Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:23, 31 sty 2021

Do góry
April podbija las... 10:16, 31 sty 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O tak tak chodziło mi o te Vertigo. Pamiętam Jolu . że miałaś je piękne i okazałe. A przypomnij mi gdzie je kupujesz.?
Ja ich u siebie nie spotkałam. Chyba muszę je gdzieś internetowo zamówić. Ja też mam już ląsek .Ale dalej. I dużo pustej przestrzeni jeszcze.

Aniu Vertigo kupuję u Kalisiaka w Kobyłce. Mają sklep internetowy. Te trawy pojawiają się zwykle początkiem maja.

Widziałam twój nowy "kawałek" dokupiony. Teraz to się narobisz Ale fajnie że jest staw, to daje dużo możliwości.
Poza tym wiesz że uwielbiam twoje zdjęcia. Może mało piszę ale zawsze muszę zajrzeć co nowego upolowałaś swoim aparatem

April podbija las... 10:09, 31 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Cieszę się że nie zawiodłam Choć jak wiele osób, mam rabaty wstydu, które jeszcze skrzętnie omijam. Są takie które jeszcze tworzę albo takie które wymagają totalnych przeróbek bo się po prostu nie udały.

Każdy chyba ma taką rabatę. U mnie 1 od 2011 poprawiana i nadal nie to
April podbija las... 10:07, 31 sty 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
Patrzę...nowy wątek...wchodzę cichutko ma tzw. początki...a tu cudowności
I na powitanie dawaj dupsko, będą klapsy...jak można było tak długo trzymać piękny ogród pod pierzyną? My tu nieporadnie pokazujemy swoje zielone światy od raczkowania, a Twój nadaje się ze swoja urodą na wybieg po czerwonym dywanie... Jest cudownie...zaznaczam i rozsiadam się na tym uroczym tarasie... Witaj wśród nas...też mam piasek pod stopami

he, he, he Bić się nie dam Mogę najwyżej pokazać jeszcze więcej zdjęć. Dzięki za uznanie. Lenistwo mną powodowało. To jednak ciężka praca utrzymywać wątek. No i kiepski ze mnie fotograf. Zdjęcia robię na leniucha, telefonem.
Zapraszam na taras, eMuś zaraz poda kawkę i drinki. Widok z tarasu dopiero jest opracowywany więc trzeba będzie w zamian popracować głową
Na razie głównie pokazuję rabatę wzdłuż podjazdu, jedyną słoneczną. I trochę z boku domu, półcienista rabata z różami.

April podbija las... 09:59, 31 sty 2021

Do góry
m_gocha napisał(a)
Pamiętam ochy i achy nad Twoim ogrodem w wątku Izy
Teraz już wiem, że ochy i achy były uzasadnione.

Cieszę się że nie zawiodłam Choć jak wiele osób, mam rabaty wstydu, które jeszcze skrzętnie omijam. Są takie które jeszcze tworzę albo takie które wymagają totalnych przeróbek bo się po prostu nie udały.

April podbija las... 09:54, 31 sty 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
I ja przybiegłam się przywitać i pooglądać cudowny leśny ogród nie będę cytować zdjęć bo bym chyba musiała wszystko zacytować, bardzo mi się u Ciebie podoba tarasik bajka, kociaki cudne, a rabaty wypełnione po brzegi rewelacyjnie, klimatyczne miejsce stworzyłaś pozdrawiam

Bardzo motywują takie wpisy do dalszych wysiłków Dziękuję za ciepłe słowa.
Zerknęłam na szybko i kojarzę twój ogród choć dawno w nim nie byłam. Świetnie wypełniasz rabaty, bardzo mi się podoba i zwiewność i kolorystyka. Muszę sobie koniecznie odświeżyć twój wątek

Bylinowa łąka 09:50, 31 sty 2021

Do góry
Dziś jest pięknie. Świeci słońce, lekki mrozik, za chwilę wychodzimy poszaleć.

Bylinowa łąka 09:48, 31 sty 2021

Do góry
Tydzień później. Śnieg mokry, a jak wyjeżdżaliśmy, to już go prawie nie było.

Wczoraj za to ulepiliśmy bałwankę. Zjeżdżać się nie dało, bo śnieg był za mokry, a trasa nie ubita jeszcze.

April podbija las... 09:46, 31 sty 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
zachwycam sie nadal

Cieszę się że ci się dalej podoba. Jeszcze mam sporo fotek

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:43, 31 sty 2021

Do góry
sypnelo sniegiem wiec polecialam zrobic oczarowi sniegowe fotki

April podbija las... 09:42, 31 sty 2021

Do góry
cyma2704 napisał(a)
Aprilku jednak Cię odnalazłam. Drewniany taras i pomost piękny. Uwielbiam Twój ogród i będę stałym gościem. Z drinkami nie musisz do mnie biegać.

Soniu, co za niespodzianka. Po tylu latach. Jak Ty mnie znalazłaś? Ja na dłuższy czas się wyłączyłam. Jakoś mnie to wszystko zmęczyło, atmosfera zrobiła się gęsta. Ja tak nie lubię. Dlatego obserwowałam wiele ciekawych miejsc ale poza tym się wycofałam. Potem jakoś tak wyszło że zaprzyjaźniłam się z kilkoma dziewczynami, złapałam oddech i tak to się skończyło że od kilku dni mam wątek.
Też planujesz tu założyć? Do poprzedniego forum to nawet nie pamiętam dostępu, od lat nie zaglądałam.
Ciekawa jestem co tam u Ciebie się zmieniło?

Bylinowa łąka 09:37, 31 sty 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Fajne grzybki

Pięknie wyglądają Twoje trawy

Teraz jak nie robię prawie nic, to spacerujemy sobie po okolicy. Jest tu wiele urokliwych miejsc.
Traw chcę mieć jeszcze więcej. Fajnie oddzielają różne byliny, które niekoniecznie pasują koło siebie. Mam w rozsadniku siewki rosplenic od Ani Małej Mi i akurat będą już do wsadzenia.
agapant napisał(a)
Twoja łąka jakby przypudrowana.
Jakie piękne masz tło dla swojego ogrodu, ja o takim mogę tylko pomarzyć, z każdej strony bardzo blisko dom. Pozdrawiam.

Agnieszko położenie działki ma swoje plusy i minusy. Teraz śniegu dosypało. Ostatnio się śmieliśmy, że idziemy do domku jak do schroniska w górach. W plecakach prowiant na dwa dni.
Milka napisał(a)
Narecznica moja ulubiona. U mnie też się trzyma, dopiero wiosną brązowieje i nowe listki puszcza

Bardzo fajna jest. Czy ona puszcza rozłogi? A rozmnażałaś ją kiedyś przez podział?

anabuko1 napisał(a)
Te zimowe zdjęcia bardzo są urokliwe .A teraz też masz białego sporo ??
w końcu mamy zimę i ze śniegiem i z mrozem
Trawy urokliwe. Paprotki też

Aniu od mojego ostatniego wpisu śniegu nasypało, potem stopniał, a teraz jest nowa dostawa.
Dziś słoneczko świeci, więc idziemy niedługo zjeżdżać z górki.

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Gosiu

Nie widzę u ciebie świeżego śniegu. Pewnie nie jeździsz na działkę.

Pozdrawiam

Elu na działkę jeżdżę. Domek ocieplony i na zimno nie narzekam. A czuję się jak na wakacjach. A śnieg akurat spadł w nocy z niedzieli na poniedziałek, tuż po naszym powrocie do miasta. Potem stopniał, a teraz znowu natura uzupełniła swoje zapasy.

Dawno nie zamieszczałam aktualnych zdjęć. Te nie są jeszcze bardzo aktualne, ale w kolejności chronologicznej było tak.

Pies też szczęśliwy.

Mały podmiejski 09:35, 31 sty 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

Jeszcze taka opcja przyszła mi do głowy z przedłużeniem do drugiego punktu widokowego na dom lub tu miejsce na ściankę wodną.

Ten plan jest super
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:26, 31 sty 2021

Do góry
Ogrod lśni, ale przez szubę ciężko robic zdjecia
Zimno ...brr
Ale może tez na spacerek się skuszę

Mały podmiejski 09:18, 31 sty 2021

Do góry
Ten ostatni plan fajny. Ja jeszcze coś takiego wymyśliłam. Rogi rabat mogą być ścięte pod skosem - z doświadczenia wiem że przy ścieżce metrowej ciężko chodzić dlatego od domu i na głównej ścieżce widokowej proponuję 1,5 metra. Z prawej chciałaś ławkę na to potrzeba tylko 1x2 metry placyk dodany do ścieżki. Na środku ścieżki dodałam placyk na jakiś smaczek ogrodowy np. fontannę, może być to zagłębie w kostce z takimi gejzerami lub coś wyższego, rzeźba, donica z pięknym topiarem. Z drugiej strony jest placyk na leżaki choć przy takim dużym tarasie myślę że jest on zbędny. Zrobiłabym tam odbicie strony prawej z ławką lub huśtawką, jakimś siedziskiem. Jak placyk potrzebny to większy, połączony ze ścieżką do furtki bo jak postawisz leżak czy leżankę na 2,5 metrach to komunikacji nie będzie. Mam koło na ognisko 2,8 metra i tam 2 leżaki wchodzą na ścisk. Mam trawę wkoło to mi to nie przeszkadza ale ty chcesz rabaty. Będzie ciasno. Twoja przestrzeń do zagospodarowania to mniej więcej tyle ile ja mam z boku działki. Mam więc realny punkt odniesienia.

Jeszcze taka opcja przyszła mi do głowy z przedłużeniem do drugiego punktu widokowego na dom lub tu miejsce na ściankę wodną. Do zrównoważenia bryły budynku potrzebujesz wyższych drzew. Dałabym na środku 4 graby, zwykłe, można je pięknie formować i w zimę trzymają liście. A w rogach coś bardziej delikatnego, mogą być brzozy. Lub wszystkie drzewa takie same.

Chodnik przy tarasie można zlikwidować ale to trochę zależy od komunikacji
Liliowo i kolorowo:) 08:39, 31 sty 2021

Do góry
Kasiek napisał(a)

Danusiu, podpowiedz prosze nazwe tej hortki

Kasiu za floksami magical candle a ta po prawej to Vanilka one są dopiero w rozkwicie bo nabierają masy. Pozdrawiam, miło, że pamiętacie, mam nadzieję, że w marcu już wróce na "O"
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:56, 31 sty 2021

Do góry
Milka napisał(a)
U nas też biało i tez ma być -10, zatem fajnie że rośliny okryte

No wladnie cieszy mnie to
Kołderka jak nigdy
Zwykle było bezsnieznie i ziemia wysuszona i zmarznięta na kamien

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:15, 31 sty 2021

Do góry

Lawsony porosły bluszczem
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:14, 31 sty 2021

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:13, 31 sty 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies