Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:48, 30 sty 2021

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:47, 30 sty 2021

Do góry
Dziewczynki obudziłyście Panią Misoową ze snu to i fotki narobiła w śniegu brodząc

Cuuuudnie jest w ten śniegowy czas!!!

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:24, 30 sty 2021

Do góry
Cieszę się bo zapisałam młodą na jazdę konną. Ona cieszy się jeszcze bardziej

W ogródku emerytki 12:23, 30 sty 2021

Do góry
Zima nie odpuszcza, znów jesteśmy zasypani, a naprawa woliery i altanki stoi

Zieleń, drewno i antracyt 12:21, 30 sty 2021

Do góry
Właśnie rozmawiałam o tym z sąsiadem W zeszłym roku, też mieliśmy śnieg chyba przez 1 dzień.

Zaliczyłam godzinny spacer z rudzielcem, broda mu jeszcze w śniegu urosła

Na koniec rundkę po ogrodzie zrobiłam. Kawa od razu inaczej smakuje
Zasypało pobojowisko wokół domu, ale koparka się w kadr załapała Oczywiście nie mogłam ominąć oczaru
Pochwalę się na koniec "plecami" hamakowej Wymyśliłam sobie drewniane tło dla lilaków i bardzo jestem zadowolona z efektu

Jeszcze parę metrów do ułożenia zostało, a dalej, do kompostownika (kiedyś) posadzę fragment mieszanego, liściastego żywopłotu.
Ogród z zegarem 12:21, 30 sty 2021

Do góry
A jakby coś w tym stylu

Oczywiście to do dopasowania. Chodzi głównie o to by kształty pasowały. Kształt oczka nie pasuje do reszty w Twoim rysunku. Rozumiem, że nie można zmienić samego oczka, z resztą trochę dziwnie z okrągłym. Można więc otoczyć go dokoła, zatopić w nasadzeniach. Pomiędzy zrobić dodatkowe przejścia, ścieżki. Nie jestem dobra w projektach przestrzennych ale no tak mi się rzuciło w oczy
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:10, 30 sty 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudna zima. W tym roku jeszcze sporo jej doświadczymy. Bo do 20 lutegonam sporo pomrozi.
Te twoje storczyki to są naprawdę bardzo okazałe
Aniu u mnie kolejna dostawa śniegu, sypie od rana.
Moje storczyki od dwóch lat takie ładne, wcześniej potrafiłam nieświadomie wszystkie zabić. Wytrzymywały u mnie pół roku i padały z niewiadomych przyczyn. W tym roku jeden biały też mi padł, liście wyglądały ładnie a żółkły i odpadały. Myślę, że to wina tego, że wypuścił na pędach kwiatowych dwie nowe sadzonki i ja je tam za długo trzymałam. Jak zobaczyłam, że coś złego się z nim dzieje odcięłam całkiem dobrze ukorzenione sadzonki pędowe i posadziłam w osobnych doniczkach. Już jest zauważalny ich wzrost.

Reine Des Violettes

Poznajemy ptaki 12:04, 30 sty 2021

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Zachęcona opowieścią Bogdzi o Jej przygodzie z czarną kanią, ja opiszę Wam moją przygodę z pliszką górską (...)

To jest WILGA samica.

(Cały tekst znajduje się tutaj to nie pliszka )
Mały podmiejski 12:01, 30 sty 2021

Do góry
I jeszcze próba uproszczenia lewej strony

Nie wiem czy dosyć czytelnie narysowałam
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:58, 30 sty 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Ha, ha, ha.Uśmiałam się.

Dorotko, latem lub jesienią rozmawiałyśmy o cięciu cisów. U mnie jest ten rząd małych cisków, ma z nich być niziutki żywopłocik jako obwódka rabat. Radziłaś mi wtedy nisko je ciąć aby się rozkrzewiły od dołu. Czy dobrze pamiętam, że wiosną radzisz je ciachnąć około 5 cm od ziemi? Teraz mają około 15-17 cm ale są cienkimi, często pojedynczymi pędami. Ja jestem z tych bojących i trochę mi ręka drży jak tak dużo ucinam ale jak tak trzeba to trudno.
I jak radzisz Dorotko?
Basiu weszłam na Twój wątek, żeby jeszcze im się przyjrzeć, One jeszcze są małe chyba pierwsze wyrównujące cięcie powinnaś zrobić jak młode wiosenne pędy lekko zdrewnieją. Myślę, że to będzie pod koniec lata.

Souvenir du Docteur Jamain nie znalazłam zdjęć z tego roku, ale pierwsze kwitnienie jest piękne, a zapach obłędny. Jej minusem jest to, że ciemne płatki przypala słoneczko i po pierwszym kwitnieniu liście były chore. Z daleka róża mało widoczna, ale i tak bardzo ją lubię.

Souvenir du Docteur Jamain

Mały podmiejski 11:55, 30 sty 2021

Do góry
Trochę uprościłam kanciatą wersję
Zamiast dwóch małych rabat z prawej strony, może lepiej zrobić jedną większą?
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:57, 30 sty 2021

Do góry
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:51, 30 sty 2021

Do góry
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:46, 30 sty 2021

Do góry
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:44, 30 sty 2021

Do góry
Mały podmiejski 10:41, 30 sty 2021

Do góry
Musiałam trochę oderwać się od ogródka i "przetrawić" pomysły.
Ostatecznie na pewno powiększam taras do 4m.
Przejrzałam jeszcze raz wszystkie szkice i rysunki.
Właściwie niewiele się zmieniło, choć nadal jeszcze nie wiem ostatecznie co wybrać. Na placu boju pozostały 2 szkice (już z powiększonym tarasem). Każdy kusi, każdy nęci, każdy w innym stylu, każdy ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:28, 30 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Festiwal szałwiowy i nie tylko. Uwielbiam ten czas, mogłabym godzinami leżeć na leżaku i patrzeć na falujące łany i przelatujące nad wodą jaskółki

dla tych chwil wlasnie warto miec ogrod i ta cala praaca pielenie, przcinanie... sie opalca

Chyba tlko Ty bezkarnie mozesz kobiete w bagazniku wozic hihih uwazaj, bo jak sie niebiescy dwiedza
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 10:17, 30 sty 2021

Do góry
nyna76 napisał(a)
A tu już zapowiedź wiosny.

Ja czekam na pierwiosnki kubkowate, bardzo je lubię w domu na wiosnę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:09, 30 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Optymistyczne akcenty

I możliwości zakupowe, najbardziej ekscytujące. Poznajecie?

Ja też poznaję, tylko możliwości zakupowe nie takie
Ale nie raz woziłam z Pęchcina różne przepiękności wracając z wakacji samochodem wypchanym po brzegi ludźmi i bagażami. Zawsze wybieram takie najwyższe, więc drogi nie widzę, za to szczęście mnie przepełnia Uwielbiam to miejsce
Zieleń, drewno i antracyt 09:53, 30 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Czy ja wczoraj pisałam, że nie mam śniegu?

Słodka mordka

Biegówki, psia kość - jak wreszcie jest po czym jeździć, to ja sobie nogę popsułam! Korzystaj kobieto, póki można!
Macham sobotnio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies