Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 09 lis 2013

Do góry
Metamorfoza z grubej rury Dalej zadziwia mnie to jak w krótkim czasie można stworzyć taki piękny ogród .

Trawki są cudne, ale jeszcze lepsze gdy między nimi są żurawki, strasznie mnie denerwują te paskudy.
Mój pomysł podchodzi pod jakiś absurd, ale ja bym tak zrobił: doniczka C2 2 litrowa, wyłożona dwoma warstwami włokniny zakopana w ziemi tak aby opuchlaki nie mogły się do niej dostać, a jednocześnie była przepuszczalna, posadzić w doniczki żurawki i sprawdzić czy ten sposób zadziała, ale wiem że te robale mogą się dostać inną drogą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:01, 09 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)

W maju nawet jest łądna i patrząc na całość, jednak jak się podejdze i zacznie przyglądać to czar pryska. Na razie sklaniak zostaje,ale w troszke pomniejszonej formie, reszta zmian narazie w głowie. Wiosną będzie sporo pracy

Teraz idę dalej się męczyć z moją poszytą szczęką.....

Na pewno się na nie doczekasz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:55, 09 lis 2013

Do góry
Trzeba się przyczynić do kolejnego tysiąca i przy okazji życzyć wytrwałości w walce z krewetkami coś mi się wydaje, że wiosną będę walczył razem z wami....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:41, 09 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ubolewam nad żurawkami to paskudne, wredne, ochydne i jak nie używam 'łaciny' to w tym przypadku sypałbym niemiłosiernie na te paskudy, ale chyba mam pomysł jak pogodzić żurawki z opuchlakami.... musze popytać wujka google
W kwadraciku pod magnolią są trawki Red Baron ?? bardzo łądnie to wygląda, a obwódka z bukszpanu perfekcyjna.
Te zdjęcia utwierdziły mnie w jednym w przyszłym roku muszę trzymać się kilku roślin, trawek bukszpanów i ewentualnie trzmieliny nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba
Napad na plantacje konieczny

Łuki ja już je lałam Dursbanem..... nie pomogło.... teraz kupie nicienie, bo na tej rabacie są setki malutkich larw... więc wszystko mi zeżrą... muszę wytrzymać do wiosny bo na sadzenie traw już za późno... Liczę na pomoc w znalezieniu antidotum...
Bukszpany, trzmieliny i trawy to jest to co tygryski lubią najbardziej

Pod magnolia rośnie red baron. W tym roku trawa już się rozrosła i coraz lepiej to wygląda. Wiosną po przekwitnięciu lekko podkrzesam magnolię aby red barona bardziej wyeksponować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:07, 09 lis 2013

Do góry
Ubolewam nad żurawkami to paskudne, wredne, ochydne i jak nie używam 'łaciny' to w tym przypadku sypałbym niemiłosiernie na te paskudy, ale chyba mam pomysł jak pogodzić żurawki z opuchlakami.... musze popytać wujka google
W kwadraciku pod magnolią są trawki Red Baron ?? bardzo łądnie to wygląda, a obwódka z bukszpanu perfekcyjna.
Te zdjęcia utwierdziły mnie w jednym w przyszłym roku muszę trzymać się kilku roślin, trawek bukszpanów i ewentualnie trzmieliny nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba
Napad na plantacje konieczny
Ogród cioci 14:34, 09 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Zmiany ogromne, a pozbycie się trawnika dookoła stawiku było świetną decyzją. Klon zachwyca

ten trawnik przy koszeniu dawał popalić więc decyzja faktycznie była trafiona i wizualnie lepiej oczka wyglądają i pracy ubyło. Pozdrawiam i dzięki że wpadasz
Ogród cioci 10:53, 09 lis 2013

Do góry
Zmiany ogromne, a pozbycie się trawnika dookoła stawiku było świetną decyzją. Klon zachwyca
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 09 lis 2013

Do góry
Perukowiec zawsze mnie zachwycał tą swoją czuprynką takie zwiewne i delikatne, ale to kolejna roślina na którą moge sobie tylko popatrzeć u kogoś
Jurajski Ogród 10:48, 09 lis 2013

Do góry
Ja się pytam gdzie ta jesień ? Gdyby nie powiązane trawki i brak liści na drzewach to można by wkręcać, że to poranne letnie fotki
Taki krajobraz w ogrodzie to prawdziwy skarb
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:47, 09 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Bukszpanowa wizytówka też nad tym ubolewam, trochę za późno na to, ale też chciałabym od razu mieć takie kule i stożki, bo ceny adekwatne do ich wieku i kształtu, który by nas zadowalał za nic nie jest adekwatny do naszych kieszeni

Teraz już nawet w szkółkachnie oglądam takich buszpanów, żeby sobie humoru nie pogarszać
Żałuje tylko tego, że 5 lat temu nie miałem więcej oleju w głowie, miałbym teraz pełno ładnych strzyżonych bukszpanów, może nie za wielkich, ale przez ten czas z roślinki za 5 złotych uformowałem taki stożek

Nie ma jednak co narzekać.... w tym roku naprawiłem błąd i za 5 lmoże będę w posiadaniu kolekcji małych strzyżonych bukszpanów

zawitka napisał(a)
Witaj Łukasz --rabatka fajna co Ty chcesz ha ha Pozdrawiam ;d

W maju nawet jest łądna i patrząc na całość, jednak jak się podejdze i zacznie przyglądać to czar pryska. Na razie sklaniak zostaje,ale w troszke pomniejszonej formie, reszta zmian narazie w głowie. Wiosną będzie sporo pracy

Teraz idę dalej się męczyć z moją poszytą szczęką.....
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 22:43, 07 lis 2013

Do góry
Ja to z tych co desek na nogach jeszcze nie mieli Nie lubie zimy, ale z chęcią bym się wybrał... niestety będzie to gorący okres i trudno cokolwiek zaplanować...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:12, 07 lis 2013

Do góry
Już myślałem, że komputer mnie nie słucha i sam sobie strony przerzuca jeszcze troszke trzeba poczekać na takie kolorki, ale miło nacieszyć oko
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:53, 06 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Oczywiście zakupy już podzielone na etapy przez internet z pomocą jednej osoby mają być 'przyjemniejsze', a reszta w stacjonarnej szkółce bylin, w której dostaje spory rabat mimo, że i tak mają przystępne ceny Pozostaje problem innych roślin....ale nie takie problemy się rozwiązuje

Łukasz ja zimą kupowałam i zanim mi zaczęli przysyłać płaciłam etapami oczywiście po uzgodnieniu ze sprzedającym , także jak przesyłka przyszła wszystko było zapłacone, ale to było przy bardzo dużych zamówieniach jak na moją kieszeń napisz na priw. czego szukasz może mam, szkoda, że wcześniej nie pisałeś jak likwidowałam rajski
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:44, 06 lis 2013

Do góry
Oczywiście zakupy już podzielone na etapy przez internet z pomocą jednej osoby mają być 'przyjemniejsze', a reszta w stacjonarnej szkółce bylin, w której dostaje spory rabat mimo, że i tak mają przystępne ceny Pozostaje problem innych roślin....ale nie takie problemy się rozwiązuje
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:29, 06 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Listki Maroon Blush są świetne, kiedy będzie ta wiosna bo już zamówienie na żurawki niebezpiecznie rośnie, a co rusz napotykam na wiadomości o nowych odmianach dostępnych od wiosny

Mnie też się podobają, a co będzie wiosną? mam nadzieję, że zimę ładnie przetrzyma, jest do cienia i półcienia ta żurawka, a swoje zakupy podzielisz na części
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:14, 06 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Bukszapny cudowne sam się wczoraj zachwycałęm jak znalazłem zdjęcia, szkoda że wtedy jeszcze nie byłem świadom piękna tego krzewu,a tymbardziej tych wielkich cisowych stożków... przygarnąłbym takiego z wielką chęcią

Bukszpanowa wizytówka też nad tym ubolewam, trochę za późno na to, ale też chciałabym od razu mieć takie kule i stożki, bo ceny adekwatne do ich wieku i kształtu, który by nas zadowalał za nic nie jest adekwatny do naszych kieszeni
Kondziowy Ogród :) 16:47, 06 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Skąd ja to znam przeczytane lektury mógłbym policzyć na palcach, straszne obrzydzenie miałem.....teraz 'połykam' książki w dużych ilościach. Osobiście jestem bardzo na nie jeżeli chodzi o ebooki
Dokładnie hi hi hi hi
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:57, 06 lis 2013

Do góry
Listki Maroon Blush są świetne, kiedy będzie ta wiosna bo już zamówienie na żurawki niebezpiecznie rośnie, a co rusz napotykam na wiadomości o nowych odmianach dostępnych od wiosny
Kondziowy Ogród :) 09:53, 06 lis 2013

Do góry
Skąd ja to znam przeczytane lektury mógłbym policzyć na palcach, straszne obrzydzenie miałem.....teraz 'połykam' książki w dużych ilościach. Osobiście jestem bardzo na nie jeżeli chodzi o ebooki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:20, 05 lis 2013

Do góry
Bukszapny cudowne sam się wczoraj zachwycałęm jak znalazłem zdjęcia, szkoda że wtedy jeszcze nie byłem świadom piękna tego krzewu,a tymbardziej tych wielkich cisowych stożków... przygarnąłbym takiego z wielką chęcią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies