Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ana_art 22:52, 06 cze 2013

alllle lawenda!!!!! a lubczyk wysiewasz czy z sadzonek?
Konstancja30 22:55, 06 cze 2013

ana_art napisał(a)
alllle lawenda!!!!! a lubczyk wysiewasz czy z sadzonek?

raz wysiałam ... potem jakoś został jeden krzaczek a teraz jest model wielkości krzaka porzeczki ... dużej porzeczki ...

poza rosołkiem i pomidorową Gesslerowej robię z niego pesto ... pyszota do makaronu ...
Mala_Mi 00:01, 07 cze 2013

Daj przepis na pyszotę do makaraonu. Z lubczykiem, bo mi drań rośnie i trza go konsumować M zaczyna jeść nie tylko mięsko Ale jak proste to i nieskomplikowane, bo jak skomplikowane to szkoda czasu na pisanie ..

Jak odpowiedni krzak piwonii się posadzi to kwitnie, i nie za głęboko..... Mam rekordzistki przesadzane kilka razy i zawsze kwitły, w tym roku przesadzałam i jedna nie zakwitnie i źle posadziłam zeszłoroczną zdobyczną.... Jak kupowałam małe kłącza co to miały być wielkie to czekałam 4 lata na kfiotka... i wyszedł w innym kolorze .... U pań na bazarku najlepiej kupować.. wszystkie z bazarku kwitną od pierwszego sezonu, od mojej mamy tez kwitną od pierwszego sezonu.. już 4 lata.. biała w tym roku deszcz załatwił i kfiotki pogniły od nadmiaru wody Ale jak przestanie padać.. o ile przestanie.. bo na razie nie che... to reszta powinna kwitnąć
A teraz idę spać i nawet literówek nie poprawiam.
beta 09:14, 07 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)
i największy dylemat ... pień ...

obrósł rojnikami jak na złość tak ślicznie, że nie mam sumienia go usuwać ... tylko gdy był w płytach nie miało to takiego znaczenia dla powierzchni tarasu ... teraz bendom wymarzone dechy ... coś we mnie jest za tym aby ten pień zostawić ... nawet coś w żonie takiego jest ...

co robić ... ??? ... jak żyć ??? z pniem czy bez pnia w tarasie ???

piękny ten pień...tzn. pięknie wygląda...ja bym go zostawiała...widzę, że lawenda szaleje...a naparstnice jaki kolor?...bardzo się im ostatnio przyglądam...strasznie mi się podobająna przyszły sezon chyba sobie sprezentuje...z nasion wysiewałaś?

pozdrawiam Konstancjo
Joaska 10:52, 07 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

piękna w rzeczy samej ...

Asia a jak ja ciem poznam w tym agro ??? ... właśnie mnie olśniło ... ...

Coś wymyślę żeby ogrodowiskowo było, nie wiem może jakiś kwiat we włosach
Joaska 10:55, 07 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Chialam Cię poinformować, że na 99% masz lawendę szerokolistną zdjęcia z ubiegłego roku na to wskazują Dbaj o nią

Ale będzie czadowo kwitnąć

Madżenko to może ja też tą szerokolistną mam bo z tego samego OBI co Iza mam lawendę
Madzenka 19:51, 07 cze 2013

Neuron mi mówi, że Iza kjuby w przedogródku sadzi
Konstancja30 20:56, 07 cze 2013

w myślach tak ... i to niezłe jest ... wiem ... wiem jak - to oczywiste ... co gdzie ... i nagle jak mam na papier przenieść pustka ... też tak miałyście ??? ...

muszę plan wreszcie w jakiejś mało wstydliwej postaci maznąć bo obecne bohomazy nie do upublicznienia jak na sprawnie siem posługującą programem graficznym osobę ))) ...

od dwóch dni próbujemy zainstalować krawężniki przy chodniku ... prowadzimy nierówną walkę z matką mokrą naturą ... tzn żon walczy z krawężnikami ja poruszam się z kubkiem kawusi w promieniu 2 metrów (licząc na to, że nie dorzuci w afekcie) i nadaję podobno na męczącej częstotliwości o tym co tu ... posadzimy ... założę się, że choć od kilku dni monotematyczna jestem do bólu ... żon postawiony pod murem nie wymieniłby jednej marnej koncepcji ... a zapewniam, że przedstawiłam wiele ...

ten pierwszy kjub ma już krawężniki i swoją różę na górze i zgraną kompanię na dół ...

wczoraj korzystając z jednego popołudnia bez deszczu coś tam zrobiłam na rabacie leśnej powiedzmy tak o niej ... naparstnice są koloru śmietanki z bordo kropkami .... bardzo chcą się rozwinąć a tu słoneczka brak i ciapie ... już widzę, ze pozostaną moją chorobą ... choć wczoraj po oberwaniu masy liści od ziemi nagle zesztywniałam w niemym przerażeniu spekulując czy rwąc te liście nie padnę trupem zatruta ich sokami ... żyję ...

a jutro ... haaaaaaaaaaa ... jutro przyjadą dechy na taras !!!

żyję w symbiozie z piachem ... najwyższa pora rzucić to ... i dechy powitam na klęcząco chyba i z bukietem bezpąkowych piwonii ... no ... nasza stara piwonia strzeliła sobie w tym roku pączki wielkości łepka od szpilki ... taka fanaberia

przyjazd dech nie oznacza realizacji tarasu ... niestety ... ale bliżej niż dalej ...

dziefczyny to nie będzie szybkie przeobrażenie ... robotników jest dwóch z czego jeden lata z kubkiem
Mala_Mi 21:06, 07 cze 2013

Ja dziś też dzień z przygodami... i jak to się skończyło.. u mnie
Tess 21:09, 07 cze 2013

Iza, jesteś boska!
"...poruszam się z kubkiem kawusi w promieniu 2 metrów (licząc na to, że nie dorzuci w afekcie)..."