Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród nad Rozlewiskiem 12:14, 08 cze 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Zające ćwierkają, że Tesia wróciła nad Rozlewisko!
Protestuję, że kwiaty są nieogordowiskowe. Są bardzo ogrodowiskowe: a powojniki a orliki to co? Sznurek od kaszanki? Proszę wszystki ogródkowy przychówek przeprosić! Tojeść kropkowana jest prześliczna. Bardzo ją lubię. Czy znajdzie się dla mnie kawałek sadzonki? Taki mały pachruszczyk może być. Pozdrawiam Cię, Tesiula!

Te zające jakieś spóźnione informacje mają
Byłam w ubiegłym tygodniu. Wybieram się znowu za tydzień, ale już tylko na weekend.

Tojeści, Grabulki, to mam tu mnóstwo. Mnoży się niemożebnie Więc - o ile nie zapomnę - dostaniesz coś więcej, niż mały pochruszczyk.
Ja też ją lubię - pasuje do mojego ogrodu. Do Twojego też będzie pasować.
To masz jeszcze trochę zdjęć tojeści, w towarzystwie peonii różowej, która też ma do Ciebie jechać:

I w towarzystwie irysa.
Mydło i powidło na tej rabacie mam

W tle widać winorośl, co ją miałam wyciepać, bo odkąd tam bywamy, żadnego owocka nie miała. Ostrzygłam ją jesienią wysoce nieumiejętnie, zostawiając tylko główny pęd. I o dziwo, w tym roku jest kiść na kiści.
A to pomiędzy patykami to lipa. Posadziliśmy w ub. roku dwie i jedną załatwiły nornice, a ta trzyma sie dzielnie. Mam nadzieję, że będzie rosła. Kocham lipy.
Ogród nad Rozlewiskiem 11:59, 08 cze 2013

Do góry
Jeśli już jesteśmy przy boćkach, to kolejna ciekawostka.
W tym roku - podobno dość nietypowo - jest w Polsce dużo boćków, które nie założyły gniazd. Na łąkach nadbużańskich widziałam spore gromadki bocianów. Przyznam, że widok jest dość niecodzienny - jest dopiero czerwiec, a boćki sejmikują jak w sierpniu, przed odlotem. Zdania co do tej ilości "wolnych" boćków są podzielone. \
Jedni twierdzą, że to młodzież bociania, niedojrzała jeszcze. Co może być prawdą, bo w ubiegłym roku były duże liczbowo lęgi.
Inni, opierając się na mądrości ludowej sugerują, że "jak się boćki wcześnie na łąkach zbierają, zima wczesna będzie". Rany, jaka zima? Jeszcze lata nie było nawet...
Jeszcze inni uważają, że niektóre dorosłe bociany nie zdecydowały się na założenie gniazda i wychów piskląt. Zima była długa, więc mało czasu na wychowanie młodych będzie...
Tu namiasta jego zjawiska - przedpołudnie w dniu Bożego Ciała. Dzień wczesniej, przedwierzorną porą widziałam ich ponad 20 sztuk w tym miejscu.

Ogród nad Rozlewiskiem 11:45, 08 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Znow piekne zdjecia z rozlewiska.Bocki i widoki , cudnie tam jest i ciekawie , szkoda ze takich miejsc jest coraz mniej.Pozdrówka zostawiam.

Bożenko, ja nieobiektywnie (bo uwielbiam to miejsce) przyznaję Ci rację co do cudności
Dla Ciebie, Bożenko, boćki moje (choć naprawdę nie są moje):
Blaski i cienie nowego życia 23:37, 07 cze 2013

Do góry
Ula, warzywnik obejrzałam, bardzo mi się podoba. I rzodkieweczki super sort.
Majówkę mam nad R. Ale nie jest jeszcze tak piękna, jak Twoja.
A zurawka to także moim zdaniem Purple Palace. Mam. Jak nie dostaniesz od Gosi, mogę się podzielić.
Jurajski Ogród 23:28, 07 cze 2013

Do góry
Agnieszko, wpadłam ze spóżnioną rewizytą.
Już miałam zacząć od podziwu, że wątek tak pędzi, przez trzy miesiące ma prawie 130 stron.
Ale poczytałam od jakiejś 100 strony, zachwycając się ogrodem i jego dalszym otoczeniem (zapożyczonym krajobrazem), i widziałam, że ogród Ci zalewało.
Mam nadzieję, że to już koniec, że już przestanie u Was padać.
Pozdrawiam
Ogród nad Rozlewiskiem 23:10, 07 cze 2013

Do góry
W gniazdku pod okapem mieszkają malutkie jaskółeczki.

A to ich mama lub tata, odpoczywa na paliku podtrzymującym młodą lipkę. Odpoczynek czy toaleta?

Ogród nad Rozlewiskiem 23:05, 07 cze 2013

Do góry
Trochę wiosny w ogródku.
Nieskromnie powiem, że kwiaty rosną jak szalone. Choć są mocno nieogrodowiskowe, jestem nimi zachwycona.

Ogród nad Rozlewiskiem 22:59, 07 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Tess .Dawno nie byłam u Ciebie Rozlewisko urocze a zdjecia uchwycone ;Nie malowałam do tej pory nic od zimy bo mnie nie było ale pamiętam jak namaluję to napiszę Ci Pozdrawiam

Cieszę się bardzo, że zajrzałaś
No, nieskromnie powiem, że oprócz natury mam też kfiatki (wszak to forum o kfiatkach przecież jest)
Clematis Matka Urszula Ledóchowska.

Ogród nad Rozlewiskiem 22:50, 07 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Dziękuję Ci za te zdjęcia... ... chwila normalności w gonitwie... uspokajające, że są jeszcze takie miejsca.. nie wszystko stracone...

Evochichonku, uwielbiam ten delikatny szelest liści topoli na wiatrze i świerkot ptaków...
I szum skrzydeł bocianich, gdy bociek leci na kolację na nadbużańskie łąki...

Ogród nad Rozlewiskiem 22:41, 07 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękne naturalne krajobrazy wokół ciebie - pięknie. Serdecznie pozdrawiam

Witaj w moim ogrodzie, Agnieszko
Owszem, pięknie jest wokół. Specjalnie dla Ciebie, mój ulubiony widok.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:09, 07 cze 2013

Do góry
Iza, jesteś boska!
"...poruszam się z kubkiem kawusi w promieniu 2 metrów (licząc na to, że nie dorzuci w afekcie)..."
Się lubi - co się ma:) 21:03, 07 cze 2013

Do góry
Łaaał, Asiu, ależ masz cudne sosny!
To będzie, dzięki tym sosnom, bardzo oryginalny ogród.

Nie napiszę nic innego, niż Selly. Pooglądaj ogrody na forum (najlepiej chyba w wizytówkach, bo zwiedzanie wątków strona po stronie jest bardzo ciekawe, ale pochłania masę czasu - wiem, bo zwiedziłam tak mnóstwo ogrodów), i zobacz, jaki charakter ogrodu Ci się podoba i wówczas można planować i działać
Hosty bardzo lubię, więc podoba mi się pomysł z hostami pod sosnami.
Mój ogródek pod Gdańskiem 19:10, 07 cze 2013

Do góry
Weroniko, Tess, Marzenko dzięki , staram sie bardzo żeby były jak najpiękniejsze !
Aniu ! U mnie sie kładą i brzydko to wyglada... Podobno miałaś gościa z Gdańska ! Alez macie fajnie ze tak możecie sie spontanicznie spotkać
Dzi zakwitł powojnik Lemon Beauty średni ! A jakieś nagrody podobno dostał ... Dlatego go w kwietniu kupiłam
Jakieś takie dziwne te kwiaty ma ...
Ogród nad Rozlewiskiem 18:47, 07 cze 2013

Do góry
Witaj Tess .Dawno nie byłam u Ciebie Rozlewisko urocze a zdjecia uchwycone ;Nie malowałam do tej pory nic od zimy bo mnie nie było ale pamiętam jak namaluję to napiszę Ci Pozdrawiam
Ogródek na trzy lata 11:49, 07 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Jak pięknie.
Ewo, doczytalam, że trzy lata się już kończą. I Ogródek na trzy lata będzie już czyjś inny, a innego ogródka nie będzie...
Ale Ty zostań z nami, plisss. Nie trzeba mieć ogrodu, żeby tu być (chyba).

Choć rozumiem, że może być inaczej, bo masz rację, pisząc, że "Ogrodowisko to jest fajne miejsce ale raczej dla niepracujących zawodowo, albo pracujacych ale bezdzietny, albo mających starsze lub dorosłe dzieci, bo reszta to nie wiem jak znajduje na nie czas. Ja w każdym razie jakoś wątpię, żebym dużo znalazła."

Ps. Wiele razy byłam w tym wątku, i jakoś nie zakonotowałam, że ogródek był dwupoziomowy.

Nie no, Tess nie jest tak źle. Tylko na razie nie będzie. Za dwa trzy- lata założymy nowy ogród, już własny i na stałe.
Ten obecny jest dwupoziomowy, ale możliwe że tego wyższego poziomu nie pokazywałam, bo tam jest tylko warzywnik i piaskownica. Taka "część użytkowa".

Ja na pewno będę zaglądać na Ogrodowisko (w pracy w ramach kawowej przerwy ) tylko wątku już nie będzie. Przecież zaglądałam i wcześniej, jak jeszcze wątku nie miałam, głównie do działu "projektowanie ogrodów". To może tam wrócę. Tylko czasu już będę miała sporo mniej na to zaglądanie.
Dla odmiany czas na zmiany... 11:23, 07 cze 2013

Do góry

nl_kinia napisał(a)
Betka ścieżka doskonale Ci się wpasowywuje w "trumienki"! Masz oko dziewczyno!
już nie wspominając o doskonałej ręce - warzywa takie, jakie u mnie będą chyba za m-c dopiero

hej Kinia...ścieżkę dziś odczuwam na własnej skórze...łapki bolą..pozdr

MilenaP napisał(a)
U mnie 14 stopni i buro i ponuro. Rano była duża mgła, w nocy padało i teraz też deszcz wisi w powietrzu Już tak chciałabym poczuć na sobie ciepłe promyki. Dziś rano włączaliśmy ogrzewanie w samochodzie Mam nadzieję, że chociaż u Ciebie jest lepiej. Moja siostra jest od niedzieli z dziećmi ze swojej szkoły i swoimi prywatnymi na zielonej szkole nad morzem i mówią, że pogoda nienajgorsza. Buziaki

kurcze...jak zimno u Was...u nas słońce...choć temeratury narazie zachowawcze...buziaki

Tess napisał(a)
Łał, Beatko, ależ cudnaśna ścieżka! Angielsko się robi, bez dwóch zdań.
Ależ działasz! Gratki dla eMa, jeśli to on jest wykonawcą.

Hej Teresko...mówisz, że angielsko się robi...to mnie cieszy..gratki przekaże i eMowi i Bratu...sobie również mogę w pewnym sensie pogratulować...kilka przęseł wspólnie z M nabijałam sztachetkai...właściwie tylko przytrzymywałam...ale bezemnie by sobie nie poradził
buziaki Kochana
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:09, 07 cze 2013

Do góry
...zgadzam się z Tess
Buziaki zostawiam...
Kolorowy ogród na piasku 23:49, 06 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Vivo, bardzo się cieszę, że znowu jesteś z nami
Brakowało mi Twoich rad i pięknych zakątków i kfiatków.

Witaj Tessi
Zakątki i kątki jeszcze będą a tymczasem dla Ciebie najdelikatniejsza z moich piwonii, jej płatki pięknie falują na wietrze

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 22:19, 06 cze 2013

Do góry
Oooooooooooooo, ale busz!
A myszki masz super dorodne, moje mniejsze. Ale i tak się cieszę, że przeżyły.

Ubawiłam się tekstem, że być na ogrodowisku i nie widzieć tego ogrodu... Boskie!
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:18, 06 cze 2013

Do góry
Iza, jak Twoje dalie? Wsadzasz je do gruntu, czy nadal w donicach?
Pokażesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies