Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:47, 20 maj 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, odbywam poranny spacer u Ciebie, ależ mi pachnie. Znów nowe roślinki poznałam ta fotergilla bardzo ciekawa, taka oczarowa. Nad strumykiem zmienia się nie do poznania w kolorowe plamy. Wszystko oszałamia kolorami, fakturami, upojnie i ... bardzo pracowicie

To ostatnie najbardziej, ale jest upojnie to prawda, nawet jak trawa nie skoszona bo w kosiarce napęd padł
Wczoraj Emus męczył polane krokusową bo mlecze dmuchawce zawiązały i nie mogliśmy czekać, aż się rozsypią po rabatach, już i tak mam ich nadmiar wszędzie.
sylwia_slomc... 11:50, 20 maj 2021

Waclaw napisał(a)

I to wszystko w jeden dzień!!!????
Jak dla mnie to roboty na miesiąc

Wacław w jedno popołudnie Dziś przymusowo siedzę w domu bo w ośrodku szczepienia jak by się Pfizer zwolnił to dzwonią po mnie, a nie mam w ogrodzie zasięgu, tak mi tydzień temu przeszło koło nosa
Waclaw 12:02, 20 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wacław w jedno popołudnie Dziś przymusowo siedzę w domu bo w ośrodku szczepienia jak by się Pfizer zwolnił to dzwonią po mnie, a nie mam w ogrodzie zasięgu, tak mi tydzień temu przeszło koło nosa

Jak kto dba tak ma.
Ty poświęcasz ogrodowi ogrom pracy. Efekty dla wszystkich widoczne i zachwycające. Ja mimo iż lubię Przedogródek, traktuję go "lajtowo". Efekty - proporcjonalne.
sylwia_slomc... 15:13, 20 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Sylwio do Ciebie jak się nie zaglądnie przez 2 dni to trudno nadrobić zaległości. Twoja doba z pewnością jest dłuższa od mojej. Ogrodowisko, grupa ogrodowa na fb, pielęgnacja ogrodu, doglądanie woliery, opieka nad babcią, dom, rodzina. Jak Ty to wszystko tak sprawnie ogarniasz ?
Podziwiam

Dorotko nie wiem szczerze powiedziawszy....jeśli jest cos czego nie muszę koniecznie wykonać sama, a nie mam czasu to przekazuje któremuś z domowników( Emuś lub syn)np. ja gotuję Oni zmywają jeśli są w domu. Forum ogarniam w trakcie gotowania lub w nocyMało śpię. 5-6 godzin z przerwami na fizjologię, na FB jestem rzadko, Emuś więcej
sylwia_slomc... 15:14, 20 maj 2021

Mgduska napisał(a)
Oj, Sylwia, chętnie połaziłabym po Twoim ogrodzie, jest tak fajnie bujnie, soczyście i kolorowo
A pamiętasz może jakie masz epimedium, śliczny ma kwiat.

Epimedia mam dwa, jeszcze mam żółto kwitnące, ale kupione jako po prostu epimedium więc nie pomogę niestety
sylwia_slomc... 15:16, 20 maj 2021

Waclaw napisał(a)

Jak kto dba tak ma.
Ty poświęcasz ogrodowi ogrom pracy. Efekty dla wszystkich widoczne i zachwycające. Ja mimo iż lubię Przedogródek, traktuję go "lajtowo". Efekty - proporcjonalne.

Zaszczepiona pierwszą dawką dziś A Emuś AstrąPrzedogródek pięknieje z sezonu na sezon
Alija 15:30, 20 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

brzeziniak już zielony

Sylwia! Nie nadążam za Tobą, nawet w oglądaniu zdjęć. Ty musisz żyć w innym wymiarze, czas u Ciebie biegnie wolniej. Nie ma innej możliwości.
Wszystko piękne u Ciebie w ogrodzie! Zauroczył mnie ten brzozowy lasek, taki romantyczny, biel i zieleń.
sylwia_slomc... 15:34, 20 maj 2021

Alija napisał(a)

Sylwia! Nie nadążam za Tobą, nawet w oglądaniu zdjęć. Ty musisz żyć w innym wymiarze, czas u Ciebie biegnie wolniej. Nie ma innej możliwości.
Wszystko piękne u Ciebie w ogrodzie! Zauroczył mnie ten brzozowy lasek, taki romantyczny, biel i zieleń.

Alu ja to czasem mam wrażenie, ze mi czas galopuje, bo godzina za godzina umykaPrzyszłam ze szczepienia nasmażyłam racuchów i teraz pomykam do cięcia i plewieniaWrócę pewnie po ciemku syn dziś nie pomaga bo ma zadanie do zrobienia na staż i też Go czas goni to ogarnia wieczorem psy ja tylko jak doczłapie do domu muszę dla szczekaczy na jutro ugotować
Agatorek 19:46, 20 maj 2021

Sylwia, weź zwolnij trochę .

Zwłaszcza po szczepieniu.
Urszulla 20:26, 20 maj 2021

Maj jest piękny