Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Luki 10:49, 09 lis 2013

Perukowiec zawsze mnie zachwycał tą swoją czuprynką takie zwiewne i delikatne, ale to kolejna roślina na którą moge sobie tylko popatrzeć u kogoś
Madzenka 11:44, 09 lis 2013

Jezu mam natchnienie z jukami.... Posadzę przed płotem z niebieską kostrzewą i miskantami zebrinusami. Przyjmę każdą ilosc juk w swoje ręce!!!!! Jak ja kofam Twój wątek za takie inspiracje
Lecę czytać dalej!!!
Madzenka 11:48, 09 lis 2013

EPODLAS napisał(a)
Aniu, o jukach mowa, to coś powiem na ten temat. Mam trzy, wszystkie mi kwitną i naprawdę mają okazałe kwiatostany. One kochają słońce i trzeba im dodać wapna. Ja daję co roku garstkę dolomitu. Mam za to inny problem, często dostają grzyba i mają wtedy brzydkie liście. Nie wiąże na zimę, ale usuwam wszystkie chore i suchye liście. U mnie ciepło, ale pada. Cóż listopad to listopad. Ja pozdrawiam cieplutko.

Ha ha kolejny głos za jukami, które będa na szarej rabacie z kostrzewą sina i lawendą oraz dolomitem do tego tylko bordowy berberys jako skarpeta pod grabami Wszystko bedzie roslo na skarpie na ktorej przez calutki dzien jest słońce, ha ha. A jednak jukę będę miala
Madzenka 11:55, 09 lis 2013

Perukowca mam , bordowego, słabo zakwitł w pierwszym sezonie... Licze na duuuuużego pudla za rok
Macham Anulka.

Ps przecież wiesz że na ból mięśni najlepsze jest ponowne skatowanie się......
an_tre 11:58, 09 lis 2013

asc napisał(a)

Aniu perukowiec cały czas drzemie w mojej podświadomości, ale musiałbym obmyślić dla niego dobre miejsce, nie przypadkowe, bo eMuś przy koszeniu trawy chce mieć jak najmniej problemów, potem marudzi: tu krzak, to drzewko, jak ja ma wykręcać tą kosiarką
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 12:13, 09 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jezu mam natchnienie z jukami.... Posadzę przed płotem z niebieską kostrzewą i miskantami zebrinusami. Przyjmę każdą ilosc juk w swoje ręce!!!!! Jak ja kofam Twój wątek za takie inspiracje
Lecę czytać dalej!!!

Marzenka.. dam Ci juki wiosnę będę przekopywać moja kępę.. bo do zmian wszytko pójdzie.. ten kącik.. bo brzydki..... z tych kęp będziesz mieć duuuużo sadzonek To te juki pokazywałam Wyglądają niepozorne, ale takiej jednej kępy rąk mi brakuje aby objąć Rosną w glinie wymieszanej z piaskeim, tylko na leciutkim podwyższeniu

Tu moje juki które same urosły z kłącza które przez przypadek w tym miejscu się znalazło..
Związane..

I na wolności.. taka kępa urosła od zeszłego roku ...

Mala_Mi 12:19, 09 lis 2013

Wpadłam na chwilę cos innego pokazać... grrrr....... ale zaczęłam czytać i ... sama nie wierzyłam, że mi juka taka wyrosłą od zeszłego roku.. aż zaczęłam szukać archiwalnych fotek.... wiecie, że oczko robiłam w zeszłym roku... sąsiadka wyrzucała juki, wiec przygarnęłam je bo miałam chętnych na nie.. zadołowałam.. i tak sobie siedziały póki nie oddałam.. Robiąc oczko wykorzystałam ziemię gdzie miałam zadołowane juki..

To koniec czerwca 2012

A to lipiec 2012... widać za ręką mojej Mamy, bo jej robiłam foto.. juczki

Posadziłam kostrzewe, a za nią wyrosły sobie juczki... samo sie skomponowało .... tak mimo woli ...niczyjej.. opatrzności.. takie małe że ich nie widać zza kostrzew...

A ten rok jest powyżej Madżen .. dam Ci juki Co to mimo woli rosną

Mala_Mi 12:23, 09 lis 2013

Odniosę sie do wpisów wieczorkiem, bo teraz lecę do ogrodu .. jeszcze nie pada...... a ma mte tulipany.. i niezapominajki.. i miejsca nie mam.. i muszę podgrandzić .. fotki nawet dziś porobiłam.. i tak sobie robiłąm, robiłam.... i grrrrr patrzcie co... prawdziwy pies ogrodnika, esteta na maksa.. wie jaka rabata jest najpiękniejsza.... no w byle czym nie będzie leżał i spał... żurawek praktycznie już nie mam bo mi wykosił.. A teraz smacznie sobie śpi..... centralnie na czarnej trawie..... Dziś go przeganiałam z tego miejsca 10 razy, słyszałam że M też....
Pięknie sie komponuje.. no nie???????? Grrrrrrr

Idę stawiać zasieki........ tak nie będzie, bo nic nie będzie...
barbara_kraj... 12:32, 09 lis 2013

No, jeśli miejsce mu odpowiada, to ciężko będzie go stamtąd wygonić Ale pasuje, jak ulał
Milka 13:20, 09 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Perukowca mam , bordowego, słabo zakwitł w pierwszym sezonie... Licze na duuuuużego pudla za rok
Macham Anulka.

Ps przecież wiesz że na ból mięśni najlepsze jest ponowne skatowanie się......

perukowiec szybko rośnie, ja swoje skróciłam o całą długość