Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Aneczkowe marzenia

Aneczkowe marzenia

malgorzata_s... 12:04, 22 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Mój starszy synuś torcik miał niedawno, dzisiaj dla córci, za tydzień dla najmłodszego synka, a za dwa dla kuzynki męża. Zatortuję się normalnie

U mnie dzisiaj paskudnie to przyszłam do ciebie na słonko Mnie też wszyscy w torty zawsze wrabiają Raz pokaż co potrafisz i przechlapane Buziaki zostawiam
Aneczka 11:53, 25 lut 2014

ana_art napisał(a)
hortensje w szpalerach mam sadzone zgodnie z projektem co 70cm
Aneczka 21:50, 25 lut 2014

ana_art napisał(a)
na anabellach się nie znam bo nie mam ale o ile dobrze pamiętam dziewczyny pisały by ją ciąć nad trzecim oczkiem. Jak sadziłam hortensje to jakoś szczególnie nie odmierzałam ziemi, raczej 'na oko' dawałam w dołek. Hortensje lubią wodę, jak mają odpowiednią ilość to nadmiar słońca nie jest im taki straszny. Trzeba też pamiętać o nawożeniu.

ana_art napisał(a)
mówią, że nad 2 lub 3 oczkiem, ale ja tne na oko te gałązki które są od przodu rabaty niżej, te z drugiego planu wyżej. Nie wiem czy pomogłam
TeresaSz 19:53, 26 lut 2014

Witam, przyszłam z rewizytą i bardzo mi się u Ciebie podoba Jeśli chodzi o moje anabelki to będzie ich trzeci sezon. W pierwszy nie miałam ani jednego kwiatka, jesienią nic nie przycinałam, w drugim tak jak na zdjęciu, kwitły jak szalone. Teraz mam zamiar ciachnąć je nad trzecim oczkiem, a wszystkie małe i wątłe gałęzie wyciąć. Co z tego wyniknie zobaczymy latem
Aneczka 23:30, 26 lut 2014

O MATKO Tereniu co ci się u mnie podoba, bo zabiłaś mnie tym stwierdzeniem?

Annabelle też przytnę w tym roku Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam
Aneczka 13:44, 27 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Jeśli chodzi o rh to robię dołek większy niż podwójna donica. Na jeden krzak zużywam 60-70 l kwaśnego torfu, do tego tyle samo ziemi ogrodowej. Dołek na głębokosc podwójnej doniczki ale szerokośc , myslę że koło o promieniu minimum 60cm.Pamiętaj nie dawaj w pierwszym roku zadnych nawozów a roślinę posadz na takim poziomie jak rosła w doniczce albo nieco wyżej absolutnie nie nizej bo bedzie chorowac. Korzenie rh bedą rosły tylko w kwaśnej ziemi dlatego robi się dużo na zapas ten dołek , jeśli tak nie zrobisz roślina nie bedzie miała sie gdzie rozrastac i bedzie chorowac.To chyba wszystko napisałam.
Bogdzia 17:46, 27 lut 2014

Aneczka napisał(a)

Miłego wieczoru.
Karina 02:29, 28 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Kochane a znacie może jakieś fajne centra ogrodnicze między Gorzowem a Zieloną Górą, bo ja mieszkam dokładnie po środku. Znam świetne centrum ogrodnicze przed Poznaniem - Jucca - ale tam mam ponad 100km. Chodzi mi o taki ogrodniczy, w którym dostanę takie roślinki jak hortensja vanilka, grandiflora, róża bonica i takie inne żelazne róże.
Ogrodnicze w koło mnie nie mają takich roślin, tylko takie "zwykłe". U nich róże nawet nie mają nazw, a ja nie mam pieniędzy na kupowanie w ciemno. Zależy mi na sprawdzonych roślinach, które znam dzięki wam.

Badylka hortensji Limelight dostanę na wiosnę od Sylwi , jeśli nie znajdę u nas liliowca Stella, to mogę się zgłosić do Bogdzi Ale nie wiem gdzie kupić pozostałe, bo u mnie takich pięknot nie ma Myślałam kupić te roślinki przez internet, ale jak już znalazłam hortensje, których szukam, to ta sama osoba nie miała róż które mnie interesują. A nie opłaca mi się płacić każdemu osobno za przesyłkę, to już lepiej zebrać się i pojechać do Poznania. Znacie może jakieś sprawdzone sklepy internetowe?

Cześć, powiem tak, w Naszym rejonie to chyba ciężko o jakieś ogrodnicze, zimozielone to może w Starym Dworze. Ja też często bywam w Jucce, chociaż kawałek drogi, ale tam przynajmniej jest wybór.
Pozdrawiam
Ivvvona 22:22, 28 lut 2014

Zaglądam i zostawiam pozdrowienia Powitałaś już wiosnę w ogródku?
Aneczka 08:37, 01 mar 2014

Masz rację Karino, u nas ciężko o jakieś ładne roślinki. Jeśli chodzi o Stary Dwór, to byłam tam zeszłego lata i powiem ci, że nie ciekawie. Roślinki były jakieś takie biedne, wymęczone, aż szkoda mi ich było, chociaż zimozielone nie były jeszcze takie złe.
Też doszłam do tego wniosku, że trzeba się przejechać do Jucca, bo tam są piękne roślinki. Róże zamówię przez neta, prawie wszystkie jakie szukam są w Rozaria.pl. Dziękuję za odwiedziny Pozdrawiam.
Iwonko od jakiegoś czasu wyglądają u mnie już żonkile i tulipanki, mam też dosłownie kilka przebiśniegów, ale przymrozki co noc jeszcze są.