Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:02, 05 lut 2021

Do góry
agata19762 napisał(a)

Witaj Alicjo w moim świecie
Specjalnie dla Ciebie...Tulipany w bieli, bo podobno lubisz ten kolor

Agatko! Pięknie dziękuję, cudny bukiet. Przepiękne zimowe zdjęcia. Pozdrawiam cieplutko!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:00, 05 lut 2021

Do góry

Joasiu dzisiaj się dowiedziałam od Hani Anabell że ze sobą sprawunki ogrodnicze robicie chodzi o jeżówki i inne.

Karmnik bomba jak ptaki mają taką jadłodajnie to nie dziwota, że tyle ptaków. Jakie piękne foty robisz. Moje ptaki to wypłochy nie są przyzwyczajone do ludzi i uciekają. Jeszcze tydzień temu było biało dzisiaj tylko mróz.
Dziobaki fajne. U mnie sikorki,kosy i sójki, wróble ostatnio 2 dzięcioły też się pozywiaja.

Masz jakiś dobry aparat takie ładne fotki.

Pozdrawiam
Żywopłotki cisowe. 19:52, 05 lut 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Haniu masz taki busz dookoła, że nikt nawet przez lornetkę nie da rady podejrzeć.
Ty ogacasz róże, ja nawet kopczykow nie zrobiłam nie przycięłam trudno co przeżyje to przeżyje.

Pozdrawiam

Elu! deweloper jesienią wybudował kilka domków i mają widok na moja działkę, do tej pory tylko dziki podchodziły pod ogrodzenie.
Do do pracy w ogrodzie ubieram się tak, że strach pokazać się komuś na oczy, a teraz będę obserwowana.

Bawarka 19:25, 05 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Buraczki jak zostawisz na ten sezon pójdą w kwiat i nasiona.

Sylwia, mam je kilka. Dzisiaj jednego obralam, pokroilam i...Bylam zaskoczona, ze taki soczysty, wogole nie jest pusty czy zmarzniety. Pokroilam i nastawilam na zakwas buraczany,( zobaczymy czy wyjdzie) a resztki na bokashi.
Te inne zostawie w rurach, wykorzystam te rosnace listki, a potem poczekam na nasionka

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:36, 05 lut 2021

Do góry

Dziś był piękny dzień zrobiłam mały obchód i cebulowe pchają się do wierzchu ...
W ogrodzie śnieg prawie znikł ,w nocy mroźno... oby bez szkód czekam na zapowiadany śnieg

A w domu hiacynty przywołują mi wiosnę

Pozdrawiam wszystkich ciepło ! oby do wiosny !
Ogród w dolinie 18:35, 05 lut 2021

Do góry
A przy drodze wycinają drzewa
Będzie patelnia

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 18:32, 05 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Masz rację, w takiej scenerii jest pięknie. Sójka śliczna

W ptasiej stołówce miewam jeszcze takiego gościa Pozdrawiam serdecznie

Eranthis hyemalis - rannik zimowy 18:15, 05 lut 2021

Do góry
moje dzis
w doniczce na parapecie

i na rabatce
Sezon 2017 u Hanusi 17:42, 05 lut 2021

Do góry
Oczywiście, warto. Są bezproblemoswe, tylko muszą miec stałe miejsce, i pozwolić im spokojnie na początku lata zamrzeć.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:40, 05 lut 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Zostawiam dla Was karminowe pachnące hiacynty

Cudne hiacynty, piękny kolor, też nie mogę się powstrzymać przed ich kupowaniem o tej porze roku.
Ogród swobodny, preriowy w zgodzie z naturą 17:35, 05 lut 2021

Do góry
DominikaCha napisał(a)
Hania dziękuje za linki, dzisiaj rysuje w takim razie z cyrklem drugi plan jest na bazie kół, zdjecie na dole. Zrobie więcej opcji i doczytam się jak to się dokładnie robi.
Agatorek, trawy uniknąć chyba nie dam rady, bez połaci trawnika, choć liczę, że bedzie to taki z 10% koniczyną nie będą się prezentowały tak ładnie rabaty preriowe Mąż mówi, że traktorkiem będzie kosił. Ja tak się cieszę z dużej działki.Spiesze się, żeby zrobić plan bo chce sadzić lada moment. Ziemia jest biedna... porolnicza, sucha, ledwo coś tam rośnie. Jak dzieci wykopały ddżownicę to skakałam z radości, że ona tam mieszka. Trzeba dodac rośliny, okryć ziemie ściółką bo schnie mocno. Na jesieni drzewka zaściółkowaliśmy liśćmi z ogrodu teściół. Grabiliśmy z mężem. Kompost robimy tu gdzie mieszkamy, niestety nie udało nam się na jesieni "odpalić go na gorąco", więc robi się powoli na zimno. Może jak zrobi się cieplej "odpalimy go"wiosną Na wiosne chcemy też kupić rozdrabniak do gałęzi i zrobić zrębki. Póki co idę rysować cyrklem

Koszenie traktorkiem też nie jest takie "lekkie" . Wiem, bo mamy taki i kosimy.
Trzeba najpierw pousuwać kretowiska, wlot trawy nieraz się zapycha i trzeba zdejmować baaaaaardzo ciężki kosz, żeby to przepchać, a w niektórych miejscach i tak trzeba poprawić małą kosiarką, czy podkaszarką... praca ogólnie bardzo wyczerpująca fizycznie.

Ten plan wyrysowany cyrklem bardzo mi się podoba. Ja bym jeszcze zrobiła okrągłą rabatkę na przecięciu się tych linii pomocniczych w środku trawnika. Ale to ja .
Zamkowe ogrody w Arcen- Holandia 17:34, 05 lut 2021

Do góry

Na koniec mamutowiec

Zamkowe ogrody w Arcen- Holandia 17:34, 05 lut 2021

Do góry
Piękne klony palmowe czy też japońskie

Zamkowe ogrody w Arcen- Holandia 17:33, 05 lut 2021

Do góry
Mały podmiejski 17:31, 05 lut 2021

Do góry
Iwonko, wywołałaś mnie do odpowiedzi poprzednim i ostatnim postem, więc odpowiadam Nawet jeśli zmienią się cyfry to proporcje pozostaną i jednak drzewo 20m będzie mimo to za duże

Ciąć można owszem, prawie wszystko jeśli się chce, ale czy rzeczywiście trzeba aż tyle, jeśli wystarczy posadzić właściwe drzewa? Mniej pracy, więcej wypoczynku Oczywiście, każdy ma swoje podejście.

Danusia to profesjonalistka, nie można porównywać jej ogrodu z "normalnym" ogrodem laika - takie moje zdanie. Tutaj to nowo powstałe osiedle, więc to też zupełnie inna bajka.

"Można podpowiadać, sugerować ale to nie my będziemy w tym ogrodzie przebywać. Dlatego ja traktuję wszystkie projekty, szkice jak podpowiedzi możliwości a nie finalny plan."

Ja również, dlatego nazwałam to burzą mózgów. Pamiętam czasy, kiedy przy projektach na forum odzywało się wiele osób i każdy dorzucał coś swojego I moje wypowiedzi to po prostu moje zdanie na temat, nic więcej. Można je wziąć pod uwagę, ale nie trzeba.

Czy Asia ma tu być arbitrem? Bo gdybym wiedziała, że to zawody na najlepszy projekt, to wystartowałabym z własnym, a nie "ukradzionym" właścicielce (to tak z przymrużeniem oka)

Eranthis hyemalis - rannik zimowy 17:28, 05 lut 2021

Do góry
I dalszy ciąg drobiazgowych siewek, opis jak w poprzednim poście.

Słoneczny Ogród 17:22, 05 lut 2021

Do góry
Darcia. Mój Alchymist rośnie w takiej bardziej leśnej części ogrodu i ma taką podporę nad ścieżką w wysokości jakieś 2m. Ale w tym roku nie był największy, bo trochę się zniszczył (mąż jakąś rurę w tym miejscu wymieniał). Jak przeczytasz, to skasuj zdjęcie, bo jest kiepskie. Pozdrawiam!

Ogród z zegarem 17:21, 05 lut 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Mogą być inne drzewa. Brzóz będę bronić bo co innego zwykła brzoza a co innego odmianowa jak np Doorenboos. Ale rozumiem

Muszę pomyśleć nad tym
Na razie i tak w tamtym obszarze rosną mamutowce i metasekwoje chińskie.

zaznaczone "gwiazdkami"

no tak, gwiazdki też są przy ogrodzeniu
może ten obrazek będzie lepszy:

Sezon 2017 u Hanusi 17:16, 05 lut 2021

Do góry
Dziękuję, kochane. Skoro u Was tak ładnie, to może i mnie tak mocno n ie zmrozi. Póki co nasładzam się u Was.
I moje przypominajki zeszłroczne

Zacisze Alicji 17:10, 05 lut 2021

Do góry
Piękne słońce dziś było, więc podchodziłam po ogrodzie, no i coś powoli wychodzi...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies