Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:41, 23 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
No ozdabianie na całego Bardzo ładnie, czerwone stroiki przemawiają do mnie najbardziej, ale do turkusu chyba się nie przekonam mimo, że ciekawie wygląda

Łukasz, to strojenie ma coś w sobie, dla mnie kolor czerwony jest trafiony, we mnie właśnie trafił
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:54, 23 gru 2013

Do góry
No ozdabianie na całego Bardzo ładnie, czerwone stroiki przemawiają do mnie najbardziej, ale do turkusu chyba się nie przekonam mimo, że ciekawie wygląda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:48, 23 gru 2013

Do góry
Nie przepadam za rózowym kolorem i nie spodziewałbym się, że tak świetnie może się prezentować w dekoracjach świątecznych Wyszło świetnie i na pewno nie przesadzone
Ogród na glinie ? 18:52, 22 gru 2013

Do góry
Witam wszystkich ogrodowiczów . Przeglądałam kilka wątków już rok temu. Między innymi Pani Sylwii mojej imienniczki ( Syla - z kolorowa parasolką ), a dzisiaj wątek Luki ( ogród Łukasza ) i Monteverede. Bardzo podobają mi się zdjęcia roślin. Zachwyciły mnie też zdjęcia warzyw w wątku Monteverede . Ja też marzę o ogrodzie.
Mam do zagospodarowania 38 arów działki koło domu, ale niestety gliniastej. Potem wstawię tu zdjęcia terenu. Mój ogród ma spełniać kilka warunków:
1. ma zapraszać motyle ( więc chciałabym posadzić rośliny motylowe )
2. ma zapraszać ptaki zwłaszcza zimą ( więc powinny być drzewa i krzewy owocowe )
3. chciałabym też zakątek na aromatoterapię.
4. mój 12 letni syn uwielbia uprawiać warzywa, więc wygospodaruję dla niego ogród warzywny.

Jeśli mi się to uda wykonać będę szczęśliwym człowiekiem, a jestem totalnym amatorem w uprawie.

Na początek przesyłam zdjęcia z ogrodu botanicznego we Frankfurcie nad Menem z cudownymi roślinami.

oraz zdjęcie z wystawy róż też niestety w Niemczech.
Co zrobić z tą gliną żeby coś na niej rosło, a ja żebym nie zbankrutowała na wymianę ziemi i zmarnowane roślinki?
Liczę na was bo macie dużo doświadczenia, a z postów wynika, że i życzliwości nie brakuje tutaj.
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:13, 22 gru 2013

Do góry
A ja myślałem, że z tym malowaniem trawy robisz sobie żarty
Genialny pomysł, a ludzie to dziwni są, jak nie ma śniegu to trzeba przecież jakoś sobie radzić

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:52, 21 gru 2013

Do góry
Marzenko bardzo dziękuje. Tyle pochwał, że niedługo będe wyglądał jak bura... albo bardziej świątecznie jak barszczyk

Aniu dziękuje za wiankowe pochwały Oczywiście nic nie wygrałem od początku wiedziałem, takie konkursy jeżeli chodzi o zasady nie mają sensu, bo nie wygrywa jakość tylko ilość znajomych znajomych,a to chyba nie o to chodzi, niemniej miło ze strony Igora, że chce się dzielić swoimi roślinami w jakikolwiek sposó, a konkurs to dobre rozwiązanie Ja sobie wygraną sam zafunduje będzie trzeba powoli myśleć co wybrać. Mus iść zarobić na roślinki bo chce sporo zmienić na rabatach.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:37, 21 gru 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne dekoracje zrobiłeś - z gustem i smakiem. Pozdrawiam

Dziękuje i również pozdrawiam

Viola napisał(a)
Wianki przecudne Ja mam dwie lewe ręce do takiej misternej pracy

Dziękuje Na szczęscie przy wiankach nie trzeba nic rysować, wtedy dopiero zaczęłaby się komedia

Mala_Mi napisał(a)
Łukasz.... jesteś zdolna bestyja..... jakbym miała wybierać to nr 2 Ale po zastanowieniu

Czy taka zdolna to nie wiem, ale bestyja najprawdopodobniej Wianek nr 2 zawisnął na drzwiach, chłodne kolorki może przyciągną odrobine śnieżku na święta.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:33, 21 gru 2013

Do góry
Agawita napisał(a)
Jak zwykle piękne rzeczy tworzysz zdrówka źyczę

Oj zdrówko się przyda bo zapachy z kuchni cały czas kuszą, ale jeszcze muszę się troszke powstrzymywać

polinka napisał(a)
Łukasz wianki rewelacyjne,po prostu piękne, z wyczuciem smaku A bombkami mnie zainspirowałeś-już się zastanawiam gdzie u mnie będą pasować

Bardzo mi miło, cieszę się, że pomysł na bombeczki się spodobał

Robertop napisał(a)

Cudo. Nie moge się napatrzeć Szkoda, że on nie dla mnie

Dzięukje bardzo Już kilka osób chciało go sobie przywłaszczyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:29, 21 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Masz chłopie rękę do tego i głowę i wyczucie. Co tu dużo gadać, śliczne są.

Danusiu ogromnie dziękuje i strasznie miło usłyszeć taką pochwałe od mistrza wiankowania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:28, 21 gru 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Piękne wianki Łukaszu a bombeczki na betonach wyglądają rewelacyjnie !

Magda70 napisał(a)
Brawo!!
A te bombki na ścianie też dla mnie są super

Bardzo dziękuje Bombeczki na betonie wyszły bardzo przypadkiem, ale lubie takie proste rozwiązania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:56, 20 gru 2013

Do góry
Gratuluje awansu I oczywiście życzę wypoczynku i czasu, aby wszytsko załatwić przed świętami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:53, 20 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Wianek numer 1

Cudo. Nie moge się napatrzeć Szkoda, że on nie dla mnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:03, 20 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Wianek numer 1

Masz chłopie rękę do tego i głowę i wyczucie. Co tu dużo gadać, śliczne są.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:53, 20 gru 2013

Do góry
Dzięki Kondzio Moja choroba na szczęscie przechodzi dość łagodnie, ale osłabienie mnie denerwuje.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:49, 20 gru 2013

Do góry
Wianek numer 2

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:46, 20 gru 2013

Do góry
Wianek numer 1

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:43, 20 gru 2013

Do góry
Tak sie składa, że zazwyczaj marudze, ale jak tu być w dobrym nastroju gdy na tydzień przed świętami łapie się grype żołądkową i nigdzie się ruszyć nie można, a sił brak na większe prace...
Jeszcze na dodatek ominęło mnie już drugie seminarium i jestem w ...... lesie, a następna okazja na spotkanie z promotorem dopiero 9 stycznia. Prezentów wszystkich nie mam i już raczej mieć nie będę... ehh koniec mojego zrzędzenia.
W lepszych chwilach przynajmniej pomogłem przy pieczeniu ciastek, których w tym roku stanowczo za dużo, 5 rodzajów po kilka blach z każdego
Popełniłem jeszcze dwa wianki dla siostry i powiesiłem bombeczki w pokoju, na więcej już nie dam rady w przed tymi świętami.

Bombeczki w pokoju

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:35, 20 gru 2013

Do góry
Irenko bardzo dziękuje Wiesz ile się trzeba namęczyć, żeby nie pokazać tych kolein od samochodów na zdjęciach bo szpecą niemiłosiernie

Ewo mus udać się się do urzędu patentowego

Bardzo dziękuje Kasiu

Basiu dziękuje a jak się tak przyjrzeć to ta rafia rzeczywiście słabo wygląda, niestety teraz już raczej tego nie zmienię... Cieszę się , że patent się może przydać

Magda bardzo dziękuje, sam się zdziwiłem jak policzyłem. Gdybym poczekał jeden dzień było by mniej bo zdobyłem wieksze czerwone bombki

Sylwia bardzo mi miło, wianek dalej nie przewieszony nie każdy nadaja się do wszystkiego, czasem myśle, że było by łatwiej z bardziej 'oklepanymi' zainteresowaniami...

Małgosiu bardzo się ciesze, że patent się jednak przydaje.

Dzięki Robert również pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:28, 20 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Śnieżku nasypało, a Mikołaja u mnie nie było... chyba zapomniał
Zrobiłem kolejny wianek, co sądzicie... strasznie świecący

Luki, rewelacja. Pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 18:39, 18 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Ja doskonale to rozumiem i wolałbym nie tracić wagi w ten sposób, 9kg w 5 dni to stanowczo za szybko
no to faktycznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies