zebrinus nie jest taki gigantyczny, bardzo podobna trawa do zebrinusa to giraffe, w tym roku była wyższa ode mnie, w tym roku miała ok 2 m, a zebrinus ok 1,6
ach rozterki
według mnie lustro nie pasuje bo wydaje mi się, że ma być taką "tajemnicą' przykamuflowane jak tajemnicze przejście a tutaj byłoby podane jak kawa na ławie
na anabellach się nie znam bo nie mam ale o ile dobrze pamiętam dziewczyny pisały by ją ciąć nad trzecim oczkiem. Jak sadziłam hortensje to jakoś szczególnie nie odmierzałam ziemi, raczej 'na oko' dawałam w dołek. Hortensje lubią wodę, jak mają odpowiednią ilość to nadmiar słońca nie jest im taki straszny. Trzeba też pamiętać o nawożeniu.
miałam według wskazówek używać siarczanu potasu, ale nigdzie u mnie nie było więc kupiłam taki w którym było jak największa ilość potasu, ale w składzie było też coś innego
to był nawóz bodajże 3 czy 4 składnikowy, gdzie potasu było najwięcej. Na wiosne kupowalam też nawoz dedykowany dla bukszpanów w lidlu być może w tym roku też będzie
a dziękuję hortensje w szpalerach mam sadzone zgodnie z projektem co 70cm Vanilek już nie mam, wbrew pozorom dużo ich nie było bo wysoko przyciełam, może za wysoko (?)
A dzień dobry!
Już nie śpisz?
Ja w pracy i zamiast pracować siedzę na forum
Zaraz mnie szefowa "zczyści"
Wiem, że w miarę szybko rosną, ale jakieś min. 5 lat chyba trzeba, żeby ładnie się zagęścił i wyglądał jak powinien. A ile pracy trzeba włożyć...
Motam się straszliwie...
Z jednej baaaaardzo mi się podoba, z drugiej się obawiam, no i eM jeszcze zrzędzi!
Z tujek aureo.. byłby zielony i zimą i chyba szybciej uzyskałabym ścianę