Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 11:43, 07 cze 2013

madzielena napisał(a)
Fajne są takie dziewuszki w wieku Twojej córci Sama mam w domu rezolutną 5/6-latkę ("mamo, można już mówić, że mam 6 lat" - to słowa mojej Marceli).

A może po powrocie do PL powiększysz grono ogrodników działkowych? Zawsze to jakiś kawałek ziemi do uprawiania

Fajne są, rzeczywiście. Dziewczynka to jednak zupełnie inna inszość niż chłopiec.

Akurat to grono powiększyłam już dobre kilka lat temu, ale w naszym przytpadku działka to nie to samo co ogród. Trzeba mieć albo bardzo blisko albo dużo czasu. W naszych ogrókach działkowych w W-wie królują emeryci - z oczywistego powodu, dopiero teraz mają czas je pięlegnować (choc niektórzy wcale nie mają blisko). Ja nie będę mogła tak często tam zaglądać.
ewalm 11:44, 07 cze 2013

Aniu, Bajszo - dziękuję i ja też pozdrawiam
ewalm 11:49, 07 cze 2013

Tess napisał(a)

Jak pięknie.
Ewo, doczytalam, że trzy lata się już kończą. I Ogródek na trzy lata będzie już czyjś inny, a innego ogródka nie będzie...
Ale Ty zostań z nami, plisss. Nie trzeba mieć ogrodu, żeby tu być (chyba).

Choć rozumiem, że może być inaczej, bo masz rację, pisząc, że "Ogrodowisko to jest fajne miejsce ale raczej dla niepracujących zawodowo, albo pracujacych ale bezdzietny, albo mających starsze lub dorosłe dzieci, bo reszta to nie wiem jak znajduje na nie czas. Ja w każdym razie jakoś wątpię, żebym dużo znalazła."

Ps. Wiele razy byłam w tym wątku, i jakoś nie zakonotowałam, że ogródek był dwupoziomowy.

Nie no, Tess nie jest tak źle. Tylko na razie nie będzie. Za dwa trzy- lata założymy nowy ogród, już własny i na stałe.
Ten obecny jest dwupoziomowy, ale możliwe że tego wyższego poziomu nie pokazywałam, bo tam jest tylko warzywnik i piaskownica. Taka "część użytkowa".

Ja na pewno będę zaglądać na Ogrodowisko (w pracy w ramach kawowej przerwy ) tylko wątku już nie będzie. Przecież zaglądałam i wcześniej, jak jeszcze wątku nie miałam, głównie do działu "projektowanie ogrodów". To może tam wrócę. Tylko czasu już będę miała sporo mniej na to zaglądanie.
monteverde 12:26, 07 cze 2013

Ewa założysz nowy wątek z nowym ogrodem, miłego pakowania
Juzia 12:58, 07 cze 2013

monteverde napisał(a)
Ewa założysz nowy wątek z nowym ogrodem, miłego pakowania

Oby szybko!
agata_chrosc... 21:16, 07 cze 2013

Ewa jak u Was? Bo u mnie teraz dla odmiany lato! Gorąc taki, ze bez parasola nie da sie na tarasie wysiedzieć!
ewalm 23:53, 07 cze 2013

Aniu - no dziekuję, nie bardzo lubię się pakować, ale przeprowadzka to co innego. Trochę mi będzie Palatynatu brakować. Do nowego ogrodu jeszcze troszkę, na razie zajmę się działką.

Justynko - a czemu szybko?

U nas Agato pięknie i słonecznie jest od kilku dni. W domu za to nieodmiennie zimno ale wychodząc na dwór zdejmuję sweter Od razu bardziej chce się żyć i nawet mój wrodzony smutek nie wytrzymuje konkurencji ze słońcem i jakby przygasa I dobrze.

A w niedzielę ma padać na 98 %
Juzia 09:05, 08 cze 2013

Jak to czemu szybko?
Bo ja niecierpliwa jestem

A na poważnie to liczę, że wyniosę coś dobrego z Twego ogrodu

Przetacznik 09:35, 08 cze 2013

wrodzony smutek... to mnie zaskoczyło... pamiętam jak miałam występować z mikrofonem! w podstawówce w piosence, bardzo mi zależało, ale nauczycielka zastąpiła mnie dziwczynką o weselszym głosie. Jest coś takiego - wrodzony spokój, nostalgia, introwertyzm, tak różna od beztroski i spontaniczności, wylewności, ale wolę to pierwsze ; )
ewalm 16:49, 08 cze 2013

Juzia_G napisał(a)
Jak to czemu szybko?
Bo ja niecierpliwa jestem

A na poważnie to liczę, że wyniosę coś dobrego z Twego ogrodu

a co konkretnie zamierzasz nam wynieść ???

A poważnie mówiąc to chyba nie bardzo Justynko, bo Ty masz, tak mi się wydaje, inne upodobania ogrodowe, niż ja. A jeszcze nie wiadomo czy Mąż się nie wtrąci i trzeba będzie uwzględnić w planach jego zamiłowanie do porządeczku. Mam na myśli swojego Męża.

"Porządek, porządek, to wróg zwierządek".
To cytat z Pana Kuleczki, kto ma dzieci mniej więcej 10-letnie powinien kojarzyć. Przyszło mi do głowy, że ma to powiedzenie także ogrodowe znaczenie, aczkolwiek w "Panu Kuleczce" chodziło o sprzątanie pokoju.