Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 18:27, 09 lut 2016

Do góry
Nie pamiętam nazw tych wrzosów, ale to kameleony, które bardzo mi się podobają::
wiosną są takie:

Po przycięciu wiosennym robią się limonkowe:

A jesienią kwitną fioletowo:

Ogródek Iwony 17:54, 09 lut 2016

Do góry
To chociaż do ciebie Agatko doszła, bo więcej potwierdzeń nie mam
Coś poczta słabo pracuje. Chyba jeszcze ze snu zimowego się nie wybudziła

Ciemiernik przeżyje, nie martw się o niego. Te zeszłoroczne długo stały w donicy przed domem, zanim je wsadziłam do gruntu. Tegoroczny stoi na oknie w doniczce i też go nie zabieram. W domu listki zamierały, a na zewnątrz wypuszcza nowe
Ogródek Iwony 17:43, 09 lut 2016

Do góry
Ciemiernik kupiony w Janinie nie wytrzymał w domu. Od trzech tygodni stoi na zewnątrz na parapecie i ma się dobrze

A ten - to egzemplarz zeszłoroczny. Na rabacie sobie rośnie. I też będzie kwitł Ale trochę później

Rok temu w donicy - ale zeszłoroczne z innego źródła były ładniejsze

Ogródek Iwony 17:39, 09 lut 2016

Do góry
Żurawki strasznie klapnięte. Całe do wycięcia.

W środku widać młode listki. Kiedy trzeba zabrać się za czyszczenie żurawek?

Najładniej zachowały się cytrynowe, ale też wymagają czyszczenia. Za to Ice Dance ładnie się zachowały

Ogródek Iwony 17:38, 09 lut 2016

Do góry
Jolu, forma kiepska niestety
Podobnie, jak moich żurawek. Zrobiłam dziś obchód ogródka. Siewek stipy nie znalazłam. Albo zbyt jestem ślepa, albo nie umiem szukać
Za to obejrzałam co nieco, niektóre roślinki nieśmiało budzą się do życia.

Handmade by Elka 17:14, 09 lut 2016

Do góry
Ela, krwawnik i liatrę będziesz od razu wystawiać na zewnątrz? Mam w planie siać je pierwszy raz i nie wiem, jak się za to zabrać

Obejrzałam dziś cały twój wątek. Na rysunkach twoje rabaty, to takie mini ogródki. Strasznie wydaje się podzielony ten ogród pofalowanymi liniami.
Rabata z różami czerwonymi i lawendą przy domu ładnie wygląda. Ale ja bym się zastanowiła nad kolorami w ogrodzie. Jak grają ze sobą? Jakie kolory są na jednej linii widokowej? Bo wydaje mi się, ze ogród jest mocno kolorowy, brakuje spójności w kolorach i gatunkach. Nie jestem tego pewna, ale czytając takie nasunęły mi się spostrzeżenia

Ogródek Iwony 12:22, 09 lut 2016

Do góry
Dziewczyny, siewki stipy planuje pędzić Ewa
Ja dziś idę do ogrodu - w okularach. Może też coś wypatrzę
Prawie - jak ogród 11:26, 09 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Widzę, że też nie masz czasu. A ja myślałam, że mam tyły.
Dziś sobie pomyślałam o śliwach wiśniowych Nigra. Ja w zeszłym roku posadziłam trzy tak co 2 metry. Mogę potem zmierzyć dokładnie. Pomiędzy mam Ml i przed nimi red barona. A z boku hortensję Polar Bear- jedną dla akcentu otuloną w dywanie z żurawek i w obwódce bukszpanowej. W tym roku spodziewam się efektu po jesiennym sadzeniu.
Wracając do Nigry: moje są szczepione na 1.70 i mają ładną koronę, którą pan polecił, bym cięła co roku, to drzewka będą miały ładny pokrój.
Tak piszę, bo może Nigry by tu zdały egzamin?
Albo Pisardii. Mało różnią się między sobą. Mają inny kolor kwiatków wiosną

Edit: literówki z telefonu robią dziwne słowa

Czas to towar deficytowy u mnie ostatnio Ale jeszcze tylko 3 dni i nocka spędzona w szkole i będzie luuuuuz
Iwonko, właśnie pamiętam to sadzenie tych śliw u Ciebie i chyba ostatecznie na taką formę drzewek się zdecyduję. I będę myśleć nad gatunkami.
Coś mi się kołacze jakąś różnica między Nigrą o Pisardii - Danusia kiedyś coś pisała o wybarwianiu. Jedna chyba zielenieje, czy coś... Muszę doszukać...

Czytałam u Ciebie, że też wszelkie prace ogrodowe na ferie zostawiasz? Jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik
Ogródek Iwony 08:04, 09 lut 2016

Do góry
Cześć wszystkim. Mam troszkę tyły na swoim wątku. Sprawy zawodowe mnie pochłonęły. Dziś będzie więcej luzu, to po pracy zajrzę

U mnie dziś pochmurno i wieje.

Ewa, ja bym trochę stipy podpędziła w domu jako eksperyment. Przesadzanie spowoduje, że trochę spowolni, ale ciepło w domu ją pobudzi. Ciekawa jestem, która stipa lepiej sobie poradzi

W tym roku planuję siać na początku ferii. Czyli za tydzień

Miłego dnia wszystkim życzę
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:58, 09 lut 2016

Do góry
Hej. U nas też wieje

My też się wprowadzaliśmy, jak jeszcze sporo brakowało, ale miałam jus dość zaglądania mi w garnki przez t... mimo, że na piętrze w ich domu mieszkaliśmy. No i synek szedł wtedy do szkoły, potrzebował lepszych warunków. A moi rodzice wymagali stałej opieki i ich planowaliśmy wziąć do nas. A potem latami robiliwmy wykończenia na tyle, na ile było nas stać. Ale nie załuję tamtych lat. Jest co wspominać. I to jest nasze. A latka lecą.
Więc cieszę się, że z przeprowadzką nie czekaliśmy zbyt długo
Dwa razy się cieszyłam z dorosłości: jak zostałam mężatkæ i jak zamieszkałam w swoim domu
Prawie - jak ogród 07:45, 09 lut 2016

Do góry
Widzę, że też nie masz czasu. A ja myślałam, że mam tyły.
Dziś sobie pomyślałam o śliwach wiśniowych Nigra. Ja w zeszłym roku posadziłam trzy tak co 2 metry. Mogę potem zmierzyć dokładnie. Pomiędzy mam Ml i przed nimi red barona. A z boku hortensję Polar Bear- jedną dla akcentu otuloną w dywanie z żurawek i w obwódce bukszpanowej. W tym roku spodziewam się efektu po jesiennym sadzeniu.
Wracając do Nigry: moje są szczepione na 1.70 i mają ładną koronę, którą pan polecił, bym cięła co roku, to drzewka będą miały ładny pokrój.
Tak piszę, bo może Nigry by tu zdały egzamin?
Albo Pisardii. Mało różnią się między sobą. Mają inny kolor kwiatków wiosną

Edit: literówki z telefonu robią dziwne słowa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:11, 08 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dom ma być biały chyba ?

Tak, elewacja domu, garażu i altany będzie biała.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:06, 08 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chciałam się zapytać, kiedy barona tniesz, ale doczytałam, że czekasz.
Miskanty też już mnie denerwują, ale jeszcze poczekam. U mnie opóźnienie dwutygodniowe pogody.
Cofnęłam się do mojego ostatniego wpisu - porażka. Połowę telefon skasował i wyszło poplątane. Dziwię się, że zrozumiałaś sens
Buziaki na 1000 i gratki zostawiam.

Chyba te brązowe cokoły będą najlepiej do brązów pasować. Nie wszystko musi być szare, choć mi też się szary podoba.
Ja też się zastanawiam, że skoro u mnie brązy, to skrzynki warzywne też nie mogą być szare

Iwonko, czekam jeszcze z Baronem.
Ostatni post domyśliłam się, i nawet dobrze go pamiętam
Ciężko z tymi kolorami, żeby to wszystko zgrać ze sobą i zamiast zimą o tym myśleć jak jest czas to my dzisiaj na szybko a jutro eM ma w planach malowanie Ot durny człowiek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:46, 08 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Myslisz, że brązu za dużo ?
A może warzywnik pod kolor domu ?

Dom ma być biały chyba ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:46, 08 lut 2016

Do góry
Chciałam się zapytać, kiedy barona tniesz, ale doczytałam, że czekasz.
Miskanty też już mnie denerwują, ale jeszcze poczekam. U mnie opóźnienie dwutygodniowe pogody.
Cofnęłam się do mojego ostatniego wpisu - porażka. Połowę telefon skasował i wyszło poplątane. Dziwię się, że zrozumiałaś sens
Buziaki na 1000 i gratki zostawiam.

Chyba te brązowe cokoły będą najlepiej do brązów pasować. Nie wszystko musi być szare, choć mi też się szary podoba.
Ja też się zastanawiam, że skoro u mnie brązy, to skrzynki warzywne też nie mogą być szare
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:09, 07 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żaden wstyd, jeśli coś się zmienia. Wstyd by był, gdyby ktoś uważał, ze taki bałagan naczęłąm podwójnie, potrójnie lubić mój dom, mój ogród i kocham Ogrodowisko

Polinko, ten płot nie jest taki zły. Mi się podoba. Beton fajnie wygląda z zasady

Iwonko chyba zaczynam podobnie myśleć Nie miałam wpływu na to co zastaliśmy tutaj po przeprowadzce ale teraz mam możliwości i chęci do tego aby otaczającą nas przestrzeń zmienić. Wiadomo, że chcielibyśmy aby te zmiany szybciej następowały ale krok po kroku i za trzy lata powinniśmy dojść do ładu i schludnego otoczenia.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:29, 06 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Renia, no ty narzekać nie możesz

No właśnie co ja mam powiedzieć jak nawet Asia narzeka?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:47, 06 lut 2016

Do góry
Żaden wstyd, jeśli coś się zmienia. Wstyd by był, gdyby ktoś uważał, ze taki bałagan naczęłąm podwójnie, potrójnie lubić mój dom, mój ogród i kocham Ogrodowisko

Polinko, ten płot nie jest taki zły. Mi się podoba. Beton fajnie wygląda z zasady
Ogródek Iwony 19:21, 06 lut 2016

Do góry
Jolu, dzięki.
Ja mam te, co kwitną na jednorocznych pędach
Ogródek Iwony 18:34, 06 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
pinterestów nie zakładam ...wystarczy ze wchodzę na te linki co dziewczyny tu dają i przepadam ...trudno się z tych "macek" uwolnić...wsysa okrutnie

Justynko, ja mam Pinteresa w telefonie, zawsze sobie rano na pobudkę oglądam zdjęcia ogrodów Miły początek dnia na przebudzenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies