Dorotka jak mnie kusi aby tam powtykac cos, ale co? Mogly by tam byc posadzone hortensje, ale jak wyrosna. Tez myslałam o perowskiej zolta, tawula z niebieskim pasowala by tam.

Moze w przyszlym roku cos wymysle.
Ptasi gaj 20:39, 29 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Memory piękna szukam jej .Twoja trawiasta jak z żurnala

Zawitka była o ile się nie mylę była w Melinie. Moja kupowana na Ursynowie.
Ptasi gaj 20:36, 29 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Te trawy to masz Elu imponujące.
Widoki prześliczne .A jeszcze jak słonce te kłoski oświetla, to wyglądają cudnie.
A czemu mi się one kiedyś nie podobały

Aniu jak słoneczko trawy oświetla wygląda to przepięknie żadna fota tego nie uchwyci. Słonko już niżej więc oświetla je pod innym kątem.
Trawy już zmieniają kolor atrykanska żółknie ładnie

Zresztą dzisiaj niebo błękitne i te chmurki na niebie i słońce zza chmur widoki cudowne.
Ptasi gaj 14:20, 29 wrz 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Cześć Elu
Ale super wygląda tu ta triada dębów A dęby błotne rośną takie kolumnowe jak na zdjęciu? Czy korona w późniejszym czasie rozchodzi się im na boki? Spodobały mi się

Trawkom oczywiście biję pokłony bo są obłędne

Pozdrawiam

Radziu dzięki, że wpadłeś. Dąbki sama nie wiem jakie beda. Zależało mi na wąskich i aby ładnie się przebarwiała jesienią.
Podobno rosną na szerokość 1,5 m.
Teraz już żółkną, rosną w słońcu to powinny się przebarwiać na czerwono. Pojedyncze liście mają kolor pomarańczowo purpurowy więc czekam na kolorki.
Ptasi gaj 14:15, 29 wrz 2018

Do góry
Dzisiaj też piękna pogoda nie jest źle. r
Robimy zadaszenie nad kompost zawsze jakaś folia przykryty był eM się wkurzył i robimy z desek daszek, zastała nam folia z oczka i będzie wreszcie coś porządnego.
Kompost musi być przykryty bo inaczej wszystko się zbryla.

Takie widiczki

Z ogródka na wsi 10:47, 29 wrz 2018

Do góry
Radziu nauka najwazniejsza. Lubisz historie?
Zdazysz jeszcze zrobic ogrodek, zreszta wiosna za kilka miesiecy dopiero.

Pozdrawiam

Tak Elu...jest priorytetem...ale choć dopiero miesiąc mija to czuję wypalenie...dlatego szukam inspiracji i motywacji, żeby za bardzo do takiej sytuacji nie dopuścić

Historię lubię...rozszerzam

Pewnie...ogródek nie zając, nie ucieknie...ale po całym tygodniu, dopaść się do grabii, ziemi i kwiatów...to dopiero prawdziwy reset...

Pozdrawiam
Ptasi gaj 10:27, 29 wrz 2018

Do góry
Posadzone dęby błotne trochę cienia już rzucają.

Cześć Elu
Ale super wygląda tu ta triada dębów A dęby błotne rośną takie kolumnowe jak na zdjęciu? Czy korona w późniejszym czasie rozchodzi się im na boki? Spodobały mi się

Trawkom oczywiście biję pokłony bo są obłędne

Pozdrawiam
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 06:04, 29 wrz 2018

Do góry
Popatrz czy pozostale brzozy. Maja taki sam obwod pnia.
Moim zdaniem ta brzoza zaczyna zmieniac pien kore ze wzgledu na jej przyrost.
Moje tez tak maja od dolu.

Pozostałe drzewa mają mniejszy obwód dnia . Rozuimiem ze Ty tez masz brzozy doorenbos?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies