Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:41, 25 lut 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Wiesz co....
no co tu będę się rozwodzić....
piękny ten Twój ogród!
wizytówka super, dopiero zauważyłam, że lato dodałas

Aniu potrzebuję trawy do cienia, jakieś wysokie i ładne oczywiście
znasz?
nie wiem czy Ci pomogę bo ja mam wszystkie trawy w słońcu, nie wiem jak się zachowują w cieniu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:38, 25 lut 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
Co 70cm dobrze wiedzieć. Mam zamiar posadzić troszkę hortensji, bo są cudowne. Na razie mam tylko jedną annabelle, ale nie jest taka ładna jak twoje. U ciebie są takie gęste, a moja annabelle taka rzadzinka jakaś. Ale ja jej nigdy nie cięłam, bo nie wiedziałam, a w tym roku ją podetnę. Możesz mi podpowiedzieć ile kwaśnej ziemi pod każdą roślinkę dałaś i czy samą kwaśną, czy mieszałaś ją z tą co miałaś w ogrodzie? Udzielisz mi jakiś rad co zrobić, żeby były takie piękne jak u ciebie? Z tego co widzę, to u ciebie rosną w pełnym słoneczku i nie bardzo im to przeszkadza. Pozdrawiam.
na anabellach się nie znam bo nie mam ale o ile dobrze pamiętam dziewczyny pisały by ją ciąć nad trzecim oczkiem. Jak sadziłam hortensje to jakoś szczególnie nie odmierzałam ziemi, raczej 'na oko' dawałam w dołek. Hortensje lubią wodę, jak mają odpowiednią ilość to nadmiar słońca nie jest im taki straszny. Trzeba też pamiętać o nawożeniu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:30, 25 lut 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)
Anetko a czy w ubiegłym roku podlewałaś bukszpany siarczanem potasu? tak mi sie wydaje że gdzieś u kogoś tak pisałaś. Mi kilka krzaczków zbrązowiało i tak dumam czy podlewać tym siarczanem czy sypać nawóz wieloskładnikowy?
jak myślisz?
miałam według wskazówek używać siarczanu potasu, ale nigdzie u mnie nie było więc kupiłam taki w którym było jak największa ilość potasu, ale w składzie było też coś innego
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:04, 25 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
to był nawóz bodajże 3 czy 4 składnikowy, gdzie potasu było najwięcej. Na wiosne kupowalam też nawoz dedykowany dla bukszpanów w lidlu być może w tym roku też będzie

muszę przypilnować tematu
uwielbiam bukszpany i chciałbym, żeby wyglądały super
Aneczkowe marzenia 11:53, 25 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
hortensje w szpalerach mam sadzone zgodnie z projektem co 70cm
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:11, 25 lut 2014

Do góry
słońce widze, słońe doczekałaś się
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:03, 25 lut 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

oki to już jest spora podpowiedź bo ja myślałam, że to ma być sam azot bez dodatków - a teraz już wiem, że się myliłam
to był nawóz bodajże 3 czy 4 składnikowy, gdzie potasu było najwięcej. Na wiosne kupowalam też nawoz dedykowany dla bukszpanów w lidlu być może w tym roku też będzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:01, 25 lut 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
Aniu masz taki ogrom hortensji że szok. Pięknie wyglądają w takich grupach, efekt jest powalający. W jakiej odległości je sadziłaś?
Może zostały ci jeszcze patyczki po cięciu Vanille fraise?
a dziękuję hortensje w szpalerach mam sadzone zgodnie z projektem co 70cm Vanilek już nie mam, wbrew pozorom dużo ich nie było bo wysoko przyciełam, może za wysoko (?)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 25 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
w tej chwili to wydaje mi się że jednak jeszcze przy wcześnie bo one również zawierają odrobinę azotu, nie pamiętam jaki to był dokładnie nawóz, ale w ogrodniczym wybrałam taki z największą ilością potasu (wiem że był w brzydkim worku),

oki to już jest spora podpowiedź bo ja myślałam, że to ma być sam azot bez dodatków - a teraz już wiem, że się myliłam
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:28, 25 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
graby szybko rosną

A dzień dobry!
Już nie śpisz?
Ja w pracy i zamiast pracować siedzę na forum
Zaraz mnie szefowa "zczyści"

Wiem, że w miarę szybko rosną, ale jakieś min. 5 lat chyba trzeba, żeby ładnie się zagęścił i wyglądał jak powinien. A ile pracy trzeba włożyć...
Motam się straszliwie...
Z jednej baaaaardzo mi się podoba, z drugiej się obawiam, no i eM jeszcze zrzędzi!
Z tujek aureo.. byłby zielony i zimą i chyba szybciej uzyskałabym ścianę
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:16, 25 lut 2014

Do góry
graby szybko rosną
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:04, 24 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
co to za małe fioletowe kuleczki?

przegorzan pospolity.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:04, 24 lut 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
A szkodzą?ja tez sobie przed ogrodzeniem obcykałam szpaler hortensjowyale jak mają mi tam pieski kotki...to aksamitkównaciepam
a no nie wiem tak se dumam właśnie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:59, 24 lut 2014

Do góry
czy psi mocz może zaszkodzić hortensjom? tak se kminie ze szpalerem przed ogrodzeniem...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:56, 24 lut 2014

Do góry
co to za małe fioletowe kuleczki?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:31, 24 lut 2014

Do góry
oooo a ja chciałam Cię prosić o większą fotkę tego cuda z awatarka
Ogród Dominiki 22:25, 24 lut 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
I ja również
o ludu a wiesz że Alina nawet z tego samego dnia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 24 lut 2014

Do góry
Nula napisał(a)
Anetko czy te obcięte patyki z hortensji to trzeba wsadzić do ziemi w doniczce?Bo tak to chyba jeszcze za zimno?Sorki ale pierwszy słyszę,że tak można.Napisz jeszcze czy hortensje bordowe do vaniliae fraise? Dzięki
ja tak nie robiłam, ale wiem, że dziewczyny tak robią, bezpośrednio do ziemi (jeśli rozmarznięta), możesz dać chyba też do doniczek. Przebarwiona jesienią na bordowo to Vanilla
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 24 lut 2014

Do góry
Nula napisał(a)
Anetko czy te obcięte patyki z hortensji to trzeba wsadzić do ziemi w doniczce?Bo tak to chyba jeszcze za zimno?Sorki ale pierwszy słyszę,że tak można.Napisz jeszcze czy hortensje bordowe do vaniliae fraise? Dzięki
ja tak nie robiłam, ale wiem, że dziewczyny tak robią, bezpośrednio do ziemi (jeśli rozmarznięta), możesz dać chyba też do doniczek. Przebarwiona jesienią na bordowo to Vanilla
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 22:19, 24 lut 2014

Do góry
ja tam na winobluszczu się nie znam, ale jak miałam pomysła by mur przy biurze zasłonić to dziewczyny mi odradziły bo ciężki w utrzymaniu w ryzach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies