Kasiu co ja widze zmienas kraj. To na stale napisz cos na priv. Jezyk ich ciezki, ale nasz POLSKI DLA NICH JESZCZE GORSZY.
Piszesz o sklepach w Holandii, u nas tez sa bardzo eleganckie niczym sie nie ro, niace od holenderskich jak bedziesz kiedys w Wawie to trzeba sie przejsc po bocznych uliczkach od Marszalkowskiej i wielu innych oczy z orbit wychodza.
Nie pisze o duzych molochach centrach handlowych.
Tak sobie myslalam czego nie piszesz a tu masz wyjechalas.
Kasiu to prawda. Wiosenne tulipany, narcyzy, rozaneczniki następnie róże w czerwcu potem hortensje i na końcu trawy z przepięknymi pióropuszami.
Dopełnieniem jesieni przebarwiające się krzaki derenie, irgi, tawuly, trzmieliny.
Drzewa brzozy, deby, klony, tulipanowce.
Kupiłam ambrowca on żółknie to kiedy czerwienienie?
Dzisiaj piekny dzien sloneczny. Czy znalazlas miskanta Memory. Jutro jezeli znajde to kupie jeszcze dwie szt bo jest przepiekny. Wart nagrody jaka otrzymal.
Stalam dzisiaj przy nim i patrzylam na jego wiechy delikatne mieniace sie w sloncu. Jeszcze dokupie pare traw innych bo to teraz najlepiej kupowac bo kwitna i przebarwiaja sie.
U mnje tez jeszcze pojedyncze kwiaty na rozach jesta duzo paczkow moze nie bedzie mrozu to sie rozwina.
Poprzedniej nocy byl mroz zmarzly kosmosy i cynie.
Nie Elu, historii studiować nie mam zamiaru Jest mi potrzebna na prawo...ostatnio mieliśmy spotkanie ze studentami prawa-absolwentami naszej szkoły, którzy mówili, że na pierwszym roku jest ona bardzo ważna i trzeba dużo wiedzieć w tym zakresie bo bez tego jest ciężko...
Na inne kierunki humanistyczne też mi się przyda...
Biegam tak 3 razy w tygodniu...no, w ostatnim się opuściłem...
Radziu historie traktuj jako hobby. Nie daj Bog jej studiowac zawod tylko nauczyciel.
Pisalam ci na priv w domu mam historyka co z tego ze dyplom bd, pracy brak i teraz konczy po dyplomowe studia w innym kierunku.
Chyba, ze prawo bedziesz studiowal to historia bardzo potrzebna.
Wypalenie bo pogoda byla letnia teraz wraca norma. A sport jakis uprawiasz?
Albo masz. Poprostu lenia i trudno ci sie zebrac w garsc.
Oj Dorotka jak mnie kusi aby tam powtykac cos, ale co? Mogly by tam byc posadzone hortensje, ale jak wyrosna. Tez myslałam o perowskiej zolta, tawula z niebieskim pasowala by tam.
Aniu jak słoneczko trawy oświetla wygląda to przepięknie żadna fota tego nie uchwyci. Słonko już niżej więc oświetla je pod innym kątem.
Trawy już zmieniają kolor atrykanska żółknie ładnie
Zresztą dzisiaj niebo błękitne i te chmurki na niebie i słońce zza chmur widoki cudowne.
Radziu dzięki, że wpadłeś. Dąbki sama nie wiem jakie beda. Zależało mi na wąskich i aby ładnie się przebarwiała jesienią.
Podobno rosną na szerokość 1,5 m.
Teraz już żółkną, rosną w słońcu to powinny się przebarwiać na czerwono. Pojedyncze liście mają kolor pomarańczowo purpurowy więc czekam na kolorki.
Dzisiaj też piękna pogoda nie jest źle. r
Robimy zadaszenie nad kompost zawsze jakaś folia przykryty był eM się wkurzył i robimy z desek daszek, zastała nam folia z oczka i będzie wreszcie coś porządnego.
Kompost musi być przykryty bo inaczej wszystko się zbryla.
Tak Elu...jest priorytetem...ale choć dopiero miesiąc mija to czuję wypalenie...dlatego szukam inspiracji i motywacji, żeby za bardzo do takiej sytuacji nie dopuścić
Historię lubię...rozszerzam
Pewnie...ogródek nie zając, nie ucieknie...ale po całym tygodniu, dopaść się do grabii, ziemi i kwiatów...to dopiero prawdziwy reset...
Cześć Elu
Ale super wygląda tu ta triada dębów A dęby błotne rośną takie kolumnowe jak na zdjęciu? Czy korona w późniejszym czasie rozchodzi się im na boki? Spodobały mi się…