Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 17:56, 19 sty 2021

Do góry
Późną jesienią odwiedziłam Ogród Botaniczny w Kielcach, kwitły nieprzerwanie dalie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:54, 19 sty 2021

Do góry

Ptasi gaj 17:49, 19 sty 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
tak jest
kiedys mielismy takie szkolenie w pracy i pan mowil, ze kiedys trzeba bylo w szkole nauczyc sie na pamiec rozdzial z Pana Tadeusza, potem (ja do tej grupy naleze) inwokacje, dzis trzeba wiedziec kto Pana Tadeusza napisal. Uczenie sie na pamiec bardzo wazne jest. Moje przedszkolaki zawsze z dwa wiersze miesiecznie sie uczyly i 3 piosenki.

Mój dalszy kuzyn znał Pana Tadeusza na pamięć - to nie żart. Siedział na mostku słuchał plusku wody z książką w ręku i uczył się na pamięć Litwo ojczyzno moja i tak doszedł Epilogu zima powtarzał. Trwało to 3 lata.

Jeszcze ptactwo pokaże zatrzęsienie kwiczołów na berberysach. Samochód przejedzie i frrr i znowu wracaja

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:48, 19 sty 2021

Do góry

tak uszate urzędowały

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:47, 19 sty 2021

Do góry

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 17:46, 19 sty 2021

Do góry
Nadszedł czas zamawiania dalii i czas na wspomnienia minionego lata

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:45, 19 sty 2021

Do góry

skoro tak się podobają to sesja

W kamiennym kręgu od początku 17:43, 19 sty 2021

Do góry
Nie ma to jak dobra lektura

W kamiennym kręgu od początku 17:42, 19 sty 2021

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 17:41, 19 sty 2021

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:41, 19 sty 2021

Do góry
No to lecimy z koksem, ostrzegam sporo tego Najpierw wczoraj potem dzisiaj
Czyli wczoraj: ostry mroźny dzień, ale słoneczny

i jeden z uszatych po ogrodzie zapinkala, a były dwa, ale na fotkę załapał się tylko ten

stąd czyli z łąki wyleciały, dziś ponownie jeden był i te drapieżne co potem pokażę na niego czyhały, ale im się nie udało bo przyszliśmy
W kamiennym kręgu od początku 17:40, 19 sty 2021

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 17:38, 19 sty 2021

Do góry
Zima

Ogród do odnowy 17:31, 19 sty 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Dopiero na zdjęciu zobaczyłam co to za ptaszek, u Ciebie to Anka zrobiła zdjęcie czubka iglaka i dopiero na powiększeniu w aparacie zobaczyłam te piękne czerwone przebarwienia Teraz zimno i bez słońca to chwilowo nie śpiewają

Gosieńko,
ale u mnie to Ania zdjęcia makolągwy zrobiła

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 17:15, 19 sty 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
Witaj Basiu

Bardzo podoba mi się Twoja metamorfoza ,
Ogród jest uroczy i dojrzały
Zakochałam się jednak w klonie Red Flamingo .
Jest cudowny , ile on ma lat ?
Znalazłam też u Ciebie derenia , które również mnie urzekły ,
A o dereniu pogodowym nie sposób nie wspomnieć
Natomiast jestem bardzo ciekawa rabat tulipanowych ,
ilość cebul tulipanów jest imponująca
Nie wiem jednak dlaczego nie zauważyłam Twojego wątka wcześniej ,
Teraz już zdecydowanie do tego nie dopuszczę
i będę zaglądać systematycznie

Aniu, witaj w moim ogrodzie, miło Cię tu widzieć Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa! Zapraszam do wspólnego oczekiwania na wiosnę.

Klony 'Red Flamingo' - mam dwie sztuki. One mają ze 3-4 lata, ale kupione były już jako większe drzewka. Piękne są, w tym roku niesamowicie odbiły, nowe pędy miały po 50-70 cm! Przy planowaniu tego klona w ogrodzie trzeba wziąć pod uwagę jego kolorystykę, dość wymagającą, muszą być dobrze dobrane rośliny do niego. Danusia mi poradziła, żeby go podsadzić turzycami włosowymi 'Frosted Curls', uważam, że to genialne połączenie!! Turzyce świetnie podkreślają kolor pnia drzewa. Dodatkowo podsadziłam je jeżówkami i gaurami, żeby trochę wydobyć koloru różowego. Niestety nie mam zdjęcia drzew w całości, nie mogę ich zmieścić w pionowym kadrze

Ogród... 17:04, 19 sty 2021

Do góry
Przyszła paczka. M odebrał z bankomatu.

A w paczce książka jeszcze pachnąca farbą drukarską.

W książce mnóstwo zdjęć, porad, wiadomości. Jeszcze dedykacja od Danusi.

Teraz mam dwie książki, z których można czerpać inspiracje przez okrągły rok.

Dziękuję, Danusiu.

Ogród do odnowy 16:47, 19 sty 2021

Do góry
TAR napisał(a)
a macie swoj ulubiony ptasi spiew? ja lubie zieby, kosy i oczywiscie drozda wydzieracza, no i skowronka, jak one pieknie daja, wysoko wczesną wiosna, az zyc sie chce, swieza pachnaca ziemia, taka lekko nagrzana slonkiem i sadzenie kwiatkow a nade mna skowronek. ech....sie rozmarzylam

Kosy, drozdy i skowronki na pierwszym miejscu są u mnie, Rudzik też ładnie śpiewa, pleszka, tak samo zniczek - dopiero jesienią go usłyszałam

Nie pogardzę wiosną

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 16:42, 19 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Pięknie jesiennie. Owoce derenia wyglądają jak biżuteria
Ja chyba się w tym roku pożegnam z turzycami... wyglądają koszmarnie. Wiosenne cięcie to będzie ich ostatnia szansa na ogarnięcie się.

To prawda, w tym roku było ich wyjątkowo dużo, wyglądały jak korale Tu trochę szerszy kadr. Moja odmiana to Dereń Kousa / Cornus kousa 'Robert's Select'.

Odnośnie turzyc - może mają kiepskie miejsce? Tniesz je nisko? Ja swoich praktycznie w ogóle nie tnę, tylko lekko końcówki podcinam, zbieram w kucyk i ciach (jak u fryzjera)
Ogród do odnowy 16:42, 19 sty 2021

Do góry
TAR napisał(a)
fajniutkie ptaszki, trznadlem jestem zaskoczona, myslalam ze one odlatuja na zime, sa podobne do kulczykow. a czeczotka do makolągwy

moje kosy tez siedza na gałeziach jak kury, a dzis biednego jednego po ciemku wystraszylam, poszlam na poranny spacer z białymi i jak zazwyczaj sypie wtedy ziarno do karmnikow, w jednym chyba spal kos, bo karmnik pusty a on wielce oburzony przysiadl na plocie ale nie odlecial. chyba bardziej od niego sie wystrachala, 5.30 rano jeszcze ciemnica a ten karmnik w najciemniejszym miejscu stoi swiatlo go nie obemuje.

rzuciłam dziś pod karmnik ćwiartkę jabłka - jedna samiczka przypięła się do niego

i pilnowała aż w końcu całe zjadła

i naliczyłam z pięć kosów - dziewczyny i chłopaki jakoś przytuliły się do tego miejsca, jak się ociepli pójdą sobie dalej

Tu narazie jest ściernisko... 16:39, 19 sty 2021

Do góry
Właśnie odebrałam z paczkomatu. Jeszcze pachnie drukiem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies