Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spełnione marzenia 12:10, 01 lut 2021

Do góry
A dzisiaj kilka zdjęć z zimy w naszym ogródeczku. To pierwsza zima z prawie skończonymi rabatkami więc cieszy bardzo.
Ogród bez reguł 12:09, 01 lut 2021

Do góry
Ogród bez reguł 12:08, 01 lut 2021

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:06, 01 lut 2021

Do góry
Agania napisał(a)

My czekamy na drugą wnusię, a ja szykuję małej wyprawkę

Wydziergałam kocyś

Czytam dobrą nowinę o drugiej wnusi gratuluję.
Czy Ty to sama wszystko szyłaś i dziergałaś?
Ogród bez reguł 11:59, 01 lut 2021

Do góry
Oj, od rana szwankuje internet, dopiero teraz jakoś działa. Czyżby mróz...?

W sobotę odwiedziłam Szklarską Porębę . Niestety, chmury i mgły zakryły góry, więc mam tylko kilka zdjęć... śniegu
I sopli - nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałam taaakie sople

Ogród z widokiem na jezioro 11:49, 01 lut 2021

Do góry
yolka napisał(a)
31 stycznia 2021 r.

Przepiękne widoki masz Jola o każdej porze roku na jezioro. Takie sąsiedztwa szczerze zazdroszczę
Na tej pierwszej fotce patrząc na telefonie myślałam, że to widać głowy morsujących
Mirkowy ogród (początki) 11:37, 01 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)
U mnie było -12, o 9 już -8, a teraz -4, boska pogoda
Też mam takie łany rudbekii mimo iż dużo wywalam. Ale bordowa mi zginęła.

U mnie rano mroźno aż mi auto zamarzło drzwi nie mogłam otworzyć i em przez bagażnik wchodził
Rudbekia u mnie ta Scherry po dwóch latach też zaginęła. Już mi się nie bardzo chce wysiewam nasiona nie mam czasu.
Teraz to selekcja jak nie rośnie to nie . Mam sprawdzone rośliny które u mnie chcą rosnąć
Np. te

Oby mi nie zmarzły w garażu.
Mirkowy ogród (początki) 11:30, 01 lut 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Porównania lubię oglądać, ale przyszło mi na myśl, że sporo będziesz miała cięcia

U mnie zimno, ale słonecznie

Fajne są porównania też je lubię
Cięcia sporo mam ale rozkładam sobie w czasie i daję radę
Czekam na porównania u ciebie Mirelko
Jeżyk dla ciebie
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:02, 01 lut 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dorotka

Przyszłam co dopiero ze spaceru ledwo dysze. Już dzień o godzinę dłuższy.
Piękna pogoda więc dobrze się chodziło oo zmarzniętym śniegu. U nas też dosypalo. Śnieg bardzo drobny więc na 1,5 dnia opadów napadało ok 10 cm

Zaraz jadę do Wawy czekamy aby w kominku się wypaliło. Na wsi teraz -8 więc do rana będzie więcej.

Róża przepiękna. Zamówiła u Ćwieka Kiss my i jakies tam jeszcze. Będę w tym roku szczepiła bo mam kilka takich które bym chciała rozmnożyć a kosztują sporo np Madam Amisedte.
Ja robię krótkie spacery, bo z chodzeniem co raz słabiej, a i tak wracam zmęczona, ale wiem jak ważne jest dotlenianie się na świeżym powietrzu. U nas mocno sypnęło śniegiem, mąż już 2 x odśnieżał podwórko. Wczoraj miałam wnuków i zrobiliśmy z tym starczym bitwę na śnieżki. Radość, śmiech i piski towarzyszyły zabawie, a jeszcze czekał go kulig i ognisko.
Róże mocno zdrożały, przeglądałam oferty i trochę zaskoczyły mnie ceny. Gdyby tak gazetowe rozmnażanie róż się powiodło dało by to spore możliwości na posiadanie nowych róż.

Ogród do odnowy 10:53, 01 lut 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
-15C ponownie mrozy przypełzły... i słońce wyszło. Ptakom ciężej, nie dość, że mróz to śnieg poprzykrywał dużo jedzonka

Co one jedza takiego żółtego ?

Chyba pod śniegiem nie jest mocno zamarznięta ziemia jeżeli krety dają rade
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:52, 01 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ale to cudne!!!
I ja, muszę przyznać, po erze czerni, odkrywam kolory i to jest bardzo odświeżające i daje dużo radości.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:51, 01 lut 2021

Do góry
yolka napisał(a)
Zima piękna w ogrodzie i w lesie. Dawno takiej śnieżnej nie było
Dziękuję co dzień zachwycam się tymi zimowymi widokami.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:49, 01 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Masz blisko las, super miejsce na spacery.
Ach te róże, już by się chciało powąchać. Szkoda, że nie mamy klimatu , jak w Kalifornii
Ja lubię jak jest lato, bo ja ciepłolubna jestem, ale lubię też śnieżne widoki.

Do zapachu kwiatów już tęsknię, od 3 dni siedzę w ogrodzie Vivy i wspominam jej cudowny raj na ziemi. Tak sobie pomyślałam, że gdyby każdy kto do mnie zagląda poszedł też do jej wątku i sprowokował ją do powrotu to może pojawiły by się nowe fotki z tego miejsca. Na pokuszenie wkleję link do ogrodu Helenki.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1525-kolorowy-ogrod-na-piasku?page=475

Tyle śniegu to już z 10 lat nie było.

Kolorowy ogród na piasku 10:36, 01 lut 2021

Do góry
viva napisał(a)

Dorotko, to brak czasu. Może teraz uda mi się na dłużej pobyć.
Moja Laguna jest po przejściach, musieliśmy ja przyciąć, ale już się odradza.
Nie wiem jak będzie po deszczach, teraz wygląda obiecująco

Trzeci dzień spędzam w Twoim ogrodzie, przyglądam się różanym kompozycjom, porównuję róże, które kupiłam pod Twoim wpływem. Bardzo mi brakuje pięknych widoków z Waszego ogrodu.
Napisz Helenko, czy wszystko w porządku, czy jesteście zdrowi i pokaż nową porcję zdjęć z Waszego cudownego raju. W ubiegłym roku mało bywałaś na forum, ale teraz jest zima i bardzo proszę o zdjęcia najlepiej z całego sezonu ogrodowego. Na pewno wiele osób ucieszyło by się z Twojego powrotu.
Tu wstawiłaś różyczkę tak piękną, że tez chciałabym ją mieć, gdybyś mogła napisz jej nazwę i jak u Ciebie rośnie, czy zdrowa, czy powtarza kwitnienie, jak duży krzak ma ta piękna róża.

Pozdrawiam Was
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 09:58, 01 lut 2021

Do góry
Darcia właśnie Rhapsody ładnie by dała radę w miejscu gdzie chcę ją posadzić - strona zachodnia. Przeczytałam, że można ją prowadzić jako pnącą, albo zwykły krzew. Tylko mam dwa dylematy: jakoś tak nie bardzo lubię róże, które nie mają pełnych kwiatów, nie mam takiej, może by dobrze jednak było wypróbować ; a drugi dylemat będzie kolorystycznie się zlewała z powojnikiem, a może to dobrze, chwilę będą razem kwitły, powojnik przekwitnie, róża zostanie

W pobliżu mam do dokończenia niewielką rabatę. Mąż chce dosadzić rododendrony. Może namówię go na fioletowe kolory to by wszystko się ładnie zgrało

To są te powojniki. Czytałam o cięciu powojników, że zależy od odmiany, a ja nie wiem jaka odmiana tych moich i czy je ciąć nisko, średnio czy wcale?

Ogrodowe wariacje 09:58, 01 lut 2021

Do góry
Odpisałam

Faktycznie będzie się działo Woda przy lustrze i jeszcze planowanych tam małych klonach palmowych to byłoby dopiero cudnie musiałoby być to coś nowoczesnego, to jest to miejsce, oczywiście do powiększenia. Cała ta rabata jest już przygotowana na poszerzenie. Pomiędzy drzewami jest zwykły mur sąsiada, jak po bokach tuje urosną to zostanie taka luka i właśnie dlatego warto ją ładnie zaaranżować. To jest widok z tarasu i jadalni

Zieleń, drewno i antracyt 09:43, 01 lut 2021

Do góry
Sąsiadki wyszły na śniadanie

Naliczyłam ponad 40 sztuk. Na zdjęciu niewiele widać, muszę w końcu aparat sobie kupić...
Mazurskie klimaty Małgorzaty 09:37, 01 lut 2021

Do góry
Mazurskie klimaty Małgorzaty 09:33, 01 lut 2021

Do góry
Przerwa na kawę... 09:17, 01 lut 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies