Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Agania 19:14, 06 lis 2013

Luki napisał(a)
Bukszapny cudowne sam się wczoraj zachwycałęm jak znalazłem zdjęcia, szkoda że wtedy jeszcze nie byłem świadom piękna tego krzewu,a tymbardziej tych wielkich cisowych stożków... przygarnąłbym takiego z wielką chęcią

Bukszpanowa wizytówka też nad tym ubolewam, trochę za późno na to, ale też chciałabym od razu mieć takie kule i stożki, bo ceny adekwatne do ich wieku i kształtu, który by nas zadowalał za nic nie jest adekwatny do naszych kieszeni
zawitka 08:23, 09 lis 2013

Witaj Łukasz --rabatka fajna co Ty chcesz ha ha Pozdrawiam ;d
Luki 10:47, 09 lis 2013

Agania napisał(a)

Bukszpanowa wizytówka też nad tym ubolewam, trochę za późno na to, ale też chciałabym od razu mieć takie kule i stożki, bo ceny adekwatne do ich wieku i kształtu, który by nas zadowalał za nic nie jest adekwatny do naszych kieszeni

Teraz już nawet w szkółkachnie oglądam takich buszpanów, żeby sobie humoru nie pogarszać
Żałuje tylko tego, że 5 lat temu nie miałem więcej oleju w głowie, miałbym teraz pełno ładnych strzyżonych bukszpanów, może nie za wielkich, ale przez ten czas z roślinki za 5 złotych uformowałem taki stożek

Nie ma jednak co narzekać.... w tym roku naprawiłem błąd i za 5 lmoże będę w posiadaniu kolekcji małych strzyżonych bukszpanów

zawitka napisał(a)
Witaj Łukasz --rabatka fajna co Ty chcesz ha ha Pozdrawiam ;d

W maju nawet jest łądna i patrząc na całość, jednak jak się podejdze i zacznie przyglądać to czar pryska. Na razie sklaniak zostaje,ale w troszke pomniejszonej formie, reszta zmian narazie w głowie. Wiosną będzie sporo pracy

Teraz idę dalej się męczyć z moją poszytą szczęką.....
Agania 21:59, 09 lis 2013

Też tak zrobiłam Łukaszku, wsadziłam na razie 4, ale na wiosnę posadzę dużo, dużo więcej i sadzonki porobię, bo na efekty w formie stożków, czy kulek, kilka dobrych lat trzeba czekać, widziałam stożki takie metrowe po 150 zł, mają z 10 latek jak nic, jak nie więcej, ja muszę zacząć buksiki zbierać
monteverde 22:01, 09 lis 2013

Luki napisał(a)

W maju nawet jest łądna i patrząc na całość, jednak jak się podejdze i zacznie przyglądać to czar pryska. Na razie sklaniak zostaje,ale w troszke pomniejszonej formie, reszta zmian narazie w głowie. Wiosną będzie sporo pracy

Teraz idę dalej się męczyć z moją poszytą szczęką.....

Na pewno się na nie doczekasz
Luki 22:18, 09 lis 2013

Mam nadzieję, że zima przez mase pracy związanej ze studiami szybko przemknie

Przydałoby się teraz kilka łądnych strzyżonych bukszpanów i mam zamiar szukać po okazyjnych cenach bo metrowe stożki w mojej okolicy są nawet droższe, a na własne mogę poczekać. Tak już wybiegając marzeniami w przyszłość, za 10 lat do własnego ogrodu będą jak znalazł.

Protestem na paskudne opuchalki kilka żurawek
Georgia Peach

Shanghai

Mint Julep

Southern Comfort

Na koniec ponarzekam sobie troszke na niekompetentego dentyste, który kiedyś wyrywając mi ząbka pozostawił jego resztke co skończyło się na wczorajszym zabiegu chrurgicznym.
Zabieg sam w sobie dzięki fajnemu specjaliście był nawet zabawny o ile można to tak nazwać, ale ból po odpuszczeniu znieczulenia już taki nie był. Dzisiaj już lepiej.... wyglądam tylko jak chomik
malgorzata_s... 22:25, 09 lis 2013

Oj współczuję bólu. żurawki cudne jak zwykle. Pozdrawiam
Matka 22:27, 09 lis 2013

I ja się łączę w bólu zębowymteż jestem na etapie zębów swych...

....a żurawki cudne...mniam...tak ładnie się jeszcze prezentują?jak to robisz?ogrzewasz je?
Luki 22:58, 09 lis 2013

Zdjęcia żurawek troszke nieaktualne chyba z czerwca zapomniałem dopisać, ale na listopad takie kolorki są idealne jak dla mnie

W temacie zębowym... same z nimi problemy gdyby mnie było stać od razu strzeliłbym sobie śnieżno białe implanty
malgorzata_s... 23:02, 09 lis 2013

Luki z tymi implantami to też różnie bywa. Infekcje kości możliwe itd. pytałam koleżankę co dentystką jest . Chciałam licówki i mnie wyśmiała. Wklejaj wklejaj te kolorki bo pienkne